Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Kaikki blogit puheenaiheesta Islam

Järjen ääni ei kiinnosta?

Törmäsin Youtubessa kirjailija Douglas Murrayn islamia ja maahanmuuttoa käsittelevään puheenvuoroon, joka vastaa omaa käsitystäni asioiden tilasta, vaikka toki Murraylla oli myös jotain uutta annettavaa minulle. Mikä ihmetyttää, niin se, ettei tämäkään järkevä puheenvuoro ole saanut ansaitsemaansa huomioita.

https://

Esimerkiksi olen itsekin joskus maininnut siitä asiasta, että islamilaisista maista tulleiden kotouttaminen usein epäonnistuu kolmannessa sukupolvessa. Murray selittää, mikä tähän on syynä.

Kristinusko ja seksuaalinen hyväksikäyttö - Entä islam?

Islamia on täällä väitetty raiskaususkonnoksi, mitä se tuskin on. Jossain määrin ovat esillä olleet myös katolisten pappien mahdolliset  ja paljastuneet lasten hyväksikäyttötapaukset, mutta kukaan ei ole rohjennut väittää kristinuskoa miehiseksi seksuaalisen vallan uskonnoksi.

Ilmeisesti kristinnusko kuitenkin tässä asiassa on mainettaan pahempi. Monet uskovat yhä että nainen vaietkoon seurakunnassa, ja maailman suurin kristillinen yhteisö vaeltaa seksuaalirikosongelmiensa keskellä, aivan julkisesti. Siis näin:

Koraanin ymmärtämisen perusteet: älä kuvittele sen olevan tärkeää

Jos mielestäsi kaikkia vakaumuksia pitää kunnioittaa, voit saman tien lopettaa lukemisen. Tämä kirjoitus ei sovi sinulle.

Aloitin kerran Koraanin lukemisen, mutta alku oli niin typerää tekstiä, etten voinut jatkaa ensimmäistä sivua pidemmälle. Luultavasti suurin osa kaikista maailman kirjoista on parempia. Ehkä yksi promille yhtä huonoja, luultavasti vähemmän.  On siellä Koraanissakin muutama järkevä lause, mutta niiden takia sitä ei tietenkään kannata lukea, koska on kirjoja, joissa kaikki lauseet ovat järkeviä.

Rienausta ja kritiikkiä eli miten nämä asiat koetaan

Jeesus Kristus (7 eKr.-30 jKr.) on jotain jonka ohi ei pääse. Jonka ohi ei pidäkään päästä. Hänen tarinansa kerrotaan evankeliumeissa, jotka ovat antiikin Kreikan kirjallisuuden viimeiset suuret saavutukset. Ensimmäisethän olivat Homeroksen eepokset Ilias ja Odysseia.

Valheiden seitti 3

Puheenvuoroissa ja niiden kommenteissa näkyy toistuvasti väite, että ”islamia ei saa arvostella”. Islamia, kuten muitakin uskontoja saa tietenkin arvostella ja niitä kritisoidaankin koko ajan.

 

Esitän seuraavat kaksi väitettä, ja toivon, että ne kumotaan pätevin argumentein:

1. Suomessa saa arvostella islamia.

2. Suomessa ei ole annettu yhtään tuomiota islamin arvostelusta.

 

Tänäkään vuonna joulua ei kielletty

Vaikka nettirasistit kuinka asettautuisivat uhreiksi, joulua ei tänäkään vuonna kielletty. Mohammed ei tullut asuntooni kieltämään joulukinkkua. Yksikään Abdullah ei estänyt meitä laulamasta joululauluja. Fatima ei estänyt meitä ostamasta ylihintaista roskaa joululahjoiksi. Joulua saa viettää tai olla viettämättä Suomessa. Suomi ei ole kristitty eikä islamilainen maa. Jokainen saa valita.

Yleistämisen pakko ajoi Huhtasaaren täältä


Huhtasaari ymppäsi kielteisiä juttuja islamiin yleisesti ja esitti perättömiä yleistyksiä. Samaa hän tekee muutenkin jatkuvasti. Hänelle kaikki, mihin on liimattu sana kristillinen, on hienoa. Kaikki, mihin on liimattu sana islam, on hänelle kauhistus. Sisällöllä ei ole mitään väliä.

Maailmankuvakritiikistä

Kävin hyvin erikoisen väännön erään "kirkollisen" kanssa. En voi tavoistani poiketen mainita hänen nimeään tässä yhteydessä, koska hänellä on ollut tapana vaatia blogikirjoitusten poistoja jos hänen nimensä mainitaan. Tämä on toki ymmärrettävää. Hän sanoo facebookin suljetuissa ryhmissä ja kasvokkainkommentointi -messengertyylisissä paikoissa asioita samalla kun hänellä on tiettyä statusta kirkossa. Hänellä on melko paljon menetettävää.

Väestönvaihdosta

Pauli Vahtera julkaisi tässä muutama päivä sitten kerrassaan mainion blogitekstin jossain määrin kontroversiaalisesta teemasta nimeltä väestönvaihto. Erityisen ilahduttavaksi asian tekee se, että kirjoitus ilmestyi Alma Median omistamassa Iltalehdessä. Juuri ns.

Islamin vastustaminen on ihmisoikeus Suomessa

Islamin vastustaminien on ihmisoikeus Suomessa. En ole kenenkään vielä huomannut kiistävän tätä, vaikkei tämä väitteeni ehkä ole kaikkia tavoittanutkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä