Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Kaikki blogit puheenaiheesta Metsäpalot

Vihreä metsänhoito syynä Kalifornian tuhoisiin maastopaloihin

Kaksi päivää sitten USA:n entinen ulkoministeri John Kerry vetosi New York Times lehdessä https://www.nytimes.com/2018/12/13/opinion/kerry-climate-change-trump.html julkaistussa kirjoituksessa maailman mielipiteeseen. Hän toivoi, että Katowicessä nyt kyettäisiin YK:n ilmastokokouksen päätösten myötä pelastamaan Pariisin sopimuksen toimeenpano. 

Hän totesi mm. seuraavaa: 

Pyroterroristit eivät ole satuolentoja!

Tällainen termi on olemassa ja sen mahdollisuus on otettu huomioon esim. Yhdysvaltojen viranomaistahoilla.

 

Ei ole uusi tieto että esim. AlQaida kehoitti WTC:n iskujen aikoihin jäseniään ryhtymään taisteluunYhdysvaltojen sisällä ja kehoitti muun muassa sytyttämään metsäpaloja!

 

On tyhmää tuudittautua siihen että nämä ”luonnonilmiöt” olisivat pelkästään luonnosta tai ihmisten huolimattomuudesta lähtöisin. Ne voivat olla myös täysin tahallisia.

 

Metsäpalot, poliittista ”poltetun maan taktiikkaa”?

Euroopassa ja Amerikassa riehuvat metsäpalot, mutta miksi? Sitä sopii kysyä!

 

Ihmisten aiheuttamien metsäpalojen vaikutus ilmastonlämpenemiseen on viidesosa ja on kasvamaan päin. Ei varmaan keneltäkään jäänyt huomaamatta ilmastovouhottajien reaktio presidentti Trumpin ratkaisuun ettei Yhdysvallat lähde mukaan rahastus...korjaan ilmastosopimukseen mukaan.

 

Arizonan yliopistossa tehdyn tutkimuksen perusteella todetaan että metsäpalojen osuutta ilmaston lämpenemiseen on aliarvioitu.

 

Metsäpaloissa avain on nopea reagointi ja saumaton viranomaisyhteistyö

Suomi on maailman kärkeä metsäpalojen sammutuksessa. Meillä on tehty monia asioita oikein: metsäautotieverkon ylläpidossa on onnistuttu. Se paitsi rajoittaa paloa, auttaa pelastajia pääsemään sammutuspaikalle nopeasti. Metsänhoito, kuten lohkoaminen, harvennukset, alhainen palokuorma eli metsien nuori-ikä ja mäntyvaltaisuus ovat myös seikkoja, jotka vähentävät suurpalon vaaraa. Rakkaat tuhannet järvemme ja lampemme ovat avain nopeaan helikopteriavusteiseen sammutukseen, kun lähes aina löytyy muutaman kilometrin päästä vettä kopterien jättisaaveihin ja paloautojen säiliöihin imettäväksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä