Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Kaikki blogit puheenaiheesta Täysistunto

Luku, joka ei perustu mihinkään

Valtionvarainministeri käyttää maan tärkeimmällä poliittisella foorumilla, eduskunnan täysistunnossa, lukua, joka hänen omien sanojensa mukaan ei perustu mihinkään. "Sellaista tietoa ei ole, vaan se oli luku, jota käytin siinä tilanteessa. Käytin sitä väärin, virhe oli täysin minun. Sain luvun omasta päästäni, eli se oli täysin virheellinen", ministeri kommentoi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015113020752161_uu.shtml

Kysymyksiä tasa-arvoista avioliittolakia vastustaville

Päätin torstaina pitkän tauon jälkeen seurata eduskunnan täysistuntoa. Tällä kertaa aiheena oli tasa-arvoinen avioliittolaki ja sen eteneminen eduskunnassa.
 

Lähtökohta

Kansalaisaloite avioliittolain muuttamisesta

Puolitoista tuntia istunnon alusta ja johtamani tunnin lopusta kestin kuunnella keskustelua kansalaisaloitteesta koskien tasa-arvoista avioliittolakia. Tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa tuotiin esille, vaikka avioliitto ei kuitenkaan voi olla kuin miehen ja naisen välinen liitto. Vain siten on luomisjärjestyksen mukaisesti vanhemmuus mahdollista, vain mies ja nainen yhdessä voivat saada lapsia. Ja vain siten voidaan taata yhteiskunnan ja yleensä elämän jatkuvuus. Miesparilla tai naisparilla tämä ei ole mahdollista, siksi ne myöskään eivät voi muodostaa avioliittoa.

Metsäpoliittinen selonteko

Kautta aikojen ensimmäinen eduskunnalle annettu metsäpoliittinen selonteko kirvoitti peräti 112 puheevuoroa. Metsä on aina ollut se tuki ja turva, johon viimeiseksi on voitu nojata ja niin se näyttää olevan nytkin, kun esimerkiksi Nokia-huumakin osoittautui vain väliaikaiseksi. Ja kun Suomi-poika tänään sai olympiakultamitalin pitkän tauon jälkeen, sopi keskustelu metsästä samaan päivään, onhan metsä meidän vihreä kultamme.

Tasapuolisuutta kyselytunnilla

Torstain kyselytunnilla Perussuomalaisten uusi ryhmänjohtaja puuttui pääministerin asettaman Hetermäen ryhmän raporttiin finanssipoliittisista valinnoista ja talouden sopeuttamisesta.

Mitä mieltä hallitus on, sopeutetaanko julkisuuteen tullutta 3 miljardin pakettia tämän hallituksen aikana vai jaksotetaanko sitä useammalle vuodelle?

125 puheenvuoroa

Täysistunnon ainoana asiana oli keskiviikkona valtioneuvoston selonteko EU-politiikasta suuren valiokunnan mietinnön pohjalta. Mietintöön on liitetty myös yhdentoista muun valiokunnan lausunnot. Molemmilla oppositiopuolueilla on vastalauseet, joista äänestetään tulevan perjantain istunnossa.

 

Asian tiimoilta puhuttiin kuusi tuntia ja 14 minuttia, puheenvuoroja käyttivät eniten EU-kriittisimmän puolueen meidän, perussuomalaisten edustajat, 42 kappaletta. Seuraaavana tulee keskusta 25, demarit 17, kokoomus 16 ja vihreät 9.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä