Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 14 min 59 s sitten

Donald Trumpilta taas outo tviitti: ”Pohjois-Korean pikkuaseet eivät häirinneet minua”

5 tuntia 41 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aiheuttanut Japanin-vierailullaan hämmenystä Pohjois-Koreaa koskevalla Twitter-päivityksellään.

”Pohjois-Korea laukaisi joitain pikkuaseita, mikä häiritsi joitain hallinnossani, ja muitakin, mutta minua ei. Uskon, että Kim pitää lupauksensa minulle”, Trump tviittasi ennen tapaamistaan Japanin pääministerin Shinzo Aben kanssa.

Perustuslakivaliokunnan kuulema HUS-pomo löysi tuttuja pulmia Antti Rinteen sotesta: ”Ajavat lopulta tämänkin mallin ongelmiin”

6 tuntia 20 min ago

Yksi perustuslakivaliokunnan Juha Sipilän (kesk) hallituksen sote-uudistuksia koskeneita lausuntoaan varten kuulemista asiantuntijoista, HUSin hallintoylilääkäri ja terveysoikeiden professori Lasse Lehtonen uskoo myös tulevan Antti Rinteen (sd) hallituksen soten joutuvan vaikeuksiin perustuslaillisten ongelmien vuoksi.

Tässäkö eurovaalien suomalaiset voittajat tänään? Seuraa täältä, meneekö ehdokkaasi läpi

7 tuntia 3 min ago

Äänestäjät päättävät tänään sunnuntaina, ketkä kustakin Euroopan unionin jäsenmaasta pääsevät edustamaan maataan Euroopan parlamenttiin tulevaksi viideksi vuodeksi.

Suomesta valitaan 751-paikkaiseen europarlamenttiin ensivaiheessa 13 jäsentä eli niin sanottua meppiä (MEP = Member of the European Parliament). Vaalipiirinä on koko maa.

Koska Britannia on päättänyt erota EU:sta, jättävät sen tänään valittavat edustajat europarlamentin siinä vaiheessa, kun ero astuu voimaan. 

Kanada Leijonien finaalivastustajaksi: "Suomi pelaa tiivistä träppiä"

25.5.2019 23:52

Kanada varmisti lauantaina paikkansa jääkiekon MM-finaalissa Suomen vastustajana, kun se murskasi välierässä Tshekin 5-1.

Kanada on pelannut hyvin itselleen tyypillisen turnauksen: alussa oli vähän hakemista ja vaikeaa, mutta kun tosipelit alkoivat, alkoi Kanada pelaamaan. Sen sai karusti huomata Tshekki, jolla ei ollut lauantaina mitään jakoa.

Jukka Jalonen Bratislavassa jälleen MM-finaalissa: "Meitä on vaikea voittaa"

25.5.2019 22:13

Leijonat pehmitti Venäjän NHL-tähdet jääkiekon MM-välierässä 1-0. Päävalmentaja Jukka Jalonen katsoi, ettei hänen joukkueensa pelannut aivan täydellistä ottelua, mutta riittävän hyvän kuitenkin.

- Venäjä oli erittäin kova vastustaja. Totta kai kovin tähän mennessä. Joka vaihdossa pitää olla joka sekunti hereillä. Muutama lapsus sattui kiekon kanssa. Pelattiin semmoista liigakiekkoa, vähän riskialtista keskialueella. Oli muutamia hölmöjä tekoja, Jalonen sanoi.

Tuomaritoiminnassa oli muutamia epäloogisuuksia.

Leijonat jääkiekon MM-finaaliin – "Mörkö-Markosta" kansallissankari

25.5.2019 19:56

Leijonat pelaa sunnuntaina Bratislavassa jääkiekon MM-finaalissa. Venäjän NHL-tähdet taipuivat Suomelle MM-välierässä 0-1.

Yli kaksimetrisestä Marko Anttilasta on tullut muutamassa päivässä Suomen kansallissankari. Ruotsi-ottelun tasoitusmaalin jatkeeksi hän teki voittomaalin Venäjää vastaan.

- Toi riitti tänään. Työ seisoo tossa. Hieno voitto joukkueelta, kommentoi Anttila Venäjä-pelistä.

Leijonilla oli alussa jopa ote. Venäjä pidettiin hyvin pois maalipaikoilta. Lopusta huolehti maalivahti Kevin Lankinen.

Kokoomuslaisen huomio keskustan asemasta: ”On siinä demareillakin selittämistä äänestäjilleen”

25.5.2019 16:19

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen arvioi keskustan pystyvän halutessaan estämään hallitusneuvotteluissa kaikki heikennykset yrittäjävähennykseen ja myös kaikki veronkiristykset yrittäjille ja yrityksille. Myös palkansaajien ja eläkeläisten verotuksen kiristykset keskusta pystyy Heinosen mukaan halutessaan estämään. 

Itävallan videoskandaalin taustalla junaillut juristi tuli julkisuuteen: ”Reaktiot alkoivat elää omaa elämäänsä”

25.5.2019 15:42

Itävallan varaliittokansleri Heinz-Christian Strachen eroon viime viikonloppuna johtaneessa videoskandaalissa mukana ollut lakimies on tullut julkisuuteen. 

”Kyseessä oli kansalaisyhteiskunnan projekti, joka otti lähestymistapansa tutkivasta journalismista”, lakimies kertoo lausunnossaan BBC:n mukaan. Lausunnosta uutisoi ensimmäisenä saksalaislehti Bild.

”Mukana olleiden poliitikkojen reaktiot alkoivat elää omaa elämäänsä”, lausunto jatkuu.

Maahanmuutto ja ilmastonmuutos kuumensivat tunteita vaalitentissä: ”Täysin käsittämätön linja”

25.5.2019 12:56

Maahanmuutto ja ilmastonmuutoksen torjunta nousivat suurimmiksi kiistakapuloiksi Fingon ja Uuden Suomen yhteisessä eurovaalipaneelissa lauantaina. 

Kiivaimmat vastalauseet sai osakseen perussuomalaisten Olli Kotro, joka painotti rahankäytön tehokkuutta esimerkiksi kehitysyhteistyössä.

”Rahankäytön tehokkuus on tärkeää. Maahanmuutto ei ole ongelma Euroopassa, vaan poliittinen islam”, hän sanoi.

Sdp:n Tuulia Pitkänen pitää Kotron linjausta ”käsittämättömänä”.

Asiantuntija: Antti Rinteellä on kolme vaihtoehtoa – ”Tässä tilanteessa velka olisi vähemmän haitallista”

25.5.2019 11:57

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki listaa, että mikäli hallitusneuvotteluissa päädytään lisäämään julkisia menoja, paisunut budjetti täytyy rahoittaa joko velaksi, kiristämällä verotusta tai myymällä valtion omaisuutta. 

Matteo Salvini teki täyskäännöksen: ”Olen valmis neuvottelemaan Ranskan ja Saksan kanssa” – Venäjä-yhteydet nousivat uudelleen otsikoihin

25.5.2019 11:25

Italian sisäministeri ja äärioikeistolaisen Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini on tehnyt sunnuntain vaalien alla täyskäännöksen Eurooppa-politiikassaan. Salvini ilmoitti perjantaina olevansa valmis neuvottelemaan budjettisäännöistä Ranskan ja Saksan kanssa.

”Olen valmis neuvottelemaan Ranskan ja Saksan kanssa varmistaakseni sen, että alijäämä voisi tulevaisuudessa olla korkeampi”, Salvini sanoi Bloombergille

Alma-kysely paljastaa: Näin suomalaiset haluavat EU:n kehittyvän

25.5.2019 10:42

Suomalaiset käyvät muiden EU-kansalaisten tapaan EU-vaaliuurnille sunnuntaina. Vaalituloksella voi olla ratkaiseva merkitys siinä, mihin suuntaan EU jatkossa kehittyy. Tuleeko lisää integraatiota vai uhkaako unionia jonkinlainen heikkeneminen?

Paljon on siis pelissä.

Pitäisikö yhteistyötä EU-valtioiden kesken lisätä vai vähentää?

Onko yhteistyö nykyisin sopivalla tasolla?

Vai pitäisikö EU peräti purkaa?

Siinä Alma Median EU-kyselyn vastausvaihtoehdot.

Alma-kyselyn kysymys kuului: ”Mikä olisi mielestäsi toivottava suunta Euroopan unionille?”

Nyt tuli PS-Nuorten vastaus ministeriölle: ”Emme hyväksy poliittista syrjintää kansallismielisiä kohtaan”

25.5.2019 09:44

Perussuomalaiset Nuoret pitää opetus- ja kulttuuriministeriön toimintatapoja "häpeällisinä". 

Opetus- ja kulttuuriministeriö tuli perjantaina siihen tulokseen, että edellytykset PS- Nuorten valtiontuen katkaisemiseen ja takaisin perimiseen ovat olemassa. 

Petteri Orpo muistuttaa hallitusneuvottelijoita ministeriön 50 - 100 milj. €:n arviosta: ”En tiedä mikä aarrearkku nyt on löytynyt”

25.5.2019 09:27

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ei salaa pettymystään hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden kokoonpanosta. Orpo sanoo Kauppalehden ja Uuden Suomen ”Aamiaisella Jari Korkin kanssa” -videohaastattelussa lauantaina, että se suuri muutos, jota vaaleissa haluttiin, oli nimenomaan keskustan siirtäminen oppositioon.

Orpo sovittelee jo itseään oppositiojohtajaksi ja puoluettaan oppositioon, vaikka siitä ei kovin monella kansanedustajalla kokemusta olekaan. Hallitusneuvotteluja Orpo on seurannut pettyneenä, mutta katkeruutta hän ei myönnä.

Väkevä viesti Antti Rinteelle: ”Saksa täytyy saada tämän taakse” – Suomen niitattava EU:n ilmastotavoite 2050

25.5.2019 09:05

Suomen pitää EU:n puheenjohtajuuskaudellaan saada läpi selvä ilmastotavoite vuoteen 2050 asti ja oikea tavoite olisi hiilineutraalius, katsoo Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

Fingo järjestää yhteistyössä Uuden Suomen kanssa eurovaalipaneelin lauantaina Maailma kylässä -festivaaleilta, missä keskustellaan muun muassa ilmastotavoitteita. Tilaisuutta voit seurata myös tämän jutun lopussa. 

Paneeli alkaa kello 12. Tallenteen tilaisuudesta voit katsoa myöhemmin tältä sivulta.

Petteri Orpo hämmästelee Antti Rinteen sanavalintaa: ”Ei kuulostanut pääministerin puheelta”

24.5.2019 18:34

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo muistuttaa, ettei suomalainen sosiaali- ja terveysjärjestelmä toimisi päivääkään ilman yksityisiä palveluntuottajia. Orpo kertoo näkemyksissään tulevassa Kauppalehden Aamiainen Jari Korkin kanssa -videohaastattelussa.

 

Hätkähdyttävä kuva: ”Boris-pelko” iski heti – Johnson haluaa Britannian uudeksi pääministeriksi

24.5.2019 18:10

Britannian tulee olla valmis lähtemään Euroopan unionista ilman erosopimusta, mikäli maa haluaa neuvotella toimivan erosopimuksen, Britannian parlamenttiedustaja ja seuraavaksi pääministeriksi pyrkivä konservatiivien Boris Johnson sanoo.

”Me jätämme EU:n lokakuun 31. päivänä, sopimuksella tai ilman sitä. On valmistauduttava sopimuksettomaan eroon, jos haluaa saada hyvän erosopimuksen.”

Johnson kertoi näkemyksistään tänään Sveitsin Interlakenissa järjestetyssä talouskonferenssissa. Kommenteista uutisoi muun muassa Reuters.

Jari Kurri Jokereiden omistajaksi – Hjalliksen aika on ohi

24.5.2019 18:10

Jokerit tiedotti perjantaina omistajavaihdoksesta. Jari Kurri on seuran uusi omistaja ja puheenjohtaja.

Hjallis Harkimon aika Jokereissa päättyy. Hjallis ehti olla Jokereiden omistajana 28 vuoden ajan.

Vuonna 2013 Harkimo teki radikaalin liikkeen siirrettyään Jokerit KHL-liigaan. Siitä lähtien Jokerit on tuottanut yli kymmenen miljoonan euron edestä tappiota kaudessa. Tappiot on kuitattu venäläisomistajien toimesta.

Kurrin mukaan Jokereiden strategia muuttuu.

115 000 euron potti pois PS-Nuorilta? – Ministeriö löysi perusteet, antoi deadlinen 10.6.2019

24.5.2019 15:24

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nyt tullut siihen tulokseen, että edellytykset Perussuomalaisten Nuorten valtiontuen katkaisemiseen ja takaisin perimiseen ovat olemassa. Seuraavaksi on vuorossa PS-Nuorten kuuleminen ja järjestön vastausta ministeriö odottaa 10. kesäkuuta mennessä.

Tutkija: Jussi Halla-ahon ja populistien ryhmittymä on sivuseikka – valtava murros tulee toisaalta

24.5.2019 14:42

Käsillä ovat historialliset europarlamenttivaalit, mutta syy on toinen kuin julkisesta keskustelusta voisi päätellä. Vaalien alla on kohuttu etenkin oikeistopopulistien ja euroskeptikkojen noususta. Se ei kuitenkaan ole vaalien suurin muutos, huomauttaa Ulkopoliittisen instituutin tutkija Tuomas Iso-Markku.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset