Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Kaikki blogit puheenaiheesta Toriumenergia

Toriumvoimaa, kiitos - miksi ihmeessä tätä ei rahoiteta?

Suomen tulisi pyrkiä saamaan valtaosa energiastaan ydinvoimasta. Se on parhaimmillaan puhdasta, riittoisaa lähienergiaa. Mutta uusien Olkiluoto kolmosten sijaan tulisi sijoittaa toriumpohjaisen ydinenergian mahdollisimman nopeaan käyttöönottoon. Norjalaisilla on jo tutkimusreaktori, he olisivat toisena Pohjoismaana luonteva kumppani tutkimuksessa ja prototyyppien rakentamisessa.

 

Ongelmaton(?) ydinvoima

Pätkä kirjastani:

Uraani ja Torium – tulevaisuuden ydinvoimaa?

Maapalloa uhkaa ilmastokatastrofi – tai ei uhkaa, se on jo todellisuutta, ja Suomen ilmastossakin se hyvin näkyy – vaikkakin nyt tuleekin viimevuosia kylmempi talvi – ehkä?

Öljyä kuitenkin käytetään vielä pitkälle tulevaisuuteen. Eivätkä CFC-päästötkään (freonipäästöt) ole loppuneet, eivätkä vielä vuosiin täysin lopu – edes Suomesta.

Ydinvoima imee!

On selkeää että ihmisen tulee taittaa riippuvuus fossiilisista polttoaineista. Riippuvuus ei ole pelkästään ympäristölle haitaksi, vaan myös keino kontrolloida kansakuntia vaikuttamalla niiden talouteen. Fossiiliset ovat hyödyke, jonka ikeestä pyristeleminen on estetty useammin kuin kerran. Ydinvoima toki on puhtain vaihtoehto niin kauan kuin mikään ei mene vikaan, eikä Suomi kuulu todennäköisiin riskimaihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä