Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Kaikki blogit puheenaiheesta Sipilän hallitus hallitusohjelma

Sampo Terhon ja hänen puolueensa asema tulossa vaikeaksi

Eilen kävi selvästi ilmi, että pääministeri Juha Sipilällä ja ministeri Sampo Terholla on erilainen  näkemys EU:n tulevasta monivuotisesta rahoituskehityksestä.

EU:n budjetista ja henkilöstöstä vastaava komissaari Günther Oettinger vieraili eilen Suomessa. Komissaari Oettinger kävi keskustelut  eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon kanssa ja tapasi myös pääministeri Sipilän.

*****

Sipilän hallituksen luotettavuus on kyseenalaistettava

Kreikan kolmannen tukipaketin uuden maksuerän neuvottelut europäättäjien kesken saivat hyväksynnän muutama päivä sitten.  Kreikka saa kolmannen lainaerän vuoden 2015 kesäkriisin jälkeen kootusta yhteensä 86 miljardin euron rahoitusohjelmasta, niin sanotusta Kreikka kolmosesta. Seuraava lainaerä kokonaispaketista on 8,5 miljardia euroa. Lainaerällä on tarkoitus maksaa Kreikan valtion muutaman viikon päästä erääntyviä noin 7 miljardin euron velkoja.

Ranskan vaaleilla vaikutus Suomen EU-politiikkaan

 

Ensi sunnuntain Ranskan presidentin vaalien tuloksella on suora vaikutus meidän EU-politiikkaamme.  On ihan se ja sama kumpi ehdokkaista tulee valituksi, niin hallituksella tulee olemaan ilmeisen suuriakin vaikeuksia sovittamaan hallitusohjelmansa Ranskan tuleviin vaatimuksiin EU:ssa.

Kutsuiko pääministeri Sipilä koolle strategia- vai kriisi-istunnon

 

Pääministeri Juha Sipilä  on kutsunut kaikki hallituksensa ministerit koolle strategiaistuntoon, johon on varattu aikaa tarvittaessa tämä ja huominen päivä.

Sipilän hallituksella on ollut joka toinen maanantai strategiakokous, mutta  ne kokoukset ovat olleet muutaman tunnin kokouksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä