Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Kaikki blogit puheenaiheesta Pohjoismainen yhteistyö

Ahvenanmaa petti Suomen - jälleen kerran

Ahvenanmaan edustaja, joka Suomen äänin valittiin Pohjoismaiden neuvostoon kaatoi ratkaisevalla äänellä suomen nostamisen viralliseen asemaan. Mitäpä tätä kaunistelemaan. Tämä on ilmiselvä maanpetos Ahvenanmaalta ja selkeä osoitus siitä, miten ns. pohjoismaiset ystävämme suhtautuvat Islantia lukuun ottamatta alentuvasti Suomeen.

Pääministerien uudet vaatteet

Pohjoismaiset pääministerit julkaisivat eilen Bergenissä pitämänsä kokouksen alla yhteisen mielipidekirjoituksen. Siinä pääministerit kehuivat maidensa saavutuksia ja tarjosivat apua maailmanlaajuisten kehitysongelmien ratkaisemiseksi. Sinänsä on erittäin hyvä, että tänä maailmanaikana tuollaiseen aiheeseen kiinnitetään noin painokkaasti huomiota. Samalla on kuitenkin aiheellista kysyä, pitääkö muu maailma meitä vielä kaiken hyvän etuvartiona siten kuin kirjoittajat olettavat.

Naton avulla Jäämerelle?

Viime hallituskaudella leikattiin huomattavasti Suomen maanpuolustuksesta, sillä se oli ainoa leikkaus mihin kirjavan hallituksen punainen osasto pystyi suostumaan. Silloin ei vielä nähty Venäjän säälimätöntä hyökkäyssotaa Ukrainaan ja uuden likaisen aikakauden alkua. Suomen omavaraisuusastetta samalla leikattiin huomattavasti, jopa puolella. [1] Virhe tehtiin ennen kuin maailmankirjoissa suurvalta käänsi sivua ja se pyrittävä korjaamaan. Sen lisäksi että Suomen omavaraisuusastetta on nostettava, pitää selvittää Naton mahdollisuudet avata Suomelle yhteys jäämerelle kriisitilanteessa.

Energia-asiat ovat maailmanlaajuisesti agendalla

[Beauly-based Lyndsey Ward, who today publishes her story online, claims youngsters have been “indoctrinated” by a host of school activities including visits to windfarms. “Tommy the Turbine” is already online and been used in schools in Ireland.

She said: “What’s been happening is similar to what fast food and fizzy drink makers did previously – sponsoring school sports equipment and leaving us with an obesity epidemic.

Pohjoismaisen energiayhteistyön mahdollisuudet

Suomen taloudellisen tilanteen takia energiasektorilla on välttämätöntä pohtia asioita uudella tavalla ja hakea uusia, ennakkoluulottomia ratkaisuja. Muutosta ei tule pelätä, vaan koko yhteiskunta on haastettava toimimaan uusilla, aiempaa paremmilla toimintamalleilla. Energia luo pohjan koko yhteiskunnallemme ja meillä on sekä valta että vastuu tämän järjestelmän kehittämisessä.

Turvapaikkapolitiikka tapetilla

Pohjoismaiden neuvosto kokoontui eilen ja tänään Helsingissä. Vaikka turvapaikkapolitiikka ei suoraan kokouksen asialistalla ollutkaan, siitä käytiin runsaasti keskustelua. Jätin tänään pohjoismaiden hallituksille kirjallisen kysymyksen turvapaikkapolitiikasta ja Geneven pakolaissopimuksen toimivuudesta. Odotan hallitusten vastausta mielenkiinnolla, sillä yhteinen järjestelmämme on nyt rikki ja se vaatii pikaisia korjaustoimenpiteitä.

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen valehtee

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen kulkee ympäriinsä ja hokee, että Suomen talous ei kasva, koska "Paperin kulutus on laskenut, ja Nokia hiipui".

Nokian kohdalla Liikanen astuu loogiseen miinaan. Jopa talouden nobelisti Paul Krugman on noteerannut tämän blogissaan otsikolla Annoying Euro Apologetics. Krugman kirjoittaa: "Onko uskottavaa antaa eurolle kunnia Nokia-buumista?" 

Suomi-talkoiden vaihtoehto: Aidot Suomi-talkoot!!

Suomen nykyisen ahdingon tärkein, ja lähes ainut, syy on yhteisvaluutta euro!

 

Mm. Presidentti Sauli Niinistö on sanonut, että nykytiedoin hän ei olisi yhtenäisvaluuttaa kannattanut.

 

Ongelma vain on, että monella ei ylpeys anna periksi asian myöntämiselle, ennemmin ajetaan vaikka Suomi konkurssiin kuin myönnetään osallisuus virheiden tekemiseen.

 

Suomalaisten päättäjien vastuulla olisi kuitenkin - nyt tai ei koskaan - huolehtia ensisijaisesti Suomen ja suomalaisten eduista!! Kukaan muu kun sitä ei puolestamme valitettavasti tee.

Kielipolitiikka kaappasi pohjoismaisen yhteistyön

Tänään oli vuorossa Pohjolan päivän vaalipaneeli, jossa pääsin herättämään suuttumusta demareiden ja rkp:n edustamissa kovimmissa pakkoruotsin kannattajissa. Yleisö pyysi yhtä konkreettista toimenpidettä mitä kansanedustajana ajaisin pohjoismaisen yhteistyön edistämiseksi ja pakkoruotsin poistaminen oli oma ehdotukseni.

Cross-border -ajattelusta no-border -yhteistyöhön

Osallistuin alkuviikosta Oslossa nyt kuudetta kertaa järjestettyyn The High North -konferenssiin. Tapahtumassa mielenkiintoista oli kuulla erityisesti Suomen, Ruotsin ja Norjan pääministereiden nimittämän ”kasvua pohjoisesta” -selvitysryhmän työn alustavat tulokset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä