Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Häpäisijöiden maa

Minun sydäntäni särkee kollegani Mitro Revon puolesta. Pidän epäoikeudenmukaisena ja vääränä sitä tapaa, jolla häntä nyt lyödään nimettömyyden suojasta. Suomella on vain 13 europarlamentaarikkoa. He kaikki tekevät tärkeää – ja erilaista – työtä eri valiokunnissa. Miksi meillä niin helposti lyödään ja häpäistään niitä jotka yrittävät parastaan? Sitä on aivan mahdoton kunnioittaa silloin, kun se tapahtuu nimettömänä.

Näen tässä suuren määrän suvaitsemattomuutta. Mitro Repo on eloisa karjalainen, tulee lähelle, on sydämellinen ja lämmin eikä suostunut nielemään seivästä ottaessaan papinkaavun – eikä tehnyt sitä mepinkaavunkaan vuoksi. Kansa rakasti häntä vallattomana pappina. Miksi hänen nyt pitäisi muuttua? Miksei meille mahdu yhtä Mitro Repoa?

Ongelmallisinta näissä tapauksissa on se, että ”häirintä” tapahtuu kokijan pään sisällä, eikä välttämättä missään muualla. Kerron esimerkin. Eräs Brysselinlobbari huomasi eräillä kokkareilla korkokenkäni ja sanoi yksinkertaisesti näin: ”Vau, miten upeat kengät sinulla Eija-Riitta on. Ne näyttävät toooodella hyvältä.” Minä tietenkin vain hymyilin iloisena – ei ollut tarkoituskaan pilata kokonaisuutta ankeilla kopuskoilla. Naiskollega vieressäni ärähti: ”Mitä seksuaalista häirintää tämä on?” Se ei ollut käynyt edes mielessäni.

Kuka oli oikeassa? Kuka määrittelee?
Älkää teloittako ketään turhaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Hyvä kannanotto Eija-Riitalta tässä kohussa.

Minä en usko, että Mitro Revolla olivat olleet seksuaaliset motiivit väitetyssä jutussa.

Sen sijaan, hän on demari,- ja sillä saattaa olla tekemistä nimettömien ilmiantajien motiivissa.

Jukka Jänönen

Katso, kansan käsi löi
kädestä söi
kettu reponen.
Viatonko oli kettu
oliko kansaa petkutettu?
Sitä saa mitä tilaa
- ja tämä ei ole pilaa
kettu mikä kettu.
Sukuriita ketun suuri
veljeltä vei talon juuri.
Ei köyhää eikä kipeää
mieti pappi jolta käsi lipeää
paikkoihin asiattomiin.
Niin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Samantyylistä puskistahuutelua se eduskunnan häirintäkohukin oli. Onko EU-parlamentti niin vallaton paikka, ettei parempaa ajankulua keksitä?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PetteriJarvinen kuva
Petteri Järvinen

Ehkäpä nämä Hesarin keskustelualueen kommentit tuovat lisävaloa asiaan: http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Politiikka/ke...

J. Gagarin

Kyseessä on suojärveläissukuinen ortodoksi, jonka koko elämä perustuu tyypilliselle rajakarjalaiselle välittömyydelle ja positiivisuudelle. Sellainen ei synkkään luterilaiseen kulttuuriin oikein sovellu. Ei myöskään rohkeat letkauttelut, joissa mennään "hyvien tapojen" yli. Olen kerran tuntenut jopa lievää myötähäpeää, kun ymmärsin, että nuori naisen alku tunsi olonsa kiusalliseksi Isä-Mitron leikkisästi häntä kosiessaan.

Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

Omalla - puoliksi venäläisellä - isoäidilläni oli tapana kosketella ihmisiä keskustellessaan. Siinä ei taatusti ollut kyse mistään seksuaalisesta häirinnästä, vaan lämpimästä keskustelukulttuurista.

Suomessa on "seksuaalinen häirintä"- käsite muuttunut koskemaan kaikkea kohteliasta ja värikästä kanssakäymistä. Tuntuu, että joidenkin ihmisten draaman ja skandaalien kaipuu peittää jo todellisen ahdistelun alleen, jossa on aina kyse vallankäytöstä. Tällaisesta hysteriasta toimii hyvänä esimerkkinä Mauri Pekkarista kohtaan esitetyt syytökset, joissa aivan viatonta tapahtumaa haluttiin pitää kolmannen osapuolen toimesta väkisin yllä mediassa. Mauri Pekkarisen "kohde" ei kokenut tilannetta millään muotoa ahdistavana, vaan mediaan piti tiivistä yhteyttä jyväskyläläinen kunnanvaltuutettu.

Jari Vuorinen

Nuo häpäisijät ovat todennäköisesti itse häiriintyneitä mieleltään ja siten käsittävät Mitron täysin väärin.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Epäilen heidän käsittävän tasan oikein.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Il n'y a pas de fumée sans feu.

Peter Kreisler

Näinhän se usein on, ei savua ilman tulta, mutta onko palopesäke pastorin käpälissä vai äärifeministien aivopesemissä naisten aivoissa. Olen huomannut, että erityisesti suomalaiset "pelkäävät" toisen ihmisen kosketusta, verraten vaikka ranskan kulttuuriin joka suomalaisen mittapuun mukaan on jatkuvaa vastakkaisen sukupuolen edustajien käpälöintiä ja lääppimistä.

Pentti Juhani Järvinen

Kulttuurit ovat sekä Venäjällä että Ranskassa erilaisia Suomen ja jopa Pohjoismaiden protestanttisesta pidättyvyydestä. Mutta yya-aikana nykyiset huuhaajat tai häirityt eivät esittäneet yhtäkään huomautusta, kun toveri Brezhnev & Co halasivat ja muiskuttelivat sekä presidenttien että ministerien tasoilla. Eikö senkin olisi tullut olla jotakin homo- tai muuta eroottisuutta, joka olisi tullut paljastaa? Naisten kanssa he eivät sitä vastaavasti tehneet?

Ranskalaisten kohdalla taas sai ja voi leimata koko maan, kun mm. kenraalit ja jopa presidentit, mm. de Gaulle, sekä halasivat että suutelivat, jopa kunniamerkkejä jaellessaan. Isä Mitron kohdalla juttu nyt voi olla siinä, että karjalais-venäläinen tyyli eroaa Ranskan tai Italian tavoista. Mutta kyllähän mm. tuo IMF:n ent. pomon jutut näyttivät, että tavoissa voidaan mennä törkeyksiin kaikkialla.

Arvo Kuusela

Hyvä Eija-Riitta! Mainio puheenvuoro.

Olen ihan varma siitä että tämä on vain taas yksi osoitus siitä miten media repii otsakkeita ja myy lehtiä ja TV-juttuja turhista asioista, ikäänkuin maailmassa ei olisi mitään tärkeämpää. Minua oikein kovasti hävettää isä Mitron puolesta ja niiden juoruämmienkin puolesta, vai mitä feministejä ne ovat, jotka tällaisia juttuja levittävät.

Jos pappi lääppii lapsia, poikia tai tyttöjä, niin tämä pitää toki tuomita, mutta jos raavaat naiset alkavat valittamaan jostain käden polvella pitämisestä niin silloin on kyllä vainoamisesta jo kyse.

Eikö tuollaisiin asioihin naisilla, siis tällaisilla kokeneilla suuren maailman naisilla, pitäisi olla paerempia keinoja kuin juoruta asiasta lehdistölle. Voisi vaikka läimiä korville tai muuten antaa kuulla kunniansa, ovatko he mykkiä, tai kielitaidottomia?

M O

Nää on niin outoja juttuja

Jos Merikukka Forsius pukeutui roiskeläppään ja väärät miehet tämän huomioi katseellaan oli se häirintää.

Jos taas joku Bradley Cooper vihjailee samallatavalla kuin isä Mitro on tämä imartelua.

On myös väärin jos vaikka Eeva-Riitan kauneutta huomioidaan. mutta esim.Sirpa Pietikäisen tai Liisa Jaakonsaaren ei. Eihän tämäkään ole reilua.

OLE NYT SITTEN MIES TÄSSÄYHTEISKUNNASSA.

Joni Pelkonen

Eija-Riitta Korhola, voisitteko hieman selittää miksi itse saitte kaikkein huonoimman arvosanan tehdyssä kyselyssä?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Halataan kun tavataan:) Karjalassa on tapana tosiaan kätellä vaikka useamminkin päivässä ja välillä halata. Kiva kohteliaisuus vaikkapa nätistä asusta tai kampauksesta ei ketään pahenna.

Nämä puskistahuutelijat ovat raukkoja, tulisivat kameran eteen omilla kasvoillaan!

Hyvä Eija-Riitta!

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Kymmenisen vuotta sitten lehdissä oli paljon juttuja, että ihmisten pitäisi harrastaa ja taitaa flirttailua. Silloin oli oikein flirttikouluttajia ja he olivat nimenomaan naisia. Kauaksi on niistä ajoista tultu. Ylet ja eduskunnat ja parlamentit ovat täynnä tosikkoja, jotka piiloistaan syyttelevät muita. Miesten pitäisi kulkea laput silmillä kuin ravihevosten.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Yhteiskunnasta on tullut paljon tosikkomaisempi. Kuitenkin pienellä flirtillä on positiivinen vaikutus, kunhan se pysyy ihmistä arvostavana. Harvalle edes juolahtaa mieleen, että kiva kommentti koetaan sukupuolta alentavaksi.

Muutaman kerran olen tuolla kadulla kehaissut niin naisten kuin miesten ihanan oivaltavia ja värikkäitä takkivalintoja. Kuinka ollakaan, yrmynkin ulkokuoren takaa löytyy sydämellisesti hymyilevä ja keskusteleva ihminen!

Jukka Korhonen

"Eräs Brysselinlobbari huomasi eräillä kokkareilla korkokenkäni ja sanoi yksinkertaisesti näin: ”Vau, miten upeat kengät sinulla Eija-Riitta on. Ne näyttävät toooodella hyvältä.” ... Naiskollega vieressäni ärähti: ”Mitä seksuaalista häirintää tämä on?” Se ei ollut käynyt edes mielessäni."

Mitä tekemistä tällä tarinalla on Mitro Revon kanssa?

Käyttäytymissäännöt ovat kaikille samat - myös eloisille karjalalaisille.

Kymmenen naista (toimittajaa, virkamiestä ja lobbaajaa) syyttää Repoa epäsopivasta käytöksestä, ja YLE välittää tämän tiedon. Onko kyseessä salaliitto?

Lääppimisen lisäksi paljastuu samalla, että Revolla ei ole kykyä ymmärtää sopivuuden rajoja. Herää kysymys mihin muuhun Revon ymmärrys ei riitä.

Matti Palviainen

"Käyttäytymissäännöt ovat kaikille samat - myös eloisille karjalalaisille."

Ne ovat olleet kovassa muutoksessa poliittisen korrektiuden pihdeissä. Esim. USA:n kouluissa on yleisesti sääntönä, ettei kukaan - ei oppilas eikä opettaja - saa koskettaa toista. Kuitenkin inhimilliseen kanssakäymiseen kuuluu toisen koskeminenkin, jonka voi tehdä täysin säädyllisesti. Tai ainakin aikoinaan saattoi tehdä.

"Mitä tekemistä tällä tarinalla on Mitro Revon kanssa?" Joillekin kaikki on ahdistelua - ainakin, jos "ahdistelija" on ATM, jonka lompakko on ohut.

Pietari Vehnälä

Hyvä Eija-Riitta Korhola,

Teidän kirjoituksenne ortodoksipappina kunnostautuneesta Mitro Revosta on sieltä mistä kaikki olemme kotoisin.Ihmettelen motiivejanne.

Tunne Mitron Revan "omakohtaisesti" kahdesta insidentistä. Ensimmäinen menee näin: Sukulaistyttöni oli töissä kahvilassa. Mitro Repo astui sisään ja jostain ihmeellisestä syystä katsoi papilliseksi velvollisuudekseen kommentoida sukulaistyttöni rintoja terhakoiksi.Jos Eija-Riitta Korholan mainitsema eloisa karjalaisuus tarkoittaa tätä, niin hemmetin hyvä juttu Suomen naisille oli että menetettiin Karjala.

Toisen insidentin näin televisiosta. Siinä pappisfiilistelijä Mitro Reva,tuo eloisa vallaton karjalaispatukka,posket kuin omenat,oli viininmaistelutv-ohjelmassa. Hän analysoi maistamaansa valkoviiniä jotenkin näin: "Tämä on kuin naisen märkä suudelma".

Velikulta Mitron Revan jatkuvasta ponnekuudesta tälläiseen en voi olla ajattelematta kuin ettei hän tiedä, mitä on naisen märkä suudelma tai miltä tuntuu koskettaa terhakkaita rintoja.

Koska minä en tiedä miltä tuntuu tarttua miehen pillistä kiinni, niin seuraavan kerran kun näen velikulta Mitro Revan, niin tartun tätä pillipiiparista kiinni.Epäilen, että silloin Mitron sisäinen arka kuoripoika kiljahtaa niin korkealta, etteivät vanhat korvani sitä enää kuule.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kumpikohan lie muuten epäasiallisempaa, Revon väitetty käytös vaiko Vehniälän ilmeinen nimittelytarkoitus?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Heikki Ojala

Kerran putsattuani liinalla rähmäiset rillini totesin sitten siinä, muka yllättyneenä, vastapäiselle femakkohirviölle "ai sä ootkin tyttö". Ei tykännyt

Kun se ei ole yks tai kaks vaan kymmenen ja mm. Hesarin jutut päälle. Niiden mukaan Mitro kähmii, puhuu rasvaisia, ei hillitse itseään. Sitten menee ristin taa piiloon. Mitäpä jos Mitro taputtelisi pehvalle tytärtäsi teillä kotona.

Jouko Koskinen

Voi itku. Vietä siinä sitten ristillissiveellistä elämää näiden kanssa.
Jos joku oikeasti hakee petikaveria niin enpäs tiedä juuri huonompaa
aloitusta kuin julkinen pakaroiden likistely.

Jussi Vaarala

On aika ikävää että joillakin poliitikoilla narsismi sumentaa realismia ja ellei aina sitä niin antaa kaikelle ällöttävän itseään esiintuntevan leiman.

Minuus on joillekin lööppitasoinen pakkomielle - miksikähän - ehkä siksi että substanssia ei ole ulkokuorta ja lööppinäkyvyyttä kummemmin.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Toivon hartaasti että Eija-Riitta on oikeassa. Katsoin kyseisen TV-ohjelman ja minusta se naistoimittajan käyttäytyminen (peräti eduskuntatoimittaja!) oli epäuskottavaa, sensaatiohakuista, voisi sanoa rääpälemäistä.

Viime päivinä on televisossa ja politiikassa joutunut näkemään vastaavaa monta kertaa. Nuoret naiset rääkyvät kummallisen virran mukana seksuaalista häirintää tai rasismia vastaan. Viikko sitten FST-kanavalla nuori naistoimittaja haastatteli unkarilaistutkijaa (nuori nainen hänkin). Voi kuinka suurta pahuutta he löysivätkään perussuomalaisista, voi sitä rasismin määrää. Koin ohjelman jotakuinkin loukkaavana perussuomalaisia kohtaan (mitä en itse ole). Sitten taisi olla joku ruotsalaistutkija (taas nuori nainen), samanlaista mielipidesuoltamista. Suomessa on näitä naispopulismitutkijoita, jotka sättivät rasisteja (tarkoittaen perussuomalaisia). Ja eikö vaan peräti presidentti ja vanavedessään vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja (nainen Espoosta) oikein eduskunnassa kysele, mitä me noille rasisteille tekisimme. Ei muuta kuin muilutatte.

Naistoimittajat ja naisedustajat voisivat edes kerran elämässään opiskella lähdekritiikkiä ja lähteiden mainintaa. Tämä loputon syyllistäminen on eräänlaista rasismia sekin.

Jukka Korhonen

1. Mutta miksi Repo lääppii vain naisia? Lääppisi nyt vaan myös miehiäkin, koska "asiassa ei ole mitään seksuaalista".

2. Koska on naisia, jotka eivät suhtaudu huumorilla puristeluun ja rintojensa kommentointiin (kuten kaikkien fiksujen naisten pitäisi?), niin on ymmärrettävä osata käyttäytyä sen mukaisesti. Repoa voidaankin minimissään syyttää kyvyttömyydestä ymmärtää soveliaan käyttäytymisen rajoja.

Aleksi Laine

Mitro Repo kävi jossain television keskusteluohjelmassa "kiinni" pariinkin naispuoliseen kanssakeskustelijaan. Otti polvesta kiinni, siveli hartioita tai jotain siihen tyyliin.

"Hahaa, jäi äijärukka kiinni itse teossa", ajattelee nyt joku häpäisijäkulttuurin edustaja. Jotain sen suuntaista asiasta taidettiin kohistakin.

Minä puolestani ajattelen, että kyse ei vi olla tarkoituksellisesta seksuaalisesta häirinnästä. Jos olisi, Repo häpeäisi käyttäytymistään eikä olisi harrastanut sitä tv-kameroiden edessä.

J. Gagarin

Pedofiliakeskustelun kuumimpina aikoina esitettiinkin kysymys mistä voi erottaa hellyyden osoituksen lasta kohtaan tai seksuaalisen kähmimisen. Vastauksena pidettiin, että hellyyden osoitusta on kaikki se, jonka voi tehdä julkisesti.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Kyllä se on vain kateellisten panettelua, joku jäänyt liian vähälle taputtelulle, tai lopettanut kriittisellä hetkellä! Siitä kaakatus syntyy!

Merkille pantavaa oli kun Pekkarinen mainitsi "ryntäät" eipä ollut riittoja puolustelemassa? Mitro sentää jo pu....li vai hyväili jostain median mukaan:)

Pappihan veti Jaakonsaarenkin mukaan, muuten ei demareilla olisi ollut yhtään edustajaa! Onkohan suunnitelmissa vaihtaa puoluetta, että voisi vaikka mennä Mitron siivellä jatkoon.. Ihmettelen vain puolustajan saamaa huonoa sijaa gallupissa eu toimissaan?

Jukka Korhonen

Miksei Repo hiero tuntemattomien miesten hartioita ja reisiä, taputtele perseelle ja kehu että "pullottaapa sinulla terhakasti housuissasi"?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Omiakin hoksottimia voi käyttää.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

J. Gagarin

Siitäpä ne vasta lööpit olisivat tulleet!

Aleksi Laine

En tiedä käykö.

En myöskään tiedä, onko korrektia psykoanalysoida Repoa, mutta menköön maan matoselta.

Voisiko olla, että Repo tykkää kosketella naisia? Hän on kuitenkin tehnyt selibaattilupauksen Jumalalle, joten kosketteluun se jää. Revon mielestä -- ehkä alitajuisesti -- koskettelu on viatonta, koska se ei voi mihinkään johtaa ilman Jumalan pettämistä. Ja Jumalan pettäminenhän ei ole mahdollista edes periaatteessa.

En yritä puolustella Repoa, jos hän siis on käyttäytynyt naisten kannalta ikävällä tavalla. Ehdotin vain, että ihminen joka häpeää jotain tapaansa ei tuota tapaansa esittele televisiossa.

On siis mahdollista, että molemmat puolet, syyttäjät ja puolestapuhujat, ovat oikeassa.

Tuomo Kankkunen

Eija-Riitta Korhola on täysin oikeassa.

Häpäiseminen ja lunkkausmeininki on taas valloillaan.

Mutta muistatteko, mitä julkisesti itse kirjoittelitte Matti Vanhasesta viimeisten
presidentin vaalien alla ?

Häpäisemisesta siinäkin oli kysymys.

Arhi Kuittinen

Poliittiset puolueet ovat hyvin seksistisiä - myös erityisesti naisten valvomana.

Urasta perinteisesti haaveilevat naiset nauravat kaikelle johtajien lähentelylle mukamas huvittuneena ja halveksivat sen seurauksena naisia, jotka valittavat miesten kähminnästä ja verbaalisista purkautumisista seksiä simuloivista vitseistä ja analogioista.

Suurta johtajaa ei saa tahrata mikään ja siinä poliittiset puolueet muistuttavat uskontoja, että kähmivä johtaja ei saa turpaan vaan johtajan paljastaja saa turpaan. Joutuu vauhdilla ulos sisäpiiristä ja saa pesänlikaajan leiman, vaikka puhuisi toisenkin puolueen johtajan tekosista.

Kysymys on tabukulttuurista. Patriarkaalisessa ryhmähierarkiassa johtajalla on kaiessa eniten etuoikeuksia ja patriarkka/matriarkka on tieten tahtoen osoittanut valtaansa ylittämällä rajoja näyttävästi.

Toisten rajojen ylittäminen on siis ollut rituaalisest tärkeä osa johtajuuden hegemoniaa. Kekkonen toimi jatkuvasti vanhan patriarkan tavoin ja osoitti jatkuvasti alaisilleen, kuka kusee kenen nilkoille. Se perinne elää vielä voimakkaana.

Aivan sama kuvio naisjohtajien kohdalla.

Jos naisjohtaja ehdottelee alaiselleen intiimiä illallista toistuvasti ja mies valittaa siitä, mies saa useinmiten turpaan johtoyksiköltä.

Johtaja on koskematon johtajakeskeisissä, jähmettyneissä organisaatioissa jossa ei ole tukiverkkoja vaan on vain hierarkia ja sisäpiiriin pääsyn toive vaikkapa "puolueen uskollisimpana ja sokeimpana kannattajana".

Tapahtumista nimellä puhuminen voi todella torpedoida koko uran ja välittömästi.

Jouko Koskinen

Syyllistäminen on keskeinen osa naisten vallankäyytöä.
"katsokaa vanhoja aviopareja, ämmiä vanhoista miehistä
tulee, naiset miehistyvät."
- Jouko Turkka

Reijo Tossavainen

En ole huomannut, että Mikael Jungner olisi vaatinut Mitro Revon eroa...

(No, tähän sisältyy viittaus Jungnerin aiempaan toimintaan.)
(No, 2: en näe tarvetta Revon eroamiseen)

Kai Koikkalainen

Eikö joku viisas jossain maininnut, että häirintää on se minkä urhi kokee häirinnäksi.

Arvo Kuusela

"Eikö joku viisas jossain maininnut, että häirintää on se minkä urhi kokee häirinnäksi."

Lähes jokainen on jollekulle häiriötekijä ilman että tarvitsisi tehdä mitään mikä omasta mielestä on tahallista ja provosoivaa.

Valitettavasti elämä on mennyt monessa suhteessa varsin monimutkaiseksi.
Jokaista joka pitää lapsista ja näyttää sen, epäillään jo tänä päivänä pedofiiliksi ja hyväksikäyttäjäksi ja jokaista heteromiestä joka pitää naisista voidaan pitää välittömästi perverssinä häirikkönä ja ahdistelijana, jos hän ilmaisee tunteensa naista kohtaan jollakin tavalla.

Minä en tosin tuo helposti sellaisia ajatuksiani julki, joita voitaisiin julki tuotuina pitää tunkeilevana, mutta kyllä sellaisia ajatuksia minunkin päässäni vain aina välillä pyörii ja tiedän etten ole tässä suhteessa sen pahempi kuin muutkaan miehet. En laita kättäni naisen polvelle, vaikka mieli tekisikin, mutta se ei tee minua yhtään sen paremmaksi, sillä se etten tee niin kuvastaa paremminkin sisäänpäinkääntymistä, arkuutta, tunteiden peittelyä, tai jopa epärehellisyyttä ja se on mielestäni jopa pahempaa kuin Mitron avoin, rohkea ja rehellinen tunteiden näyttäminen.

Mitron tunteiden näyttäminen ei ole iskemistarkoituksessa tehtyä, näin olen ymmärtänyt, sen tarkoitus ei ole ollut johdatella naisia huonoille teille, kuten sanonta näissä asioissa joskus kuului. Voisi kuvitella että naiset voisivat jopa pitää sellaisesta tunteenilmaisusta mikä ei ole mitenkään tarkoitushakuista, eikä johdattelua mihinkään, vai, onko asia kenties päinvastoin, onko Mitron viaton lähentely ärsyttävää juuri siksi ettei sillä ole mitään todellista päämäärää?

Tämä maailma on sosiaalisesti hyvin vaikea paikka. Se on aina ollut sitä, mutta viimeaikainen kehitys ei ole vienyt maailmaa ainakaan helpompaan tai suvaitsevampaan suuntaan. Jotkut asiat jotka ovat ennen olleet tabuja eivät enää ole sitä, mutta uusia tabuja luodaan jo kovalla kiireellä.

.

Käyttäjän Takala kuva
Asko Niskala

Kiitos Eija-Riitta Korholalle järjen äänestä kaa(m)oksen keskellä...

Jukka Korhonen

Yle:
"Sosialidemokraattisen puolueen edustajan on erityisesti oltava tietoinen naisiin kohdistuvan häirinnän vakavuudesta. Puolue, jolla on pitkä historia naisten ja työntekijöiden oikeuksien ja koskemattomuuden puolustajana, ei voi hyväksyä edustajansa käyttäytyvän naisia kohtaan halventavasti, kirjoittaa Euroopan Demarinuorten puheenjohtaja Kaisa Penny."

Haiskahtaa hieman oudolta tämä Eija-Riitan puolustuspuhe. Siihen voi olla ainakin kaksi syytä:

1. Eija-Riitta tuli itse toiseksi viimeiseksi vain 0,1 pisteen erolla ennen viimeiseksi jäänyttä Repoa kyseisessä A-studion meppikyselyssä. Nyt E-R yrittää maksaa potut pottuina takaisin.

2. Monet poliitikot vastustavat (minäkin ehkä vastustaisin, jos olisin poliitikko) tällaista anonyymia ilmiantokulttuuria, koska se tarkoittaa sitä, että poliitikon ura voidaan jopa tuhota minä tahansa päivänä vuodessa jonkun toimittajan artikkelin sisällön mukaan.

Vaikka asiat olisivatkin pääosin tosia tällaisissa artikkeleissa, niin kukapa haluaisi elää tällaisen giljotiinin alla? Ei kukaan. Siksi monet/jotkut poliitikot vastustavat tällaista käytäntöä aina kun siihen tulee tilaisuus. No, nyt tuli tilaisuus.

Pentti Juhani Järvinen

Euroopan "Demarinuorten johtajan" ajatukset asiassa ovat täyden yhden Penny´n arvoisia. Eli puolueet voisivat aloittaa itsestään, vaikka se sattui olemaan onnekas Ranskassa, kun maan "Demareiden" vahva kellokas joutui kiinni ns. "seksuaalisuuksistaan" juuri ennen ehdokkaan asettelua maan presidentin vaalissa.

Kyllä näissä jutuissa, ml. "nimettömissä lehtijutuissa," lähes aina haiskahtaa, tai haisee pitkälle ja vahvasti, juuri Euroopan vanhojen ja vakiintuneiden puolueiden p##kanheittokoneistojen touhu. Kun ne ovat asioissa kokemuksella ja ammatillisesti pätevinä, syy tuloksista on aina jonkun kokemattoman, hyväuskoisen tai poliittisesti tai rahallisesti sitoutuneen toimittajan niskoilla.

Ikävin piirre tällä puoluepolitiikan saralla on, etteivät puolueet kunnioita omaa "laillista pohjaansa" ideologisina yhdistyksinä, vaan käyttävät asemaansa valtiossa vallan väärikäyttöön. Suomi on näissä asioissa sellainen avoin törkeys ja törkimys, että sen poliitikot, ml. puolueiden "nuorisojohtajat" voisivat aloittaa reformin katsomalla peiliin. Miten monta ammattiparittelijaa sieltä tirkistäisi?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Itse en ainakaan ole ammattiparittelija. Kiitos silti palautteesta.

Ranskassa sosialistijohtaja jäi kiinni ja kantoi vastuunsa. Tällä hetkellä meillä ei taida Suomen päässä olla yhtään syyllistä. Hankala tilanne silti.

Pentti Juhani Järvinen

Timo Kontio

Olen niin vanha, että kokemukseni ovat toisilta kausilta. Mutta ne pätevät kyllä yhä sekä Suomessa että Ruotsissa ja Tanskassa. Eli olen lehtimies, joka ei ole halunut liitttyä Kokoomukseen, Demareihin, Kepuun, Kommareihin tai Liberaaleihin, mitä kaikki ovat ehdottaneet. Mielestäni oli helpompaa olla lehtimeis ilman jäsenkorttia. Puolueiden mielestä sitä ei voinut olla ilman jäsenkorttia. Ei tämä naytä muuttuneet, kun lehtiä lukee Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa, joissa kaikissa puolueet ovat maan mafioita.

Raskauttava asia kohdallani oli viisi vuotta PE/Tiedustelulle Pariisissa, ns. suurstrategian kanssa, mistä sain ekslusiiviset tiedot, mm. osallisena Kiinan-USA:n de facto liittoon Nixonin aikana. Tuohon hommaan kirjoitetaan ankarat säännöt, joita noudatin. Valtio halusi sitten, että ne unohdan "oman tulevaisuuteni nimessa." (PLM:n mukaan.) Muille tuo "tulevaisuus" - ml. PlM:n, UM:n virkamiehille, Kepun ja Demareiden poliittikoille, ml. Koivistolle, Sundqvistille, Sorsalle - salli ilminannot CIA-konspiraationa NL:n lähetystölle. Tämä on nykytilanteen pohja siellä. NL:n ovat osin korvanneet muut. Parittelut olivat vain osa näissä jutuissa, mutta vakioita Pohjoismaissa.

Tämä auttaa tietämään, millä maalla seisot. Uskoa ei tietenkään tarvitse. Se voisi olla jopa vaarallista.

seppo kirnu

Taas kauhistellaan urakalla! oooooooooOOOOOOOOOOHHHHHHHHhhhh!

Julkea julli...supi supi...ptyi häppeis...supi supi...

Ja taas nähdään mihin ahdinkoon Abrahamismin yksi jaostoista ajaa ihmismielen. Jokainen niistä on todellisten seksuaaliparanoidien klubi.

Vanhoilliset suckerit hämmästelevät kun ahdasmielisen jumalan yksi seuraajista osoittaa jotain seksuaalista mielenelämää - tai ei osoita.

Mitä HITON kummaa olisi siinä jos pappia panettaisi!? Mitä? Sääntökirjan mukaan väärin potenssiin tuhat, luonnon mukaan oikein potenssiin temmi.

Omapahan on tavallaan ongelmansa jos on pakko toimia luonnottomasti(seurata järjetöntä uskontoa sääntöineen).

Papillekin piparia ry. toivottaa illan jatkoa kaikille.

. suvituuli

Voihan olla, että nämä "anonyymit" eivät tienneet muiden vastaavista kokemuksista. Ja vaikkapa leimaantumisen, työpaikan menettämisen tai urakehityksen pysähtymisen pelossa esiintyivät nimettömästi.

Entäpä nyt? Ehkä he tulevat ulos omilla nimillään julkisesti. Ainakin pitäisi.

Yleensä tälläisissä tapauksissa pätee - ei savua ilman tulta.

Ps. Jos olisi kyseessä mikä tahansa amerikkalainen tai englantilainen yritys, asia tutkittaisiin perinpohjin. Seurauksena, mikäli syylliseksi todettaisiin, asianomainen erotettaisiin ja vielä joutuisi siviilioikeudelliseen vastuuseen ryhmäkanteen muodossa.

Jukka Johansson

"Kansa rakasti häntä vallattomana pappina."

- Älähän yleistä.

Käyttäjän henrimikkonen kuva
Henri Mikkonen

Ongelma on siinä, että naisasialiike on määritellyt seksuaalisen häirinnän sellaiseksi toiminnaksi, jonka nainen kokee häirintänä. Jos minä sanon Mirvalle kadulla "Hei Mirva, kaunis päivä tänään", ja Mirva kokee sen seksuaalisena häirintänä, niin se on seksuaalista häirintää. Koska mikä tahansa on häirintää, jonka joku kokee häirintänä.

Ehkä kuitenkin olisi objektiivisempaa keskustella aidosti teoista ja siitä, mikä teko on häirintää ja mikä ei.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Revon ajojahdissa on kysymys yksin rahasta. Siitä rahasta joka siirtyy kansalaisilta kaupalliselle medialle. Se että Yleisradio on mennyt samaan halpaan johtuu sen harhapoluista kaupallisen median toimintakentälle, mikä taas johtuu kokoomuksen ylivallasta talossa.

Siinä kaikki.

Tuula Saskia

Tämä Korholan tekopyhä kommentti ei ole uskottava.

Miten me voimme moittia niiden henkilöiden arvioita, jotka kuitenkin paikan päällä heitä tarkkailevat.

Emmehän edes saa mitään asiaviestejä heiltä, saati analyysejä.

Mitä he meille ovat viime aikoina tiedottaneet?

Kysynpä samaa Jungnerilta.

Tuula Saskia

Kyseessä on siis " Isä Mitro" eli ortodoksinen pappi.

Hänen poliittisia ja kansainvälisiä kykyjään tunsivat luullakseni harvat suomalaiset.

Mutta kansalaiset arvostivat hiukan eksoottista , elämää ymmärtävää prelaattia.Niinpä hänestä tuli MEP.

En oikein tiedä, kuka ja mitkä tahot saavat arvioida näitä ruhtinaallisia palkkoja ja etuja nostavia ja kovin vaitonaisia vaikuttajia.

Mielestäni juuri media saa.Se on jopa median tehtävä.

Onko kukaan kysynyt vaikkapa MP Mitrolta tai MP Korholalta tai ylipäätään keltään, miten he ovat tiedottaneet meille viimeaikaisista Euroopan myrskyistä?

Eivät tietääkseni mitenkään. Ei myöskään MEP numero yksi eli paras meppi Haglund.

Nyt tässä tilanteessa, jossa koko järjestelmä on kyseenalainen,
Korhola puolustaa pappia, joka ei hallitse sivistyneitä tapoja.Tärkeä tiedote Brysselistä?

Täällä Suomessa vavistaan kauhusta, koska EU ehkä hajoaa.Kansalaiset osaavat lukea myös ulkomaisia lehtiä.

Teillä pitäisi olla tietoa, ja teidän olisi sitä pitänyt meille suomalaisille antaa, jo paljon aiemmin.

Tässäkö oli siis ajankohtainen tietopaketti ja katsaus EU:n ytimestä?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Mitro Repon vika hän oli ortodoksi pappi, jos hän olisi imaami, tuollaisesta huudettaisiin rasismia, ja valtakunnansyytäjä tehtailisi fatwoja.

Suomessa ei ole tasa-arvo.

Tuula Saskia

No tuskin, hyvä Freddy.

Euroopan parlamentin jäseneltä, siis jokaiselta, saa odottaa asiallisuutta, mutta myös oikeaa osaamista.

Sitä osaamista tekee mieli vaatia, häneltä ja muilta.

Älä nyt yritäkään sotkea uskontoa tähän kysymykseen.

Kyse on ammattitaidosta ja vain siitä.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Minusta Mitro Repo sopii Brysseliin tyyliin, jotenkin jäi mieleen se Pekkarisen rynnäskohu jälkeen että Suomi ei todellakaan ole kypsä EU:hun ja maahanmuuttoon, pari sukupolven päästä voisi uudelleen yrittää.

Venäläisille oli kommunismi pehmentämässä siirto Tsaarin vallasta demokratiaan, kommunistit ymmärsivät teloittaa tsaarinaikaiset virkamiehet, Suomessa on jäänyt Tsaarinajan oppien mukaan toimivat virkamiehet, ja niiden kansa Suomi haluaa epätoivoisesti olla länsimaa.

Direktiivit ovat kun tsaarin käskyjä jotka pilkuilleen toteutetaan, toimittajat taas ovat neuvostotyylisiä, kaikki toistavat virallinen totuus, ja siihen liittyy sitten vielä luterilainen ahdasmielisyys maustettuna heikolla itsetunnolla.

Ainakin Mitro Repo omaa hyvä itsetunto, siitä moni on kateellinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Blogisti taitaa profiilikuvasta päätellen panostaa poliittisen työn gaalapuoleen. Se on turvallisempaa kun kulkea paperipinkka kädessä kokoushuoneissa jumpperi päällä. Kun itse samaistuu maskuliinisen vallan symboleihin niin sääliksi käy toista pellepoliitikkoa.
http://www.manofactionfigures.com/products/tonner-...

Tuula Saskia

Arvoisa Sini,

kommenttisi ei ole reilu.

Minäkin odotan, että E-R.Korhola vastaisi kummasteluihimme.

Mutta älä viitsi lyödä noin triviaalein asein.

Entä , jos yhdessä pohtisimme EU:ta.

Miten näet tämän hetken ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sori jos kiusaa sua mutta tuo Korholan nyyhkyaloitus tässä kyllä voitti mun yritykseni pysyä tyylilajissa.
Mä olen eu-myönteinen. Mä suhtaudun melko positiivisesti meidän edustukseemme siellä.

Matti Palviainen
Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Typerä kommentti sini l.

Naisen pahin uhka on kateus (ja miehen oma ego), sanotaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No, musta on tyhmää kyseenalaistaa haastatteluun vastanneiden motiiveja siis näiden brysselin neitien ja rouvien jotka kiusaantuvat Mitrosta. Kai ne saa vastata rehellisesti rehelliseen kysymykseen.

J. Gagarin

Kymmenisen vuotta sitten oli muuan sihteeri nostamassa syytettä jenkeissä Savannahin kaupungissa pomoaan vastaan, joka oli todennut, että "kauniit maisemat", kun sihteeri oli hiukan avokauluksisessa puserossaan kumartunut johtajan pöydän edessä ojentamaan aamun postia.

Syyte otettiin harkintaan paikallisessa tuomioistuimessa, mutta lopulta sitä ei otettu käsittelyyn, kun tuomari oli todennut, että "ehkäpä ainoa tapa ratkaista tämä on lähteä tutkimaan, että olivatko ne maisemat todellisuudessa kauniit".

Tuula Saskia

Niin, hauskaa, vai mitä?

Olisin olettanut, että edes joku kirjoittaja, esim. sinä, olisit miettinyt itse asiaa.

Tiennet, miten EU:ssa pyyhkii.

Etkö ole kummastellut sitä, että heiltä eli näiltä MEP:iltä ei ole meille kansalaisille tullut minkäänlaista informaatiota?

Minulle on täysin yhdentekevää se, kuka kähmii ja ketä.

Mutta tärkeää on se, mitä mepit saavat aikaan. Jos saavat.

t. piiroinen

Kiitos Eija-Riitta Korholalle tästä blogista ja arvokkaasta työstäsi muutenkin.

Luterilaisten panettelua koko kohu.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Samoin, kiitos Eija-Riitalle kolumnista, mutta luterilaiset vaihtaisin Kansalliseen Kokoomukseen.

Toimittaja Sanna Ukkola, joka jutun teki,- on tunnetusti maan vilkkaimpia demarivihaajia.....Kuten äitinsäkin, -Tuulikki Ukkola.

Pannaan siis koko juttu sille omalle tasolleen.

On hyvä muistaa, että Sanna Ukkola, entinen Iltasanomien kohutoimittaja on nykyisin kokoomusjohtoisessa Yleisradiossa duunissa.

Ps. YLE ei ole koskaan ollut näin rappiotilassa journalisminsa suhteen....Ei koskaan.

PerSut vielä pitävät sitä vasurilaitoksena, joka kyllä on jo isomman luokan vitsi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se oli hauskin: luterilaisten panettelua!

Tuula Saskia

Parahin Tapio,

luterilaisten panettelua?

Otaksun, että olet ortodoksi, mutta sinun on ehkä syytä puntaroida sanojasi.

PS. Eikö Eija-Riittakin liene luterilainen?

PPS. Ortodoksinen usko on kaikille luterilaiseen kirkkoonkuuluville pyhä.

turunen (nimimerkki)

Toimittaja Sanna Ukkola tunnetaan lokajournalismista jo Iltasanomien ajoiltaan. Tälläkin kertaa Ukkolan juttu on arvoton, ellei Mitron kähmimiselle löydy omalla nimellään esiintyvää todistajaa/todistajia.
Uskon, että sellainen löytyy. Veikkaan, että koko "välitodistus-juttu" oli kyhätty kasaan "kähmintä-keissin" takia, eli Ukkolalla oli varmaa tietoa Revon touhuista jo ennen jutun tekemistä. Välitodistus-jutussa "yllättäen esiintullut" tieto toi juttuun dramatiikkaa, ja sen varjolla myös Mitro huijattiin kommentoimaan tapausta kameroiden eteen ilman ennakkovaroitusta.
En pitäisi mahdottomana, vaikka Ukkolalle vuotaja olisi Mitron puoluetoveri Liisa Jaakonsaari, jota Revon EU-parlamentijäsenyys ottaa suunnattomasti päähän. Repo ei ollut edes SDP:n jäsen, kun hänet valittiin äänivyöryllä europarlamenttiin 2009. Repo sai 71829 ääntä, kun Jaakonsaaren kannatus jäi 45325 ääneen. Jaakonsaari ei peitellyt pettymystään siitä, että tuli valituksi parlamenttiin ainoana demarina. Mitro sai jäsenyyden vasta myöhemmin. Ehkä Jaakonsaari pelkää jo seuraavia eurovaaleja, kun SDP:n kannatus on muutenkin laskussa. Ehkä hän haluaa raivata "valedemari" Mitron pois oman tulevan jäsenyytensä tieltä.
Uskon, että Ukkolan väitteille löytyy kohta todistajia.

Aira Joki

Kerrankin olen Turusen kanssa samaa mieltä..Luulen tosiaan että jäljet voivat viedä Jaakonsaaren suureen pettymykseen äänestystulokseen.

Eija-Riitan kirjoitus on nyt mielestäni asiaa. Minusta koko Ylen meppimittaus oli tosi syvältä. Jokainen näkee silmillään että kaksi kärkipaikkaa meni poliittisille broilereille, takakireille ja huumorintajuttomille suorittajille. Siis Haglund ja Manner. Elämä opettaa ihmistä suhtautumaan asioihin vähän suuremmalla ymmärryksellä. Karmeaa sanoa näin entisestä Papper tyylilehden toimittaja Haglundista mutta minusta jampan olisi syytä kiiruusti palata takaisin tuolta Brysselistä. Nuorenpuoleinen mieshän kuivuu parlamentissa käsiin:D

Antakaa Revon nauttia myös elämän iloista.Valoisalla olemuksellaan hän on taatusti ollut monelle kanssaihmiselleen suureksi avuksi.
Ja ennenkuin joku toteaa etten tiedä mistä puhun totean että on aika yleisessä tiedossa että Revolla on ollut jotain känää sukulaistensa kanssa. Tämä on kuitenkin hyvin yleistä, kävipä itsellenikin niin vaikken sitä olisi elämässäni uskonut tapahtuvaksi.Inhimillisyyttä siis ihmiset.

seppo kirnu

Ei voi muuta todeta kuin että te yli nelikymppiset muumiot olette NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIn sekaisin että oikein naurattaa. Hoh hoh, have you seen any ho's?

Ja naurattaa muuan keleesti kans!

Ilmeisesti on jokin nappula aivoissa joka tuhoutuu kun,

A) saa kersoja (=seksistä tulee himmeää ja kummallista)

Ja

B) täyttää neljäkymmentä (=seksistä tulee himmeää & kummallista)

---------------

Helevetillinen selostus on yhden ukonkäppänän tisuhingusta!

Herätkää zombit tai kömpikää arkkuihinne!

Itsehän olen kolmeneljä ja aion paeta erämaahan odottamaan, että te vanhemmat napajäkälät saatte joko maailman tuhottua, tai tulette järkiinne.

Matti Palviainen

Seppo Kirnu

"Itsehän olen kolmeneljä ja aion paeta erämaahan odottamaan, että te vanhemmat napajäkälät saatte joko maailman tuhottua, tai tulette järkiinne."

Olihan vuodatuksessa älykäskin osuus! Älä unodhda toteuttaa aikomustasi!

seppo kirnu

Sinäkin jäykkäniska!

Jäykistelkää vapaasti. Sitten kun huomaatte, että siitä ei ole hitonkaan hyötyä niin kutsukaa ne vähemmän jäykistelijät hoitamaan homma himaan.

Tuula Saskia

Luenpa näitä kommentteja silmät pyöreänä.

Itse asia katosi jonnekin ja todellinen asia vieläkin kauemmksi.

Rohkenen kuitenkin kysyä: eikö meppien tule pitää meitä suomalaisia ajan tasalla?

Mielestäni mepit ovat laistaneet tehtävistään.

Tästä pitäisi keskustella.

J. Gagarin

Toki siitäkin voi keskustella ja voithan siitä laatia blogikirjoituksen. Tämän blogin aihe kun nyt vain sattuu olemaan toinen.

Tuula Saskia

Miksi et itse laatisi?

Luotan, että muovaat ytimekkäämmän ja paljon paremman kannanoton kuin minä.

J. Gagarin

Asia näytti olevan nimenomaan sinulle niin tärkeä ja aktuelli, että marisit siitä käytävän keskustelun puutteesta. En minä niin tehnyt.

Jyri Terttu

Ihmisten pitäisi kosketella enemmän toisiaan. Tämä ei ole enää hauskaa....-(

seppo kirnu

Joo niin pitäisi ja huolella kanssa! Antaumuksellisesti!

Sitä repisi Abrahamistien tupajumiukko pelihousunsa jos nyt ihmiset olisivat VÄHEMMÄN seksuaalisepätoivossa ja paranoiassa. Ja se olisi hienoa! Sehän liitää muutenkin jossain asteroidivyössä, kun on jäänyt isosta päästään jäkkiin niihin smurguloihin! Vai liekö mustan aukon reunalla pohtimassa että -vetäsiskö tuohon vai eikö vetäsis.........

Kalle Erkkilä

Noin yleisellä tasolla asiaa tarkasteltuna Isä Mitro on siis potentiaalisesti Äijä? Mikäs siinä.

Ammattiloukkaantujille vinkki: pitäkää mukananne pientä paperipussia. Se auttaa hyperventilaatioon.

Tuula Saskia

Parahin Eija- Riitta,

on syytä olettaa, että sydämesi pysyi ehjänä.

Kansa rakasti.

Siis tämä on mepin kommentti?

Käyttäjän abc123 kuva
Merja Keronen

Hyvä puheenvuoro Eija-Riitta Korholalta.
Minunkin sydäntäni särkee Mitro Revon mustaaminen. Etenkin, kun murjotaan nimettöminä asioita, jotka lienevät tulkinnanvaraisia.
Saivatpahan taas ns. uutislehdet taas materiaalia.
Ihan selvä ajojahtihan tässä on kyseessä.

Kokemukset ovat ihmisen pään sisällä. Jos joku tulkitsee kosketuksen tai kevyen flirtin ahdisteluksi - niin haloo. Voi voi näitä ahtaita aikoja. Ihmisten välistä lämpöä meillä on muutenkin ihan liian vähän.

Vaan ainakin pohjan peruilla vedetään mieluimmin turpaan ja otetaan hurjat kännit. Voi voi.

Pertti Saaristo

Erittäin rohkaiseva kannanotto Eija-Riitta.

Sanna Ukkola näyttää kuuluvan ääripuritaanisen tiukan moraalin ja etiikan vartioiden ja tulkitsijoiden yhä kasvavaan joukkoon. Olemme palaamassa keskiaikaiseen korostetun oikeaoppineisuuden aikaan, jossa maailma ja sen tapahtumat nähdään jyrkän mustavalkoisina. Kaikki reaalimaailman harmaan värisävyt ovat tutkinnoissa joko mahdottomia tai kiellettyjä.

Nykymenolla ei varmaankaan kauan kulu, kun puhdasoppineet kehittävät vanha perinteisen inkvisition nykyversio, todellisen pikaoikeuden, josta Ukkolan juttu on nyt hyvä esimerkki. Puhdasoppineiden mielestä pikaoikeus on oikeutettua, koska oikeuslaistoksemme on hidas, jäykkä ja epämääräinen ja yhä useampi kanne raukeaa näytön puutteeseen. Tällä perustellaan se, ettei periaatetta ”syytön kunnes toisin todistetaan” (huomaa paino sanalla todistetaan) tarvitse noudattaa oikeutta jaettaessa. Näin Ukkola tuomitsee omistaan moraalista lähtökohdistaan Revon ikiomassa pikaoikeudenkäynnissään ilman pitäviä näyttöjä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kuten monet ketjussa ovat jo todenneet, Ukkola tiedetään kaupungilla tyhmyriksi. Hänen puheilleen ei kannata laittaa minkäänlaista painoa. Ammattitaito riittää juuri ja juuri Yleisradioon : D

Matti Jalagin

Demareista nuorimmat eli Nuoret potkat ehtivät jo eilen puheenjohtajansa suulla julistaa, että "setämiesten aika on ohi".

Taitaa nuoremman väen eli tätimiesten silmissä kajastaa ahneus valtaan?

Käyttäjän harriliuksiala kuva
harri liuksiala

Sovitaanko ERK että kerrot meille jos näkemyksesi asiassa muuttuu. Ulkonäköhuomauttelut eivät ehkä sinua häiritse, muistaakseni läpilyöntivaaleissasi kasvosi olivat ratikan seinässä tekstillä " kuvittele hänet parlamenttiin". Repo on loikannut kirkosta politiikkaan, muistaakseni sinäkin loikkasit puolueesta joka auttoi sinut alkuun hedelmällisemmälle oksalle.
Olen monissa tapauksissa seurannut miten mainittu Repo alistaa lähimmäisiään julkisesti moittimalla työtään vilpittömästi tekeviä vahtimestareita tai laulajia hautajaisissa, jossa Repo on ollut toimittamassa. Niissä tilanteissa ei kukaan nouse puolustamaan oikeuksiaan tai ihmisarvoaan, koska se häiritsisi omaisia ja tilaisuutta. Minulla ei ole mitään häntä vastaan, mutta julkinen alistaminen on pahempaa kuin ERKn moittima nimetön "häpäisy", joka on tässä kohtaa enemmänkin rajojen asettamista, totuuden esilletuomista ja lehdistön toimeen kuuluvaa tiedon välitystä. Nimellä varustettuja kertomuksia jos kaipaat, ERK, tässä yksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset