Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Kaikki blogit puheenaiheesta Tulevat sukupolvet

Paljastus Saksassa: Kreikan uudet lainahelpotukset maksavat jäsenmaille 34Mrd €

Välttääkseen kansan tuomion vaaleissa EU:n päättäjät pyrkivät salaamaan harjoitetun kelvottoman Kreikka-politiikan tulokset. Kesäkuussa näyteltiin peittelyoperaation viimeisin näytös kun EU:n johdolla tehtiin ”järjestelyjä” ministerien ja median vakuuttaessa Kreikan olevan terveellä tiellä eikä tarvitse enää lisää lainoja.

Koska Kreikka ei pysty maksamaan vanhoja lainoja, myönnettiin lainahelpotuksina vapautus lyhennyksistä ja koroista 15 vuodeksi.

Tulevat työeläkkeet pienenevät, mutta eläkerahastot kasvavat

Vallitseva keskustelu eläkeindeksin muuttamisesta on herättänyt nuorissa pelkoa eläkkeitten maksuvalmiuden säilymisestä myös silloin, kun he siirtyvät eläkkeelle. Huoli on jo todistettu turhaksi muutenkin, mutta tässä vielä eräs näkökohta asiaan.

Sukupolven mittainen unelma

1940-luvun lopulla syntyneenä katson kuuluvani etuoikeutettuun sukupolveen. Elämämme on ollut yhtäjaksoista aineellisen hyvinvoinnin kasvua, ja siihen on sisältynyt mahdollisuus kokonaan uudenlaisten elämysten hankkimiseen. Emme ole joutuneet kärsimään sodista tai turvattomuudesta, ja voimme odottaa vielä monia terveitä elinvuosia. Uusien tietojen valossa joudumme kuitenkin miettimään yhä vakavammin sitä hintaa, jolla nauttimamme tulokset on saavutettu. Samalla joudumme miettimään, miten seuraavien sukupolvien edessä olevia koettelemuksia voitaisiin lievittää.

"Onko Suomi kuin uppoava laiva?"

Suomi on kuin uppoava laiva” -lainaus PRIMA lehden 6/2013 kannesta -sanaili Pertti Korhonen Outotecin toimitusjohtaja [siv. 12]. Valtion lainojen korko on laskenut koko Jyrki Kataisen hallituksissa oloajan. Samassa yhteydessä valtion velka on taas kasvanut jatkuvasti – vaikka Katainen vannoi velan lyhentämisen nimeen. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä