Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Kaikki blogit puheenaiheesta Seksuaalinen väkivalta

Seksuaalisen väkivallan ehkäisemisestä

Viimeksi kun otin kantaa maahanmuuttajien seksuaalirikoksiin, kirjoitin maahanmuuttopolitiikasta. Lupasin, että puhutaan rikollisuuden ehkäisystä seuraavassa blogauksessa. Sen kirjoituksen jälkeen on tullut julkisuuteen vielä muutama uusi epäilys ulkomaalaisten tekemistä seksuaalirikoksista ja mediakierrokset ovat kasvaneet.

Tiesitkö nämä asiat seksuaalisesta väkivallasta?

Seksuaalinen väkivalta on väkivallan raain ja tuhoisin muoto uhrille.
 
Seksuaalinen väkivalta ole koskaan seksiä, vaan aina väkivaltaa.
 
Seksuaalirikoksen uhriksi joutuminen ei ole koskaan uhrin vika, vaan vika aina rikoksen tekijän.
 
Häpeän ei tulisi koskaan kuulua uhrille, vaan aina rikoksen tekijälle.
 
Seksuaalirikosten seurauksista ei tule vaieta, vaan ne on saatettava koko kansan ja päättäjien tietoisuuteen.
 
----------------------------
 

Penis ei pelasta miehiä seksuaaliselta häirinnältä ja väkivallalta

Naisten kokema seksuaalinen häirintä ja ahdistelu on ollut tapetilla jo vuosikymmeniä. Olen tavattoman iloinen siitä, että näistä asioista käydään yhteiskunnallista keskustelua. Väheksymättä yhtään, on hyvä muistaa, että naiset eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka joutuvat kokemaan häirintää, sillä ilmiö on yllättävän tuttu myös miesten keskuudessa. Miehiin kohdistuva kiusallinen ja ahdistava lääppiminen ja verbaalinen ahdistelu ovat edelleen tabu.

Hoi vastaherännyt sukupuolten tasa-arvon kannattaja!

Moi, sinä siellä.

 

Juuri sinä, joka kirjoitat naisten puolustamisesta ja naisten asemasta ympäri nettiä.

 

Hienoa että olet aloittanut feministisen heräämisesi! Maailmassa todellakin on paljon epäkohtia liittyen sukupuolten epätasa-arvoon. Seksuaalinen väkivalta on hirvittävää siinä missä muukin väkivalta, tekipä sen sitten kuka tahansa. (Muistathan: usein seksuaalinen väkivalta tapahtuu parisuhteessa tai tapaillessa, tuttujen kesken niinsanotusti. Tämä on jäänyt viime viikkoina aivan liian vähälle huomiolle.)

 

Seksuaalinen väkivalta

Ministerit Juha Rehula ja Petteri Orpo nostavat hallituksen profiilia järkevälle tasolle tämän päiväisessä Kaleva-lehdessä julkaistussa yhteiskolumnissaan, jossa he tuovat julki huolestuneisuutensa naisiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan yleisyydestä Suomessa :

 

Kölnin Nesteessä ; Miten selittelen tuhannet tekijät pois?

Viimeisin tekstini tuotti minulle yllätyksen. Kirjoituksen sisältö oli pääasiassa retorinen. Käsittelin siinä poliisipäällikön lehdistöön antamaa palautetta. Viestini sisältö oli että poliisin lausumaa oli kritisoitu seksuaalisen häirinnän kokemisen vähättelynä. Ja yritin nostaa esiin sen, että mielestäni tämä tulkinta on väärä. Eli poliisilpäällikkö oli tarkoittanut jotain muuta. Toisin sanoen lähestyin sitä että "uusi ilmiö" voi olla ilman tätä vähättelykulmaakin.

Perinteinen media valehteli ja sensuroi seksuaalista väkivaltaa

Uudenvuodenyönä Saksan Kölnissä, Hampurissa ja useilla muillakin paikkakunnilla oli liikkeellä lukuisia ulkomaalaisten miesten ryhmiä, jotka ryöstelivät ja kävivät härskisti naisiin käsiksi. Yksin Kölnissä noin 500-1 000 miehen teoista on jätetty tähän mennessä jo noin 120 rikosilmoitusta.

Mutta mitä tekee media, jonka pitäisi kertoa asioista objektiivisesti ja neutraalisti?

Kuka saa raiskata

Suutun kuullessani jonkun kokeneen seksuaalista väkivaltaa. Raivostun ja olen surullinen kuullessani ystäväni kokeneen seksuaalista väkivaltaa. Minua ällöttää kun seksuaalista väkivaltaa koitetaan kohdistaa minuun. Minua harmittaa, että naisten ”huorittelu” ja koskettelu on maassamme yleinen käytäntö, johon jokaisella valkoisella miehellä näyttää olevan oikeus.

Kempeleen raiskaus ja oikeusvaltion periaate

Eilen olin aivan saakelin vihainen monestakin syystä. Turtunut ja tyrmistynyt.

Raiskaukset jäävät edelleen valtaosin piilorikollisuudeksi

 

YLE:n viranomaislähteistä kokoamien tietojen mukaan  mahdollinen raiskaaja voi olla iältään 20-vuotias tai keski-ikäinen, opiskelija tai eläkeläinen eli raiskaajia ei voi yksiselitteisesti profiloida tiettyjen sosioekonomisten tai ikävaikutteista ominaisuuksien perusteella :

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä