Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Liberaali demokratia

Ruotsi saa liberaalin ja pakolaismyönteisen hallituksen

Toivottavasti näin tapahtuu myös Suomessa, sillä olisihan noloa asemoitua yhä visummin entisiin itäblokin maihin, kuten jotkut tahot näyttävät hirveästi haluavan. Ruotsihan hyvin perinteisesti kuuluu länteen, joten ruotsalaisten valinnat on helppo ymmärtää.

Enempää en kirjoita, sillä tiedän että täältä löytyy runsaasti kommentoijia jotka tietävät kaiken Ruotsista ja ruotsalaisesta yhteiskunnasta, joten he varmasti kirjoittavat sen mikä tarpeen on.

Journalistien sananvapautta haastetaan eri maissa samoin keinoin

YK:n ihmisoikeusjulistus täyttää tänään 70 vuotta. Kuitenkaan ihmisoikeuksien toteutuminen ei ole edelleenkään itsestäänselvää.

Eurooppalaisia liberaalin demokratian arvoja haastetaan yhä enemmän kun äärikansallismielisyys ja autoritäärisen johtajuuden ihannointi kasvavat eri puolilla jopa Euroopassa. Vapaata mediaa haastetaan monin tavoin.

Ihmisoikeusjulistuksen mukaan sananvapaus kuuluu kaikille.

Enemmistön diktatuuri

Liberaalia demokratiaa on pitkään pidetty kansakunnan menestyksen reseptinä. Yhteiskunta kehittyy, kun kansalaiset seuraavat vallanpitäjiä vapaan median välityksellä ja valitsevat säännöllisesti uudet vallanpitäjät vapaissa vaaleissa. Avoin kritiikki ja vallan vaihtuminen ylläpitävät yhteiskunnan dynamiikkaa, pakottavat poliitikot etsimään yhä uusia vaihtoehtoja äänestäjien arvioitavaksi.

Liberaalin demokratian viimeiset oljenkorret

Vuoden 2018 alkaessa todettava:

Liberaalin demokratian viimeiset oljenkorret sen pyrkiessä muuttamaan Maailman liberaaliksi ja demokraattiseksi;

*Eristäminen;

*Sensuuri;

*Sanavahtien armeija;

*Uudet tabut;

*Vapaamielisyyden vanhanaikaistaminen;

*Kriminalisointi;

*Sanktiointi;

*Multakuopat.

Maailman tila vuodenvaihteessa 2016-2017?

Maailman tila vuodenvaihteessa 2016-2017

*

Päämiehillä ja muilla viskaaleilla on tapana esittää ajankohtaiskatsaus aiheesta, miten maa makaa.  Meillä pienillä ja mitättömillä ei päätä palella, niinpä esitän seuraavassa katsauksen aiheesta ”miten maailma makaa 2016-2017".

*

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä