Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Tietoja ER Korholasta

Tietoja ER Korholasta

Synnyin Lahdessa 1959 kuopukseksi viisilapsiseen perheeseen, isojen sisarusten lellikiksi. Tuossa perheessä opin luulemaan, että kun astun huoneeseen, valo syttyy. Sittemmin tajusin erehtyneeni, ja vuoteni politiikassa ovat vain osoittaneet, kuinka paljon.

Mepin tehtävien (1999-2014) lisäksi olen vaikuttanut myös Kokoomuksen varapuheenjohtajana (2006-2010). Kotisivujeni www.korhola.com vastaavasta linkistä Kuka ER voi päätellä, minkä sortin kokoomuslainen olen.

Koulutukseltani olen filosofian lisensiaatti teoreettisen filosofian alalta, Ilkka Niiniluodon ja Esa Saarisen oppilas. Tutkimusaiheeni liittyi tekniikan filosofiaan, sittemmin olen vaihtanut tutkimusalaa ilmastonmuutokseen ja ilmastotieteeseen, joista aiheista teen väitöskirjaa. Lisensiaattityössäni tutkin erityisesti Jacques Ellulin käsitystä tekniikasta ja analysoin luontofilosofiaa. Filosofian lisäksi olen opiskellut myös teologiaa.

Ennen meppiuraa olen työskennellyt toimittajan, kolumnistin, tiedottajan ja kouluttajan tehtävissä. Tarkempi CV löytyy kotisivuiltani. Olen kolmen aikuisen lapsen äiti ja pienen tytön isoäiti, kotini on Raaseporissa maalla ja Helsingissä kantakaupungissa, ja osan viikosta asun Brysselissä. Harrastan puutarhanhoitoa, ystäviä, lukemista, sanapelejä, ruuanlaittoa ja lenkkeilyä. Keräilen eri säveltäjien requiemeja, hyviä palindromeja sekä eri lentoyhtiöiden oksennuspusseja, käyttämättöminä.

Muinaisista harrastuksistani hauskinta on ollut laskuvarjohyppy, jonka jouduin lopettamaan koska polveni ja jälkipolveni eivät enää kestä ajatusta. Jäsenenä kuulun mm. Amnestyyn ja Suomen Filosofiseen yhdistykseen, ja kummilapsi minulla on Plan Internationalista. 

Puheenjohtajana toimin kansainvälisessä uskonnonvapaus-kysymyksiin ja vähemmistöjen oikeuksiin erikoistuneessa First Step Forum -järjestössä. Olen myös Lahden Lyseon seniorien ensimmäinen naisjäsen; kuulun tuon maineikkaan poikakoulun neljän ensimmäisen naisylioppilaan joukkoon. Poikakoulu oli hieno kokemus, mutta jos joskus olen suustani liian rempseä, syy lienee tässä.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset