Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Älä vedä vääriä johtopäätöksiä

Vilkaisin someen ja olin oksentaa siellä vellovan vihan ja kostonhalun määrää.

Jos kuulut niihin suomalaisiin, jotka Turun tapahtumien takia puuskahtaa, että nyt riitti ja tähän loppui suvaitsevaisuus, mieti tarkkaan, mihin harmisi kohdennat, ja mitä siitä seuraa.

Älä kohdenna sitä sivulliseen maahanmuuttajaan. 

Silloin toimit juuri niin kuin jihadisti tahtoo. Teet Suomestamme sen hornankattilan, jota hän mielessään keittelee.

Euroopassa tehdyt terrori-iskut iskevät pahiten muslimien maltilliseen enemmistöön, joka ei tahdo mitään sen kummempaa kuin rauhallista ja hyvää elämää. Jos nämä ihmiset joutuvat syrjinnän, ennakkoluulojen ja vihapurkausten kohteeksi, juuri se on omiaan radikalisoimaan heitä jihadismin tielle. 

Hymyile, ole ystävällinen, katso kohti, voita pelko rakkaudella. Täysin huolimatta siitä, mitä ajattelet maahanmuuttopolitiikastamme, ja vaikka vastustaisit maahanmuuttoa ylipäätään, älä tee sitä virhepäätelmää, että olisit vihainen tänne tulleelle ihmiselle. 

Voit olla vihainen huonolle politiikalle. Niin minäkin olen, ja ottanut aiheeseen monesti kantaa. Mutta se on kokonaan eri asia, ja vaatii erillisen, asiallisen pohdinnan. Mitään helppoja vastauksia siihenkään ei ole. Jos äänestät valtaan ennakkoluuloja ruokkivat pelonlietsojat, jihadistit pääsevät astetta lähemmäksi tavoitettaan.

Kaiken tämän kauheuden keskellä oli siunaus se, että näimme raakuuden lisäksi uhrautuvaa rakkautta ja halua puolustaa vaarassa olevaa. Nämä itsensä alttiiksi antaneet eivät hekään olleet kantasuomalaisia. Antakoon se meille halua toimia yhdessä hyvän ja turvallisen yhteiskunnan eteen. Ihmiskunnan historiassa rakkaus on aina voittanut vihan. Vihan voitot ovat hetkellisiä. 

Syvän kansallisen surun keskellä nähtiin myös kansallisen ylpeyden aihe. Toivottavasti Turun tapahtumien tärkeimmäksi kansainväliseksi uutiseksi nousee poliisimme ensipartion nopeus taltuttaa rikollinen ja pelastustoimen tehokkuus. 

Pidetään Suomi turvallisena ja myötätuntoisena maana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (177 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Ennen kuin hymyilen, saanko kysyä häneltä: kannatatko sharia-lakia?

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Ehkei se ole hyvä avaus mutta minusta se on hyvä kysymys.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Kiitos, poliitikolta hyvä vastaus! - Jotain uutta näyttäisi olevan ilmassa ...

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708192200337151...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #7

Hyvä kirjoitus iltapäivälehdessä. Soisi monenkin lukevan.

"Terrori-iskut jatkuvat niin kauan, kun lepsuillaan islamistien kanssa. Poliittinen islam on kaikin tavoin vaarallinen. Islamistit ovat jo pilanneet Lähi-idän - ei anneta heidän sotkea Eurooppaa ja Suomea. Poliittisesta islamista hissuttelu ja sen vaarallisuuden vähättely ovat negatiivisia ilmiöitä, jotka heikentävät koko maanosan turvallisuutta ja myös täällä asuvien maltillisten muslimien asemaa."

Käyttäjän JukkaLaitinen kuva
Jukka Laitinen

Eipä oma vauksesi ollut tällä kerrällä kovin hyvä. Valitettavasti näin on todettava. Olisin odottanut jotain muuta kuin rakkauden osoittamista.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

No oksensitko? Minua oksetti nämä teot.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Millaista sharia-lakia Hyötyniemi tarkoittaa? Niitähän on monenlaista versiota, ja yleensä niissä määritellään rukouksien tapoja ja ajankohtia, perinnönjakoa perheiden sisäisiä sopimuksia.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Suomessa on Suomen laki. Tässä asiassa ei liene hirveästi epäselvää?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #56

Ei yhtään. Enkä näe mitään syytä siihen etteikö muslimi voisi noudattaa sharia-lakia jostain rukousajoista jos se laki ei sodi Suomessa olevaa lakia vastaan. Näetkö sinä?

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen Vastaus kommenttiin #60

En tietenkään. Tuskin kukaan muukaan. Sen sijaan jos aletaan Sharialla perustelemaan perheoikeutta tai perinnönjakoa niin näen jo ongelmaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #62

Jos annetaan periksi yhdessäkään sharia-lain kohdassa, niin ollaan pian samassa katastrofissa, mikä Isossa Britanniassa Vallitsee

Käyttäjän pekkavuorela1 kuva
Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #76

Onhan Suomessa muitakin uskontoryhmiä, joilla on omia lakejaan ja niistä on ongelmiakin aiheutunut, mutta eipä mitään suurempaa vastustusta ole kuitenkaan syntynyt, vaikka luulisi esim. lasten hyväksikäytön jollain tapaa koskettavan.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen Vastaus kommenttiin #99

Koska muillakin uskontoryhmillä on ongelmia niin ongelmia halutaan tieten tahtoen lisätä? Silti jokainen uskontoryhmä on velvoitettu noudattamaan Suomen lakia. Haluatko murtaa tämän ja jos haluat, niin miksi?

Kuulostaa ainakin pahalta, jos meillä tieyen tahtoen lainsäädännöllä hyväksytään uskonnolliset perusteet poikkeavaan lainsäädäntöön.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #60

Suomen laki ei estä rukoilemista. Siihen ai tarvita mitään erityistä lakia.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #75

Miten hyvin tunnet islamia? Oletko varma ettei siitä saisi shariassa tehdä määräyksiä? Minkä vuoksi ei saisi?

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki Vastaus kommenttiin #60

Kommenttiin http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241499-...

Jukka Salakari, ongelma tulee heti kun tuo rinnakkainen laki ulotetaan koskemaan esim. omia lapsia, naapureita tai uskonveljiä/-sisaria. Sellaisen hallinta on miltei mahdotonta, Suomen laissakin on jo liiaksi laajasti hallittavaksi. Rinnakkaisuudet vain sekoittavat muutenkin vaikeassa arvoasetelmassa uuden maailman suhteen painiskelevia maahanmuuttajia ja heidän jälkikasvuaan, vaikeuttavat kotoutumista. Vähemmästäkin ajukoppa ylikuumenee.

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #60

Jukka Salakari, sinä valehtelet. Kulttuurirelativismi on ideologia, jonka mukaan maahanmuuttajat rakentavat uskonsa/kulttuurinsa mukaisen yhteisön sen maan sisälle johon he muuttavat. Ei ole kyse rukoilu-, ruokailu- pukeutumis- tai muista kulttuuriin liityvistä tavoista; ja tässäkin jää vielä lukijalle vastuu ymmärtää lukemansnsa. Kyse on kommunitaarisesta ideologiasta, jonka mukaan yksilön on alistuttava yhteisönsä määräyksiin, mm. uskonnollisiin ja määräykset/uskonnolliset lait ovat kulttuurirelativistisen käsityksen mukaan maan lakien yläpuolella. Ihmisoikeudet määräytyvät kultturirelativismissa myös em. säännön mukaan.

Asia johon kannattaa heti tämän jälkeen kiinnittää huomiota on se, että käytännössä tätä keskustelua käydään lähes pelkästään, ellei aivan, islamin suhteen, vaikka toisin annetaan ymmärtää. Tällä on myös kauppanimi jolla sitä markkinoidaan ja se on monikultuurisuus.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #148

Vastapuolen leimaaminen valehtelijaksi vaatii yleensä jonkinlaista todistetta. Breitbart-, tai muilta islamvastaisilta sivustoilta kopioidut mielipiteesi eivät ole mikään todiste.

Shariasta on monilla kovin väärä kuva. Luin äskettäin hyvän analyysin sharian länsimaisesta tulkinnasta, jopa vähän yllättävästi Dallas Newsistä. En viitsi ruveta kääntämään, joten vaikka monikulttuurisuutta vastustatkin, joudut ihan itse yrittämään sen sisältöä ymmärtää englanniksi, vaikka tiedänkin että ideologisesti se ei sinulle sovi:

https://www.dallasnews.com/opinion/commentary/2016...

Toinen asiaa valaiseva artikkeli löytyy esim. Snopesta: http://www.snopes.com/2017/06/19/what-is-sharia-law/

Molemmat artikkelit ovat ehkä suomalaisesta näkökulmasta hiukan vaikea suoraan Suomeen johdettavissa, mutta täällä USA:ssa on paljon pitempään ollut shariaansa uskovia muslimeja kuin Suomessa ja he ovat voineet harrastaa uskontoaan rauhassa. Nykyilmapiirissä sharia on vain lyömäase.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki Vastaus kommenttiin #150

Höpönassu, ei sharia ole mikään uskonto... Otettiinko pahantekijältä muuten perhekalleudet pidätettäessä? Olisi ehkä ollut aiheellista, sharian näkökulmasta. Nimittäin, olisi rangaistukseksi saanut kokemukset naisena olemisesta islamissa - sitten karkotuksen jälkeen.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #60

Olisin perin iloinen että tuollainen shariaa tiukasti noudattava muslimi muuttaisi naapuriisi asumaan. Saattaisi siinä sinunkin yöunet olla aika lyhyet ja korvatulppiakaan ei saa verovähennyksiin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #157

Monenlaisesta ihmiset tulevat onnelliseksi! Ehkä onneasi lisää se, että olen kyllä joskus asunutkin muslimien naapurina. Täällä USA:ssa se ei ole lainkaan tavatonta... ei edes hindun, buddhistin tai kunfutselaisen naapurina asuminen.

Eikä minua tosiaan häiritse jos he shariaansa noudattavat. Suomessahan muslimien rukoilu tulkitaan aina loukkaukseksi Suomea kohtaan, joten ymmärrän tietenkin asian kannaltasi. Mutta en silti hyväksy.

Nukun oikein hyvin, kiitos kysymästä.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #166

Itse olen käynyt Indonesiassa Balilla katsomassa rukouspaikan joissa on temppelit Ortotokseille, Protestanteille, Katolilaisille, Hinduille, Budhalaisille, sekä Islamin uskonnoille. Islamia varten alueella oli jopa kahdenlaisia moskejoita, Moderni- ja perinteinen.

Ainoa rajoitus alueella on että vaikka Indonesia on pääosin Islamin uskoinen he eivät saa harjoittaa uskoaan niin että häiritsevät muita. Tämä tarkoittaa että moskejoiden rukouksiin saa osallistua vain samaan aikaan kuin muut uskonnon harjoittajat sitä tekevät. Mikään uskontoimi ei saa häiritä muita uskonlahkoja ja muun uskoisilla pitää olla mahdollista tutustua toistensa pyhiin paikkoihin.

Tuosta voisimme ottaa oppia myös meillä. Voisiko näistä rukouskeskuksista olla hyötyä?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #157
Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #157
Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #157
Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mikä hallituskokonpano sopi EU /rahaliitto EMU-sopimuksen -92 .Tuli voimaan 11.1-93?
Entä mikä hallitus sopi uudestaan tuon Korfulla juhannuksena-94?
Entä tämän:sopi Lissabonin sopimuksen -08?
Entä tämän: nyt sopi Pakolaisista sopimukset -15-16?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Turhan monikin politikko ratsastaa nyt tällä uutisella joka mediassa?
Taitaa olla vaaleja tulossa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mikä muuttuu, jos vallassa jatkavat samat päänsä pensaaseen työntävät latteuksia twiittaavat vässykät?

Pitääkö vain hyväksyä, että valtavien taloudellisten kustannusten, kasvavien väkivalta- ja seksuaalirikosten lisäksi myös terrori-iskuista tulee arkipäivää Suomessa?

Anteeksi vain, mutta ainakaan minä en tätä hyväksy.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Olen lukenut läpi Usarin kannanottoja Turun terroriteon johdosta. En löydä niistä yhdestäkään kehotuksia ottaa laki omiin käsiin ja ruveta ahdistelemaan maahantulijoita.

Sen sijaan on tullut useita kommentteja poliitikkojen vastuunkannosta ja heidän osuudestaan syntyneeseen tilanteeseen. Nimeltä mainitaan kolme pääsyyllistä: Sipilä, Orpo, Risikko. Meille ei-poliitikoille on tullut selväksi, että poliitikot eivät ota vastuuta epäonnistumisistaan.

Ongelma syntyi siitä, että meille otettiin ja otetaan edelleen naapurimaista maahantulijoita pakolaisstatuksella. EU-lakien mukaan ei olisi tarvinnut ottaa ainuttakaan, koska he tulivat turvallisista maista. Tämän hetken tiedon mukaan noin 60-70 % ei tule saamaan turvapaikkaa. Kielteisen päätöksen saaneita ei panna turvasäilöön eikä pakkopalauteta. He ovat kaikkein riskialtiimpia terroritekoihin.

Vanha totuus liike-elämästä on, että ne, jotka loivat ongelman, eivät yleensä pysty sitä ratkaisemaan. Olen kutakuinkin varma, että hallitus ei muuta mitään käytäntöä tämän terroriteon johdosta. Tähän on vain yksi ratkaisu: päättäjät vaihtoon.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Antero Ollila kirjoittaa naulan kantaan!

Silloinen sisäministeri Petteri Orpo laski v. 2015 aiheettomasti maahan yli 30 000 turvapaikan nimellä elinikäistä asumisperäistä sosiaaliturvaa tavoittelevaa, jotka olisi voitu käännyttää Dublinin sopimuksen mukaan suoraan turvalliseen Ruotsiin. Ylivoimaiselle valtaosalle heistä turvapaikkahakemus todettiin aiheettomaksi, sekä Migrin että valituskierroksen jälkeen tuomioistuinjärjestelmän toimesta. Veronmaksajille seuraukset lienevät maksaneet siinä miljardin euron verran, mutta ministeri Orpo pitää visusti huolen siitä, että sitä summaa ei koskaan äänestäjille kerrota.

Orpon perintönä sisäministeri Paula Risikolle periytyi joukko laittomasti maassa oleskelevia, joita sievistelevästi nimitetään "paperittomiksi", ikään kuin ongelma johtavassa paperiteollisuusmaassa muka olisi puukuitupohjaisen kirjoitusmateriaalin vähyydessä.

Ministerikautenaan Risikko ei ilmeisesti ole saanut näistä tuhansista kuin muutaman tilauslennollisen noita aiheettomia turisteja palautetuiksi kotimaihinsa – ministeri Risikko pitää visusti huolen siitä, että heidän lukumääräänsä ei koskaan äänestäjille kerrota, vaikka heille ollaan parhaillaan varaamassa erillistä sosiaali- ja terveysbudjettia!

Missä nyt näkyy se kuuluisa "poliittinen vastuu", yhden Risikon suojateista ollessa epäiltynä Suomen historian ensimmäisestä terroristisesta rikoksesta? Huomiota herättävästi poliisijohto välttää tiedotustilaisuuksissa visusti kertomasta, mikä rikoksesta epäillyn turvapaikkaprosessin lopputulos oli – jotta asiaa ei yhdistettäisi heidän poliittiseen ohjastajaansa, ministeri Risikkoon?

Hallitusta muodostettaessa Persut vaativat terhakkaasti ennakkoehtonaan, että hallitusohjelmaan on kirjattava maahanmuuton kustannusten selvittäminen. Sen jälkeen, kun Persujen ministerit taantuivat uuvateiksi, he ovat kaikki pysyneet visusti vaiti tästä hallitusohjelman kohdasta, joka saattaisi vaarantaa heidän salonkikelpoisuutensa, samalla mukavan kyydin Audin takapenkillä ja muutkin varsin mukavat palvelussuhteen ehdot.

Suomen maahanmuuttopolitiikassa on mätää niin että tirsuu, mutta poliittisen vastuun kantajat siitä näkyvät olevan vähissä.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

UUdet vaalit ja uudet vastuunkantajat. Nykyiset ovat näyttäneet kyvykkyytensä tai sen puutteen.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

pikkasen äitelää, enkä välttämättä ole aivan samaa mieltä yksityiskohdista, mutta suosittelin silti.

juu ei yksilöä saa syyllistää siitä, että hänen edustamansa ryhmä luo enemmän haittaa kuin hyvää ympäristöönsä.

ei vaikka suomalainen mies armeijassakin siihen yritetään kasvattaa,
että jos yksi töppäilee, kaikki kärsivät.

tarkkasilmäinen lukija saattoi havaita eräänlaisen käänteisen järjestyksen,
mutta se on täysin perusteltavissa,
moraalikin on eräänlainen uskonto ja vapaasti käyttäjiensä itsensä ohjelmoitavissa, laki antaa sille rajoituksena käytännön sovelluksissa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Totta että terroriteot iskevät pahasti maltillisiin musliimeihin.
Ikäävää on se että ainoa taho joka tosiaan voi jotain asialle tehdä ovat musliimit itse.

Tuntuu että jaksuhaleistame huolimatta maltillisetkin musliimit ovat lähempänä terroristien arvomaailmaa kuin länsimaista demokratiaa. He hoitaisivat ongelman itse, onhan heitä ylivertainen määrä.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Olen samaa mieltä siitä että imaamit voisivat ratkaista tämän asian. Jos he uskaltaisivat tuomita nämä teot selkeästi ja katkaista terroriteon ja paratiisiin pääsyn yhteyden, kannustin vähenisi. Siitä kirjoitin bloggauksessa Nizza, Islam ja väkivalta

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

tiedossa olevien tosiasioiden valossa, turhan monet imaamit euroopassakin eivät ole potentiaalinen ratkaisu ongelmaan, vaan ovatkin osa itse ongelmaa, eivätkä siis suinkaan osa sen ratkaisua,
olethan esmes nähnyt Tanskassa kuvatun dokumentin jossa salakuvattiin tapaamisia imaamien kanssa tekaistujen ongelmien kanssa.

jopa suomen muslimijärjestö julkaisi sivuillaan vähintäänkin kyseenalaista materiaalia, mutta veti sen pois saamansa negatiivisen huomion vuoksi, mutta yllättävän myöhään, oletan, että jonkinlaisten lakineuvottelujen seurauksena.

Käyttäjän AarnoAlanne kuva
Aarno Alanne

Mutta milläpä ne imaamit voisivat muuttaa koraanin "jumalallisia" totuuksia. Ja toisekseen; jihadissa ja perusteos Koraanissa annetaan ymmärtää, että vain jihadistisessa "taistelussa" kuolleet (mies)soturit pääsevät varmasti islamin taivaaseen pimppailemaan suurisilmäisten huurien kanssa. Kukapa terve mies ei vaihtaisi maallisia murheita lihalliisiin ja/tai lihattomiin iloihin!

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Jeps, samaa mieltä. Miten saisimme nuorten radikaali-islamistien keskuuteen viestin että Jumala on rakkaus, aina jäjellinen ja vastustaa kaikkea pahuutta mitä me ihmiset kaiken aikaa teemme toisillemme ja koko luomakunnalle.Tappamalla ja muulla pahuudella ihminen sotii itse Luojaa vastaan. Sama sääntö pätee myös meihin länsimaalaisiin vaikka se on vaikea uskoa näinä ateismin kultavuosina

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Olen samaa mieltä siitä että imaamit voisivat ratkaista tämän asian."
.........................

Tuskin nämä kaverit sitä yksin pystyisivät ratkaisemaan vaikka kaikki imaamit vastustaisivat terroria. Auttaisi kyllä paljon.

Mielestäni islamistiterrori juontaa pitkälti heidän heidän alemmuuskompleksistaan länttä kohtaa joka taas johtuu historian kolonialismista sekä USA:n viime vuosien invaasioista. Toki muitakin syitä on kuten uskonto itsessään.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #45

"... historian kolonialismista sekä USA:n viime vuosien invaasioista"

Taitaa lähinnä johtua heidän ylemmyyskompleksistaan 600 - 1600 ... jäi kesken.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Eivät he voi ratkaista asiaa mutta voisivat kyllä vaikuttaa perusmuslimien ajatteluun.

Aivan kuten tasa-arvoista avioliittoa kannattavat papit ja piispat eivät voi välttyä saamasta fundamentalistien tuomiota mutta voivat kyllä vaikuttaa niiden kristittyjen ajatteluun, joilla on inhimillinen perusvire.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Imaamithan ovat itse juonessa mukana. Vain sokea ei näe mikä Isinin tavoite on.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #84

"Vain sokea ei näe mikä Isinin tavoite on"

Mikä se tavoite on?

Onko se realistinen tavoite?

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Nyt kun Turun tapahtumista on kulunut jo aikaa oletko lukenut tai kuullut yhdenkään maassamme olevan imaaamin ilmoittavan uskonveljilleen että koraani ei tälläistä raakalaismaista toimintaa hyväksy? Itselleni ei ole tälläistä tuomitsemista tullut yhdessäkään pääuutisissa tai valtamediassa vastaan.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #158

Todellakin. Hiljaista on. Paitsi,että kun tieto Turun murhista tuli laittomasti Suomessa olevien mielenosoitus leiriin ,Helsingin Kiasman edessä,niin pistivät oitis tanssiksi js muutenkin ns.riemu repesi..ja tietysti tähän yhtyivät myös paikalla olleet suvakit.

Mahtoi siinä kantaSuomalaisia oikeasti
oksettaa..ja ehkä hieman pisti vihaksikin..Eikä syyttä.

Junnu Hallikainen

Tämä terroriteon ja paratiisiin pääsyn yhteyden katkaiseminen vaatisi islamistien pyhän kirjan, koraanin, kieltämistä.

Vääräuskoisia vastaan sotiminen ja heidän tappaminen kun kuuluu aika olennaisesti islamiin.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

kyllä, niinkauan kuin he eivät sovi rauhaa itsensä kanssa, he eivät kykene rauhaan muidenkaan kanssa ja uskontoon sekä kulttuuriin sisäänrakentuneiden ongelmien pakeneminen johtaa väistämättä vain siihen, että he tuovat nämä ongelmansa mukanaan kaikkialle mihin menevätkään.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Turvapaikkapäätökset pitäisi hakea henkilökohtaisesti poliisilta, ja kun päätös on kielteinen, niin ei henkilöä saisi enää päästää kadulle. Tällä varmistettaisiin se ettei Suomeen synny mitään ryhmää jolla ei ole mitään oikeuksia olla täällä. Nyt ne kielteisen päätöksen saaneet häviävät vaan jonnekin, eikä siitä enää ole tietoa missä ovat ja mistä nämä henkilöt saavat ruokansa ym.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

itse henkilökohtaisesta haluan ettei pidetä suomea haluttavana maana, ei edes myötätuntoisuutensa vuoksi, tai ei sitä ainakaan kannata enää yhtään mainostaa,
pannaan rima niinkin korkealle, että huvikseen yrittäjät, leikkisästi sanottuna "seikkailijaluonteet" menevätkin mieluummin muualle, tai mikä parempaa, jäisivät kotiinsa parantamaan maailmaansa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei pidä tehdä vääriä johtopäätöksiä vaan vaadittava hallitusta toimiin haittamaahanmuuton lopettamiseksi ja kielteisen päätöksen saaneiden pikaista poistamista maastamme. Syyllisiä ovat löperöt poliitikkomme ja EU:n avoimet rajat.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ei tekijä ollut/ole ainut kaduilla vapaana kulkeva kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut maahantulija,,heitä on kymmeniä,ja lisää tulee,,-ja eräät järjestää mielenosoituksia joissa vastustetaan palautuksia,-voi aikoja,voi tapoja !

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Pyyhin pois komenttini. Olen liian vihainen.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Näin juuri pitäisikin toimia. Kun katsoo näitä viimeisen vuorokauden kirjoituksia, niin se viha on suunnattu nyt ihan muualle kun pitäisi. Kaikista älyttömintä tässä tilanteessa on ruveta tässä nyt toisiamme vihaamaan ja syyttelemään. Tämän hetkisen tiedon mukaan on yksi, jota oikeutetusti vihata ja itseäni ainakin lohdutaa, että sitä kusipäätä on ammuttu.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Anton, olet väärässä. Länsimaisen vapauskäsityksen mukaan jokaisella yksilöllä tulee olla oikeus tavoitella vaurautta, menestystä, hyvinvointia ja onnellisuutta. Niiden mahdollistamiseksi valitaan päättäjät näissä maissa sitä vapautta ylläpitämään.

Jos tuo vapaus ollaan vaarantamassa, syyllisiä ovat nimenomaan valitut (ja usein heidän valitsemansa) päättäjät toimenpiteineen. Nämä ovat niitä aitoja syyllisiä ja pahantekijöitä, väärän jumalan palvojia. Heitä kritisoidaan ja ihan oikeutetusti.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tietenkin matut ja mamut täytyy jättää rauhaan. Kokoomus pitkäaikaisena sisäministerin salkun haltijana kantaa tapahtuneesta raskaan (ainakin) poliittisen vastuun.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Jos tosiaan muutosta haluaa Eija-Riitankin mainitsemaan huonoon politiikkaan, niin Petteri Orpon johtama Kokoomus vaikuttaa väärältä vaihtoehdolta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kansa valitsee vaaleilla päättäjät . Joka eduskuntapuolue on vuorotelle noudattanut -03-17 Valtio Suomen EU tekemiä sopimuksia.
Yksi henkilö 200 ei ole yksin vastuussa päätöksistä vaan kaikki 200.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

KRP:n tiedotustilaisuudessa mainittiin jo ensimmäisestä tihutyöstä jotain ulkomaalaisen omistamaa pizzeriaa kohtaan Turussa. En usko että ahdistelut jäävät siihen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Älä lankea PäiviLipposansaan, oddsit lienee reviiriongelmissa tai vakuutuspetoksessa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #106

Ai? Siis ne siihen sairaalassa makaavaan tappajaan kohdistuneet tappouhkaukset ovatkin vakuutuspetoksiin liittyviä? Poliisin ei pitäisi olla asiasta huolissaan koska ne ovat vain "reviiriongelmia"?

Jim Crow-lait ja lynkkaukset ovat nyt lähellä tulla suomalaiseenkin yhteiskuntaan. Luulisi edes jonkun olevan asiasta huolissaan. Kun lynkkauksissa on päästy hyvään alkuun voidaankin sitten kokonaan siirtyä niihin "katujen tuomioistuimiin" joita Halla-aho on ajamassa...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kiitos Eija-Riitta, blogistasi. Itse kaipaisin, että myös valtiovalta huomioisi nämä eilisen päivän sankarit. Varsinkin Hassan Zubierin toiminta pitäisi palkita näyttävästi.

Pääministeri Sipilä kiinnitti huomiota samaan asiaan. https://demokraatti.fi/sipila-turkulaiset-toimivat...

Toivon ja luotan siihen, etteivät suomalaiset alistu jihadistien ansaan. Perussuomalaiset toki ovat olleet asia erikseen:
https://www.kirkkojakaupunki.fi/documents/20147/10...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Eija-Riitta, minä näen ympärilläni suurta vihaa ja raivoa. Mutta yllätytkö, jos kerron, että se kohdistuu 99-prosenttisesti teihin poliitikkoihin ja harjoittamaanne politiikkaan. Myös Kokoomuksen politiikkaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Näin on. Jos islamistinen terrorismi luettaisiin tuontituotteeksi, olisi Sipilän hallitus onnistunut sen kohdalla kyllä erinomaisesti - ja aivan erityisesti Sipilä ja Orpo.

Hämmästytti muuten miten Puheenvuorossakin suvakki-rintama otti eilen - kuin taikaiskusta - heti yhtenäisen kannan siihen, että eiihän tässä nyt toki mistään terrori-iskusta kysymys ole, tietenkään ei ... sellaisia, ymmärtääkseni ideologisista syistä vähetteleviä, kommentteja löytyy lukuisia, ja jätti kyllä sen tuntemuksen, että kepeä keppostelukin olisi näiden mieleen sopivampi termi puhua iskusta kuin mikään terrori-isku.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

En ylläty tietenkään. Sitä politiikkaa minä itse olen arvostellut viimeiset kaksi vuotta. Oli onnetonta, että meillä vaihtui hallitus täysin kokemattomiin juuri vuonna 2015 jolloin muutosvoimat lähti liikkeelle. Räsänen olisi estänyt aika paljon vahinkoa, jos olisi saanut olla ministeri.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Sisäministeriön Nerg:llä ei ole sitten mitään tekemistä? Hoitaako hänenkin hommia joku toinen?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Juuri näin Tuula! Eriasteinen kansalaisten "raivo" kohdistuu paljolti poliitikkoihimme. Ei auta hyssyttely, että otetaan vaan rauhallisesti, ei Suomessa ole ihmisille terrorismivaaraa. Toki pienihän se vaara VIELÄ onkin.

Vastuullisten päättäjien pitäisi toimia viimeinkin, eikä näyttää vain surullista naamaa. Pelkät surunvalittelut eivät enää riitä, ei mihinkään suuntaan osoitettuna, vaikka Turun tapaus onkin uhrien kannalta surullinen. Sitä pahoittelen minäkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Vastuullisten päättäjien pitäisi toimia viimeinkin, eikä näyttää vain surullista naamaa."

Miten heidän pitäisi toimia?

Esimerkiksi marokkolaiset tarvitsevat viisumin schengenalueelle ja sen viisumin saatuaan he voivat matkustella schengenalueella, kuten muutkin turistit.

Turvapaikkoja ei Suomi myönnä marokkolaisille. Et varmaan ole sitä mieltä, että tähän asiantilaan pitäisi tulla muutosta?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #70

Miksi sitten poliisi tiedostutilaisuudessa sanoi epäillyn olleen mukana turvapaikkaprosessissa, mutta vältti kertomasta prosessin lopputulosta hänen osaltaan?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #74

Aivan. Ja Ylen uutisissa tuotiin esiin, että poliisi oli pidättänyt kuulusteltavaksi yhden marokkolaisen, vai oliko useamman?, vastaanottokeskuksessa.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki Vastaus kommenttiin #74

Säästyikö muuten sen iskun kohteeksi joutuneen (kuolleen) äidin vaunussa oleva vauva puukottamiselta?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #70

Kyllä Sinä Juha hyvin tiedät miten päättäjien pitäisi, ja olisi pitänyt jo hallitsemattoman maahanmuuton ja perusteettomien turvapaikanhakijoiden asiassa lujemmin ottein toimia, turhaan heittäydyt tietämättömäksi.
Tarvittavia toimintoja on näilläkin palstoilla tuotu esiin niin useasti, että en viitsi niitä enää luetella.
Tuskin kyse tässä tapauksessa oli turistista? Ollut jo vuoden maassa. Jos oli turisti, niin tällä oli joka tapauksessa pahat mielessä. Kyseisenlaisia "turisteja" ei tänne kaivata. Siksi rajavalvontaan lisää resursseja!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #70

"Turvapaikkoja ei Suomi myönnä marokkolaisille." Älä nyt viitsi, tarkista tietosi ennen kuin kirjoitat jotain näin älytöntä. Melkein 500 marokkolaista on saanut Suomesta turvapaikan. Löytyy helposti Migrin sivuilta: http://tilastot.migri.fi/#decisions

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei tietenkään pidä kohdistaa vihaa syyttömiin.

Vihatekoja nämäkin puukotukset muuten olivat mitä suurimmassa määrin. Eivätkö ne yhtään oksennuttaneet?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vihaa puukottajaa. Se on ihan OK. Älä vihaa sellaisia, jotka eivät ole huitoneet puukkojen kanssa eivätkä ole olleet mukana valmistelemassa iskua.

Ja ei, tässä ei ole mitään tekopyhää.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Viha syö ihmistä

Minusta on. Oksentaa kirjoituksista, mutta ei murhateoista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #73

"Don't get mad, get even." JFK

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vihaa puukottajaa. Se on ihan OK. Älä vihaa sellaisia, jotka eivät ole huitoneet puukkojen kanssa eivätkä ole olleet mukana valmistelemassa iskua."

Minusta viha menee hukkaan jos vihaa näitä puukkomiehiä ja muita, ne ei ole muuta kuin uhreja nekin. Viha menee myös hukkaan jos vihaa suomalaisia päättäjiä. Rekrytoitavia kyllä aina löytyy, eikä niitä kaikkia voi millään eristää. Jos nuo marokkolaiset ei olisi olleet Suomessa, ne olisi tehneet temppujaan jossain muualla ja Suomesta löytyisi muita höynäyttäjiä.

Viha kannattaa kohdistaa niihin jotka tällaista vihapropagandaa levittää, netissä tai missä vain. Kannattaa kohdistaa heihin se kaikki tarmo joka nyt menee hukkaan kun soimataan viattomia mamuja, tai höynäytettyjä terroristeja, tai hallitusta, jota aina moititaan, tekipä se mitä tahansa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #83

"Minusta viha menee hukkaan jos vihaa näitä puukkomiehiä ja muita, ne ei ole muuta kuin uhreja nekin."

tekijän liika uhriuttaminen asettaa hänet omasta vapaasta tahdosta riippumattoman, lähes eläimen asemaan, joka toimii vain olosuhteiden pakosta ilman ihmiselle annettua vapaata tahtoa.

ovatko he eläimiä

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #138

"tekijän liika uhriuttaminen asettaa hänet omasta vapaasta tahdosta riippumattoman, lähes eläimen asemaan, joka toimii vain olosuhteiden pakosta ilman ihmiselle annettua vapaata tahtoa."

Kaikki sotilaat ovat tällaisia eläimiä jotka toimivat ilman vapaata tahtoa, kurinalaisesti, käskytettynä. Heillä ei ole vapaata tahtoa, vaan he toimivat kurinalaisesti.

Nämä poikaressut eivät toki olleet sotilaita siinä varsinaisessa mielessä, mutta ehkä he kuvittelivat olevansa. Vaikea sanoa miten he ajattelivat, mutta he eivät toimineet myöskään oman etunsa mukaisesti, joten lähtökohta on että he, tai hän, kuvitteli toimivansa jotain ylempää tahtoa noudattaen. Muuten tässä ei ole järkeä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #138

#138
Viha menee aina hukkaan - se syö ihmistä.

Vapaa tahto on hyvin venyvä käsite. Mikä on aivopestyn 18-vuotiaan vapaa tahto?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #83

A.V:".. kun soimataan viattomia mamuja, tai höynäytettyjä terroristeja, tai hallitusta, jota aina moititaan,.."

Nyt kaikki yhdessä; ryhmähali ja peace and love. Kyllä se siitä..

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Korhola on pesunkestävä poliitikko eli kansan mielipiteellä ei ole mitään merkitystä kunhan äänestävät Korhola tietää että kansan muisti on lyhyt, kukaan ei kahden vuoden päästä muista kuin tyhjät vaalipuheet. Kaikki poliitikot ovat tähän mennessä luvanneet vain tyhjää ja kilvoitelleet kuka valittelee tapahtunutta eniten.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näin näyttää olevan. Tämäkin blogi vaikuttaa melko tekopyhältä.

Mika Sarivaara-Satta

Toimintatapa, jota ERK ehdottaa, vahvistaa vain muslimien(#NotAll) käsitystä länsimaalaisten heikkoudesta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä puolestani uskon nimenomaan, että heikkouden osoittaisi se, että tuomitsisimme puukkomiehen sijaan ja mukana maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Älä viitsi! Yhteiskuntatieteissähän on muotia nk. tapaustutkimus eli muutamasta yksityistapauksesta vedetään vahvoja johtopäätöksiä koko populaatiosta varsinkin, jos yksityistapaukset voidaan tulkita edustavaksi näytteeksi. Tässäkin tapauksessa on hyvin mahdollista, että epäilty marokkolaismies edustaa hyvin koko turvapaikanhakijajoukkoa!

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #34

Mihin tutkimukseen tai yleisesti tunnettuun tosiasiaan väite perustuu?

Mika Sarivaara-Satta

Emme tietenkään tuomitse ihmisiä, vaan ideologian eli islamin.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #50
Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #95

Aivan, sokerikuorruttamaton, eli originaalitulkinta islamista, jota osa Eurooppaa sai maistella 1000-vuoden ajan, ja ainoastaan aika erottaa Muhammedin ja Isiksen toisistaan.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #154

"Sokerikuorruttamaton" on sinun tulkintasi "oikeasta" tai "originaalista" islamista. Ylivoimainen enemmistö muslimeista ei sitä allekirjoita.

Vaaditko heitä muuttamaan mieltään?

Sinäkö tiedät paremmin, mitä ja miten heidän pitäisi uskoa?

Emme tunne tarkkaan sen enempää "alkuperäistä" islamia kuin kristinuskoakaan: molemmista on ollut alusta asti monia, myös keskenään ristiriitaisia tulkintoja.

Sinä "tietoinesi" olet ainoa poikkeus. Melkoista hybristä.

Mika Sarivaara-Satta

Eli tuomitset myös vain Jesse Torniaisen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

No jos 99% viime vuosikymmenien terrorismista on ollut muslimien tekemiä niin olisi vähintään aiheellista tutkia mikä tuossa uskonnossa ja kulttuurissa on vialla. Pää pensaassa ja ongelmien kieltäminen on ollut Suomessa ja EU:ssa tapana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Minäkin ihailen blogistin tavoin poliisia , joka teki veriteon ampumalla toista ihmistä reiteen ja vastasi näin väkivaltaan väkivallalla.

Ihailen myös kirurgia, joka operoi terroristin reisivamman.

P.S. Älä vedä vääriä johtopäätöksiä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ellen väärin muista, Pariisin terrori-iskussa poliisi ampui tuhansia jopa kymmeniätuhansia laukauksia eri kohteissa. Vertailussa Suomen poliisi oli ampunut 140 kertaa, oliko se nyt 10 vai 20 viime vuoden aikana. Nytkin vain yksi "reisikymppi" kello kuusi ampumaratatermein.

ps Luvut ovat suuntaa-antavia, järjetön ero kuitenkin.

Käyttäjän TuomasTommoLeppniemi kuva
Tommo von Tallrik

Ei riitä että tuomitaan väkivalta. Väkivallan taustalla oleva ääriuskonnollinen ajatelu ihmisoikeuksien vastaisine oppeineen kuuluu tuomita myös. Islamismi on suoraan natsismiin ja fasismiin vertautuva poliittinen liike, jonka ei poistu Euroopasta sillä että istutaan hiljaa ja toivotaan sen menevän ohi. On nähtävä ja kohdattava tämä asia sellaisena kuin se on. On päätettävä, onko sille sijaa demokraattisessa, ihmisoikeuksia kunnioittavassa yhteiskuntajärjestelmässä. Kuuluuko suvaitsevaisuutta ja ihmisoikeuksien vastaisuutta suvaita? Miksi sitä tulisi suvaita? Mihin johtaa se jos sitä suvaitaan?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos minä saisin päättää hymyilläänkö jihadisteille vai valitaanko Nikke Pärmi sisäministeriksi, niin kyllä vaakakuppi kallistuisi jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Onhan aiheesta suoritettu ihan kenttäkokeitakin (Itä- vs Länsi-Eurooppa), joten tuloksiakin on varmasti saatavilla päätöksen tueksi. Ihan maalaisjärjelläkin voisi kyllä rohkeasti olettaa, että jihadistien on hankalampi päästä tavoitteeseensa silloin, jos he ovat 2000 kilometrin päässä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Islamille käy samoin kuin kaikille uskonnoille koulutus- ja elintason noustessa. Maallistuville ihmisille on turha syöttää uskonnollista propagandaa. Kehitys ei hävitä nykyistä terrorismia muutamassa vuodessa, mutta pitkässä juoksussa uskonnollinen terrori vähenee varmasti. Irlannissakin protestanttien ja katolisten hurmos hiipui ihmisten maallistuessa. Tuleeko tilalle maallisempaan valtakamppailuun liittyvää terroria? Todennäköisesti, koska yhteiskunnat muuttuvat yhä kiihtyvällä vauhdilla.

Mika Sarivaara-Satta

Sekulaari kehitys edellyttää jäseniltään kapasiteettia kehittyä, mutta jos puolet populaatiosta on massiivisen ja pitkäkestoisen sukurutsan tulosta, niin minkäänlaista sivistynyttä yhteiskuntaa on turha odottaa toteutuvan ikinä.
http://www.webcitation.org/query?url=http://www.re...
http://blogs.discovermagazine.com/gnxp/2012/07/cou...

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Viittaatko omaan taustaasi? Oletko kenties Koillismaalta?

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #97

Lukaiseppa linkit, ennen kommentointia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

"Islamille käy samoin kuin kaikille uskonnoille koulutus- ja elintason noustessa. Maallistuville ihmisille on turha syöttää uskonnollista propagandaa."

Noin voisi toki kuvitella, mutta kokemus ja käytäntö eivät tue tätä väitettä.

Kalle Erkkilä

Eija-Riitta, tekopyhä fariseus, älä opeta Raamatun sanan vastaisesti. Jumalan vihollisia ei tarvitse kohdella rakkaudella.

Psalmit 139:21-22 (Kuningas Daavidin sanat)

21. Herra, enkö minä vihaisi niitä, jotka sinua vihaavat, enkö inhoaisi niitä, jotka sinua vastustavat?
22. Kaikella vihalla minä heitä vihaan, he ovat minun omia vihollisiani.

Jeesus opetti, että kun kristitty tietää kohtaavansa vaaran, hän saa varautua puolustamaan itseään ja läheisiään.

Luukas 22:35-39 (Jeesuksen viimenen yö ennen vangitsemistaan)

35. Ja hän sanoi heille: "Kun minä lähetin teidät ilman rahakukkaroa ja laukkua ja kenkiä, puuttuiko teiltä mitään?" He vastasivat: "Ei mitään".

36. Niin hän sanoi heille: "Mutta nyt, jolla on kukkaro, ottakoon sen mukaansa; niin myös laukun. Ja jolla ei ole, myyköön vaippansa ja ostakoon miekan.

37. Sillä minä sanon teille, että minussa pitää käymän toteen tämän, mikä kirjoitettu on: 'Ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon'. Sillä se, mikä minusta on sanottu, on täyttynyt."

38. Niin he sanoivat: "Herra, katso, tässä on kaksi miekkaa". Mutta hän vastasi heille: "Riittää".

39. Ja hän meni ulos ja lähti tapansa mukaan Öljymäelle, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Matt. 26:52 "... Pistä miekkasi tuppeen; sillä kaikki, jotka miekkaan tarttuvat, ne miekkaan hukkuvat."

Kalle Erkkilä

Koskee hyökkäämistä, ei puolustautumista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #49

Jeesus lausui nuo sanat puolustautumaan valmistautuvalle.

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #89

Ei, vaan Jeesus oli jo erikseen ilmoittanut, mitä pitää tapahtua, jotta profetiat toteutuvat. Pietari siitä huolimatta hyökkäsi temppelin sotilasta vastaan. Luukaksessa kerrotaan erikseen, että Jeesus torui Pietaria ja sanoi, että hänen, Jeeuksen, on otettava tämä malja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #117

Kyllä, Jeesus oli tietoinen, mikä hänen tehtävänsä oli. Se ei poista sitä tosiasiaa Jeesus lausui sanat häntä puolustamaan pyrkineelle Pietarille.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kuka on Jumalan vihollinen? Roomalaiset eivät olleet Jeesuksen mukaan Jumalan vihollisia.

Miksi pitäisit muslimeja Jumalan vihollisina? Ketkä kaikki muut ovat Jumalan vihollisia? Olenko minä? EKR, joka mielestäsi opettaa Hänen sanansa vastaisesti?

Miten ajatusmaailmasi poikkeaa Is-terroristin ajatusmaailmasta. Sinä käyt mielestäsi sotaa terroristeja vastaan siksi, että käyt sotaa Jumalan vihollisia vastaan. Uskontosi puolesta. Ja sinun kohteenasi eivät ole terroristit, vaan kaikki muslimit.

Syvennyin miettimään kuviasi ja näitä uusimpia, uskonnollisia tekstejäsi. Mietin agendaasi. Minua puistattaa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Soini, Niinistö, Terho ja muut siniset saavat mielestäni huokaista helpotuksesta, että jättivät käenpojat ja tytöt vallattuun pesään. Vaikka ei suoraan liity asiallisen blogin aiheeseen niin silti.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sieltähän se ratkaisu löytyy.

Pentti Waisanen

Mietin kirjoitustasi, minun reaktio kun Turun tapahtuma uutisoitiin oli vihaa en varmaan olisi ollut hymypoikana paikan päällä, ehkä hyvä etten siellä ollut.
Meillä on jokin tarve olla niin hemmetin myönteisiä eikä erimieltä maahanmuutto asiaan ole kun yksi oikea politiikkaa , olet rasisti mikäli esität järkeviä toiminta malleja, no tiedät itsekin eikä siitä sen enempiä.
Olet oikeassa että vihaa ei ole oikea tie, se on terroristien tavoite sekasorron ja pelon aikaansaanti.
Kaikille heille tänne muuttaneet ja maahamme omaksi ottaneet ovat yhtä oikeutettu kun kantasuomalaiset eikä heitä pidä sekoittaa terrorismiin , ethän sinäkään ole vastuussa naapurisi teoista.
Toivon, että tämän tapahtuman herättävät kaikki kukkahatut ettei maamme ei ole enää se lintukota, nyt eletään tätä aika ja toimintaa pitää olla sen mukainen.
Kiitos Eija-Riitta olet rohkea ja suora puheinen Nainen...kaikkea hyvää,

Käyttäjän MaaritLammasniemi kuva
Maarit Lammasniemi

"Euroopassa tehdyt terrori-iskut iskevät pahiten muslimien maltilliseen enemmistöön, joka ei tahdo mitään sen kummempaa kuin rauhallista ja hyvää elämää".

Ei,vaan uhreihin ja heidän omaisiinsa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Eiköhän ERK:n vertauskohtana ollut kantaväestö, ei uhrien omaiset. Tahallaan voi tietenkin käsittää myös väärin.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #152

Olenko käsittänyt jotain tahallaan väärin?

Jos viittaat viittaukseeni sukurutsaiseen taustaasi, niin tiedoksesi, että sarkasmi on eri asia kuin tahallinen väärinymmärrys.

Timo Ala-Harja

Uimoselle sanoisin että en kyllä pidättelisi henkeäni odotellessani islamin muuttumista suvaitvaisemmaksi.Yksi islamin ominaispiirteistä on nimenomaan jyrkkä suvaitsemattomuus.Saahan sitä toki harrastaa toiveajattelua.

Käyttäjän pekkavuorela1 kuva
Pekka Vuorela

Muslimeita on kuitenkin asunut Suomessakin yli sata vuotta ilman suurempia ongelmia. Eli kyse lienee joistain tietyistä suuntauksista tai kulttuurieroista.

Timo Ala-Harja

Maarit Lammasniemen kommentti osui oikeaan.Sen yläpuolella lainausmerkeissä oleva on sen sijaan pelkkää tekopyhää hurskastelua.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Näin äänestäjät Ruotsissa kritisoivat mielestään huonoa politiikkaa, mutta muuttavatko kritiikin kohteet toimintatapojaan eli sitä että eristävät kriitikot yhteistyöstä?
https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsmätningar_inför_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

Ja näin kolumnisti (vuosi sitten) pohti hyväpalkkaisten, ylimpien päättäjien (ns. eliitin) toimintaa. Mutta muuttavatko he toimintatapojaan? Merkel, Macron, Katainen, EU jne.?
https://www.wsj.com/articles/how-global-elites-for...

Mitä siis tavallinen ihminen voisi tehdä, kun mikään (gallup, kolumnit, vaalit) ei tunnu muuttavan asioita parempaan suuntaan hänen kannaltaan? Onko tarkoitus ajaa äänestäjät, joihin iskut - myös taloudelliset - osuvat, radikalisoitumaan?
Meillä on päällä tilanne: "How global elites forsake their countrymen". Minä alkaisin vikkelästi purkaa tätä ns. aikapommia, koska vihan kierre on jo huolestuttavalla alulla.

Käyttäjän MarkoMustonen kuva
Marko Mustonen

Hyvä kirjoitus mutta lukeminen vaatii rekisteröitymisen. Tässä sama teksti Noonanin omilla sivuilla: http://www.peggynoonan.com/how-global-elites-forsa...

Käyttäjän MeritTukiainen kuva
Merit Kuusniemi

Eikö asioiden pitäisi olla selvät: täällä laittomasti oleilevat karkoitetaan. Suomen lakia rikkoneet turvapaikan anojat tuomitaan rikoksesta ja karkoitetaan. Ja sitten täällä laillisesti olevat toivotetaan sydämellisesti tervetulleiksi kun he ovat tuottavia yhteiskunnan jäseniä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvä kirjoitus hyvään paikkaan.
Muukalaisviha, joka muutenkin on vaivannut suomalaisia,
voi mennä yli kun tällaista tapahtuu.

Presidentillinen kirjoitus.

Teemu Vesala

Mikäli olen lukenut uutiset ja ymmärtänyt asian oikein, niin kaveri oli saanut kieltävän päätöksen ja kotiin lähtö oli ovella. Siitäkö kenties kimmoke moiseen vai oliko oikein suunniteltu teko?? Tiedä häntä...

Tekoa ei saa tekemättömäksi, mutta minusta siitä pitää meidän ottaa oppia. Toiseen ei ole varaa...

Otetaan malli nykyisisistä kouluista. Siis homeen takia väistötiloihin joutuneista. Konttikylä, reippaasti natolankaa ympärille ja vartiointi. Sisään kaikki, ketkä odottavat karkotusta. Sillä olisi tämäkin surunäytelmä jäänyt näkemättä. Tietääkseni Itävalta jo moista noudattaa.

Simple as that...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toistan edelleenkin: Korholan puolueella (Kok) on suurin vastuu tapahtumista. Tätä ei voi millään hurskasteluilla laistaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko kokoomuksen syy, että marokkolainen turisti puukottaa ihmisiä Turussa? Mitä kokoomuksen pitäisi tehdä kyseisen asian suhteen? Kenenkäs syytä ovat sitten ne kymmenet suomalaisten tekemät puukotukset vuosittain? Persujenko?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mikä tuo toistopakko on turisti-sanan osalta? Tyyppi oli jostain aivan käsittämättömästä syystä turvapaikkaprosessi, vaikka olikin kotoisin "sivistyneestä" Marokosta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #79

Jos tässä tarkoitetaan "turvapaikkaturistia"?:)

Tuossa Marokon porukassa oli muitakin turvapaikkaturisteja, koska poliisi sanoi pidättäneensä osan vastaanottokeskuksesta. Pääepäiltyhän oli sairaalassa.

Marokosta tuli vuonna 2016 98 turvapaikanhakijaa Suomeen.

http://docreader.readspeaker.com/docreader/index.p....

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Marokkolainen turisti :)

Sanakirjan mukaan turisti on matkailija. Matkailuun kuuluu aina lähtö kotoa ja lopuksi paluu kotiin. Välillä toki voi pysähtyä pitemmäksikin ajaksi johonkin mielenkiintoiseen paikkaan, kunnes matkailija taas jatkaa matkaansa.

P.S. Tapsa Rautavaarakin, reissumies ja myös tottunut matkailija, totesi aikoinaan, että "paras matka on kotimatka".

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Yritätkö esittää että minä hurskastelen? Olen tehnyt juuri sen minä olen voinut, arvostellut tuota politiikkaa julkisesti ja ajantasaisesti. Kahlaapa blogini kahden vuoden takaa tähän päivään niin näet sen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Yritätkö esittää että minä hurskastelen?"

Tämä kokoomuslaisen kirjoittama aloitus kuulunee hurskastelun piiriin. Halutaan peitellä oman puolueen vastuuta tapahtuneesta vetoamalla joihinkin rasisteihin.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #88

Et sitten lukenut ERK:n blogeja.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olikin ensimmäinen blogisi kahteen vuoteen, jossa oli jotain järkeä. Tähän mennessä teemana on ollut, että kaikki tekevät koko ajan vääriä ratkaisuja, muttei minullakaan ole mitään toteuttamiskelpoista tarjolla. Tämän sentään voi toteuttaa. Pointsit siitä.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #109

Korhola johtaa kansainvälistä ihmisoikeusjärjestö First Step Forumia ja on toiminut mm. Kirkon Ulkomaanavun säätiön hallituksessa ja HelsinkiMission valtuuskunnassa.

Petri Hämäläinen

Kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä. Maltilliseen muslimiväestöön eikä kenenkään muuhunkaan ulkopuoliseen ei saa kohdistaa vihaa.

Korostaisin enemmän poliittista vastuuta. Hallitus vastaa tapahtuneesta (kansalaisten turvallisuuden laiminlyönnistä) kansalle ja hallituksen on välittömästi erottava. Maahanmuuttoa vielä hallitusta rajummin kannattavat VAS, VIH ja SDP kantavat oppositiosta vastuunsa vaaleissa.

Petteri Hiienkoski

Kansalaisia tuuditetaan kollektiiviseen itsepetokseen.

Yhä uudet syyttömät ihmiset menettävät henkensä tai terveytensä terrorismin uhreina. Turhaanko?!

Päättäjät eivät ota opikseen. Ei tehdä mitä pitäisi jatkuvan murhaamisen estämiseksi.

Eikö ole falskia ylimielisesti moralisoida ja dissata ihmisiä joita esivallan toimittomuus turhauttaa?

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Täällä me päivittelemme ja voivottelemme sekä keskenään riitelemme. Samaan aikaan eduskunta ei saa aikaiseksi sitä tiedustelulainsäädäntöä, jolla osaltaan voitaisiin näitä terroritekoja ennalta ehkäistä. Viranomaiset ovat asiasta puhuneet jo kymmenen vuotta, mutta jostain syystä asiaa on poliittisessa päätöksentekoprosessissa tahtomatta tai tietoisesti vetkuteltu vuodesta toiseen.

Oman vetkuttelunsa tähän tuo joidenkin oikeusoppineiden akateemiset ja teoreettiset perustuslakia koskevat pohdinnat. Kyllä tässä maassa on ennenkin osattu tehdä nopeasti koviakin päätöksiä, joissa on perustulain varpaille astuttu paljon pahemmin. Esimerkiksi presidentin valinta poikkeuslailla v. 1973. Moniko oikeusoppinut nosti silloin asiasta äläkän ? Liekkö kellään ollut kanttia, sillä se olisi voinut johtaa silloisen presidentin silmissä huonoon valoon joutumista.

Kuinkahan meidän kävisi, jos olisimme joutumassa sodankaltaisiin olosuhteisiin ? Sotaväki olisi valmiina, mutta poliittisilta päätöksentekijöiltä puuttuisi kyky tehdä päätöksiä. Maata ja sen kansaa kun ei voi puolustaa takautuvasti. Oikeutta voidaan kyllä jakaa sitten takautuvasti.

Anneli Karvinen

Minä arvostan kovasti sitä, että Korhola on ottanut suoraselkäisesti kantaa nykyiseen hallitsemattomaan maahanmuuttoon, mikä suurelta osin johtuu siitä, että pääministeri Sipilä julkisuudessa esitti Tervetuloa -kutsun Suomeen. Ei tullut juurikaan naisia ja lapsia sotaa pakoon, vaan saimme hyväkuntoisia nuoria miehiä, joiden kaiketi olisi pitänyt olla puolustamassa kotimaataan ainakin minun mielestäni. Itse olen ihmetellyt sitä, etteikö viranomaiset hoida tehtäviään, jos maassamme on noin 5000 paperitonta - luvatonta -ulkomaalaista, joista emme tiedä mitään. Ihmetellyt olen myös sitä, että oleskeluluvattomat henkilöt saavat vapaasti järjestää mielenosoituksia maassamme. Tämän marokkolaisen osalta erikoisena pidän sitä, että ilman vainon perustetta hänet on otettu turvapaikkaprosessiin. Marokko on turvallinen maa, johon järjestetään mm turistimatkoja. Minun mielestäni oikeuskanslerin pitäisi jo puuttua näihin viranomaisten virkavelvollisuuden laiminlyönteihin. Tutkinta pitäisi aloittaa Sipilästä ja Orposta.

Juha Hämäläinen

Näyttää maltillinen enemmistö, tosin sunni-lahko, kertoneen mielipiteensä!

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241526...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vastuunkanto ja syytökset eivät tässä asiassa kuulu yksittäisille siviileille, olivatpa nämä juuriltaan mistä tahansa.

Kolmikon Sipilä, Orpo ja Risikko tulisi nyt julkisesti kertoa, miten on mahdollista, että viime vuonna maahan tuli marokkolaisia turvapaikanhakijoita läpi koko Euroopan, joista yksi teki terroriteon ?

Mitä näistä tulijoista lopulta edes tiedetään muuta, kuin mitä ovat antaneet omissa kertomuksissaan tuoda julki ?

Jonkun on nyt kerta kaikkiaan otettava vastuu tapahtumista.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Nämä teot perustuvat vaarallisen aatteen leviämiseen, se aate on wahhabismi jota mm. Saudi-Arabia suosii, samoin ISIS. Jostain syystä missään maissa ei olla pystytty taistelemaan wahhabismia vastaan rakkaudella eikä kukkasilla.

Wahhabismin aate on se vaarallisin osa ja sitä halutaan nyt levittää näillä"viesteillä" jossa "viestintuoja" tapetaan ja muutamia muita tulee tapetuksi. En vain osaa nähdä ja ihannoida sekä rakastaa tätä millään.

Lisäksi Eija-Riitalla käsitteellinen väärinymmärrys maahanmuuttajista. Nämä radikalisoituneet nuoret miehet pääasiassa (missä on muut perheen jäsenet) eivät ole maahan muuttajia, vaan he ovat tulleet maahan ihan muuttamatta, ilman papereita jotta olisi helpompi saada hyväksyntä maahan tuloon. No nyt ne sitten oavt päässeet "muuttamaan" maahamme koska rajat on auki myös wahhabismille, ja se ei lohduta yhtään henkensä antavia Suomalaisia. Kysynkin nyt mihin laitetaan se raja, koska rakkaus loppuu ja järki tulee laittamaan asiat kuntoon rajoilla.

Se että haluaa rajoittaa wahhabismin (hallitsemattoman maahan pääsyn seurauksena) leviämistä, ei muuten ole rasismia.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

En tiedä onko rasismi aatteena vaarallisempi, mutta ainakin yhtä vaarallinen kun wahhabismi.

Erona on kuitenkin se, että Suomessa rasistinen kiihottaminen tapahtuu enimmäkseen täysin julkisesti, poliitikkojen puheissa, mielipidepalstoilla, turuilla ja toreilla. Wahhabismia levitetään enemmänkin suusta suuhun, pienessä piirissä. Rasismiaatteiden vaikutuspiiriin joutuu useampi nuori ihminen kuin sen toisen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Rasismiaatteiden vaikutuspiiriin joutuu useampi nuori ihminen kuin sen toisen."

Juuri näin, eikä sitä voi oikeastaan estää, kun on se sananvapaus ja onhan se monen mielestä niin mukava kuvitella että itse kuuluu jotenkin parempaan porukkaan. Rasismi ruokkii itsetuntoa ja siksi se on niin suosittua.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ei vedetä vääriä johtopäätöksiä, vaan vedetään oikea johtopäätös. Marokkolaiset tulivat Suomeen hakemaan ”turvaa” ja toivat tullessaan tähän maahan nyt pysyvän turvattomuuden. Kukaan ei tiedä, mitä jatkossa seuraa.

Onko tässä kysymyksessä uskonsota ns. vääräuskoisia vastaan? On huomioitava, että arkkipiispan piispanistuin on Turussa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Siellä kadulla on tänään ihan yhtä turvallista kuin viikko sitten. Suurin ero on siinä, että sinä olet nyt entistä enemmän sekaisin.

Juha Kuittinen

"Siellä kadulla on tänään ihan yhtä turvallista kuin viikko sitten." Eli terrori-iskuun voi varautua...

Turvallisuuden tunteeseen oltiin viikko sitten vaivuttu- Epäilen, että tuo turvallisuudentunteessa uinuminen on monilta karissut.

Börjeltä- Jäätävää analyysia

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onko tässä kysymyksessä uskonsota ns. vääräuskoisia vastaan? On huomioitava, että arkkipiispan piispanistuin on Turussa."

Tunteet käy näköjään kuumina.

Vaikka poliisi tutkii asiaa terrorismina, ei tässä näytä olevan takana muuta kuin yksittäisen nuorukaisen harhainen teko, mikä on verrattavissa joihinkin kouluampumisiin ja muihin vastaaviin joukkomurhiin. Ero on vain siinä että kyseessä on ulkomaalaistaustaisesta murhaajasta.

Toki, varmaa on sekin että nämä pölvästit tyypit saa harhoilleen tukea meneillään olevasta ISISin yllytyskamppanjasta. Sen takia kaikkein tärkeintä olisi saada tämä kiihotustoiminta loppumaan tavalla tai toisella. Tosin on myös olemassa toisenlaista kiihotustoimintaa, rasistista, eli ns. "maahanmuuttokriittistä", mutta näyttää siltä että jos tätä jälkimmäistä yrittää arvostella, se vain lisää pykäliä lämpömittarissa.

En oikeastaan tunne enkä tiedä millaista tämä ISISin kiihotustoiminta on, mutta jos se on samantapaista kuin Suomessa tapahtuva lähes julkinen rasistinen kiihotus, niin ongelma on todella hankala ja siihen puuttuminen on äärimmäisen vaikeaa.

Se että ISISin propagandakoneiston kimppuun käyminen on vaikeaa ei kuitenkaan pidä olla mikään este eikä tekosyy sille että ei pidä edes yrittää. Yrityksiä on tehostettava tavoilla jotka ovat mahdollisimman tehokkaita. Sellaisia toimintatapoja jotka vain lisäävät kuumetta pitää kuitenkin yrittää välttää.

Pitäisi myös ottaa huomioon että vaikka kaikenlainen kansankiihotus saadaan loppumaan, joukkosurmia tulee silti tapahtumaan, toivottavasti kuitenkin kiihotustoiminnan vähentäminen vähentäisi myöskin näitä surullisia tapahtumia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toinen kuoliaaksi puukotettu nainen oli Vartiotorni-lehtiä jakamassa ollut Jehovan todistaja.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ei tässä ole kysymys mistään tunnekuohusta, vaan on ihan asiallisesta kysymyksestä. Vanha kansanviisaus sanoo ”Kysyvä ei tieltä eksy.” Viranomaiset tutkivat nämä rikokset perusteellisesti ja ehkä motivaatio näihin hirmutekoihin selviää.

Geneettinen perimä ja ympäröivä kulttuuri muovaavat ihmistä. Herkkyys julmuuksiin on eri tasolla Välimeren etelänpuoleisissa maissa kuin meillä Pohjoismaissa.

”Kuningas Birgerin suojeluskirje Karjalan naisille on vanhin alkuperäisenä säilynyt Suomea koskeva maallisen hallinnon dokumentti. Kirje liittyy Ruotsin kuninkaan ja Novgorodin kamppailuun Karjalan herruudesta 1300-luvun alun levottomina vuosikymmeninä.
Keskiajan yhteiskunnassa kuninkaan tärkein velvollisuus oli taata rauha ja oikeudenmukaisuus valtakunnassaan. Yksi osa tätä tehtävää oli tarjota suojelusta sellaisille ryhmille, jotka eivät kyenneet puolustamaan itseään – kuten naisille.” Lähde: Kansalliskirjasto

Tämä dokumentti on vuodelta 1316 eli se täytti viime vuonna 700 vuotta. Se puhukoon omalta osalta puolestaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #114

"Herkkyys julmuuksiin on eri tasolla Välimeren etelänpuoleisissa maissa kuin meillä Pohjoismaissa."

Enpä oikein usko. Toki kulttuurilla on vaikutusta mutta kyllä julmuutta aina esiintyy joka paikassa. Julmuuden esiintymismuodot ehkä vaihtelevat ja eniten kauhistellaan sellaisia julmuuden muotoja joihin omassa kulttuurissa ei olla totuttu.

Euroopassa ennen kristinuskoa oli huomattavan julmia tapoja ja käytäntöjä. Kristinusko muutti käytöstapoja paremmiksi ja sillä perusteltiin kristinuskon viemistä "pakanakulttuureihin". Mutta itse käännytystyössä pakanuudesta kristinuskoon käytettiin erittäin julmia menetelmiä ja myöhemmin kristityt ovat tehneet mitä julmimpia tekoja, joissa kirkko on ollut aloitteentekijänä, tai ainakin siunannut ne.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #116

Arto Vihavainen,

Oletko edelleen sitä mieltä, että Turun terroristisessa tarkoituksessa tehdyissä murhissa ja murhan yrityksissä ( rikoksen tutkintanimike) oli kyse ainoastaan "kiukunpuuskasta" ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #119

En usko kahdeksantoistavuotiaiden poikien haluun vaikuttaa yhteiskuntien vakauteen ja järjestelmän vähittäiseen muuttamiseen tätä kautta. Kahdeksantoistavuotiaat eivät ajattele sellaisia asioita, paitsi jos ovat vakavasti häiriytyneitä.

Kahdeksantoistavuotiaiden poikien ja sitä huomattavasti vanhempienkin miesten ajatukset keskittyvät etupäässä navan alapuolisiin asioihin. Hormoonit hyrrää ja ne hallitsevat ajattelua.

Kiihotustoiminta on sitten eri asia. Siellä missä tämä kiihotustoiminta saa alkunsa ja mistä sitä johdetaan voi olla muitakin ajatuksia kuin niitä navan alapuolisia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #121

Tämä terroristiksi epäilty oli ollut Suomessa jo yli vuoden kiihotettavana ennen kun sai "kiukunpuuskan".

Osaatko sanoa missä se kiihottaminen Suomessa tapahtuu ja kuka kiihottaa ?

P.S. Barcelonan terroristisolun kiihottajaksi epäilty imaami on kadoksissa, mahdollisesti räjähtänyt taivaan tuuliin pommia värkätessään.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

"Se että ISISin propagandakoneiston kimppuun käyminen on vaikeaa ei kuitenkaan pidä olla mikään este eikä tekosyy sille että ei pidä edes yrittää. Yrityksiä on tehostettava tavoilla jotka ovat mahdollisimman tehokkaita."

Eduskunnassa odottaa päätöstä tiedustelulainsäädäntö. Tiedustelulainsäädäntö on yksi tärkeä ja tomiva työkalu mm. terrori-iskujen ennaltaehkäisyssä. Jostain syystä tuota lainsäädäntöä ei ole saatu voimaan, vaikka sen tarpeen ovat viranomaiset tuoneet esiin jo kymmenen vuotta sitten.

Nyt Ilkka Kanerva esittää uudenlaista sisäisen turvallisuuden uhkakuvien selvitystä. No voihan taas perustaa uuden toimikunnan, mutta eikö sitä ennen eduskunnan pitäisi saada aikaiseksi tuo tiedustelulainsäädäntö ? Toimikuntien mietintöjen loppuraportit eivät saa aikaan muuta kuin toivottavasti vilkkaan keskustelun. Toimikuntien loppuraportit eivät ole läinsäädäntöä. Toisaalta, voi myös kysyä, että eikö asianomaisilta viranomaisilta ole jo vuosia tullut riittävästi tietoa Suomen sisäisistä uhkakuvista ?

Iltalehdessä ( Sunnuntai 20.8.2017 klo 11.58 ) em. Kanervan kannanoton liittyen Turun tapahtumiin ja hänen esitykseensä tarvittavista toimenpiteistä, niin siinä mainitaan Kanervan ottaneen kantaa myös tiedustelulainsäädännön eteenpäin saattamisesta. Lainaus Iltalehden jutusta:

"lkka Kanervan mielestä tiedustelulainsäädäntöä ja kielteisten turvapaikkapäätösten toimeenpanoa on nopeutettava.Lisäksi on kartoitettava sisäiset uhat sisäisen turvallisuuden selonteossa.Taustalla on riski siitä, että pitkät käsittelyajat johtavat epätoivoisiin tekoihin."

YLE Uutiset sivustoltakin löytyy Kanervan kanta tiedustelulainsäädännön voimaan saattamisesta:
https://yle.fi/uutiset/3-9786600

Onko tämä tiedustelulainsäädäntö taas yksi esimerkki siitä, kuinka vaikeaa eduskunnalle on ottaa kantaa konreettisesti niihin toimenpiteisiin, joilla lisätään tämän maan ja sen kansalaisten turvallisuutta ? Eduskunnallehan on kyllä ollut helppoa laatia lakeja, joilla on vähennetty valtakunnan turvallisuutta. Esimerkkinä olkoon vaikka jalkäväkimiinojen kieltolaki.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #136

"Onko tämä tiedustelulainsäädäntö taas yksi esimerkki siitä, kuinka vaikeaa eduskunnalle on ottaa kantaa konreettisesti niihin toimenpiteisiin, joilla lisätään tämän maan ja sen kansalaisten turvallisuutta ? "

Jostain kumman syystä kansalaiset vastustavat tällaisia tiedustelulainsäädännön uudistuksia, ihmiset pelkäävät yksityisyydensä puolesta.

Omasta puolestani en pelkää yksityisyyttäni ja olisin valmis antamaan oikeuden seurata myös minun viestittelyäni täällä netissä. Se on muutenkin täysin julkista.

Kaikki eivät halua että heitä voitaisiin seurata, ymmärrän sen, mutta toisaalta he eivät mielestäni tunne omaa vastuutaan. Soittaisivat kansanedustajilleen ja sanoisivat että tehkää nyt helvetissä se tiedustelulainsäädäntö uusiksi ja vähän äkkiä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #137

"Jostain kumman syystä kansalaiset vastustavat tällaisia tiedustelulainsäädännön uudistuksia, ihmiset pelkäävät yksityisyydensä puolesta."

Pelolle ei pidä antaa valtaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #136

Iltalehden uutisen tärkein anti on se, että Ilkka on käynyt Turun kauppatorilla. Muu on sitä samaa, jota on kuultu vuodesta toiseen. Selvityksillä ei päästä mihinkään. Se on sitä normaalia ”liirumlaarumia.” Konkreettiset päätökset puuttuvat.

Miten olisi Suojeluskunnan perustaminen Suomeen osaltaan turvaamaan kansalaisia ja Suomen perustuslakia?

Suomen perustuslain 2. luvun 7 §:n 1. momentin mukaan ”Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.”

Ongelmat tulevat kärjistymään tulevaisuudessa tulijamäärän lisääntyessä. Muutaman sukupolven päästä se saattaa tietää jopa maan itsenäisyyden menetystä. Avainsana on lisääntyminen. Väestörakenne menee ”uusiksi.”

Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

Julkisuudessa esiintyy maahanmuuttotehtävissä työskenteleviä, jotka sokeasti puolustavat sitä, koska elinkeinonsa on siitä suoraan riippuvainen.

Tuota huolestuttavampaa on kuitenkin yhteiskuntavastuuttomuus poliitikkoissa ja virkamiehiä joilla on henkilökohtaisia kytköksiä islamilaisiin valtioihin.

He hyötyvät siitä, että vaikenevat ihmisoikeusrikkomuksista ja lobbaavat islamistien näkemyksiä, vaimentavat Lähi-idän maihin kohdistuvaa kritiikkiä sensuroimalla kirjoituksia.

Heidän "myyrän"työtään peilaa mm. lelusalakuljettajan tapaus, siis rikostaustan omaavan henkilön on mahdollista matkustaa Suomesta Syyrian sota-alueille kymmeniä kertoja ilman, että viranomaiset puuttuvat asiaan.

Käyttäjän MikaelForsbck kuva
Mikael Forsbäck

Eizi...Brysselissäkin kävelit varmaan upeana naisena aina ( huoleti ) yksin kaupunginosasta riippumatta..:)..? Mm katsoen sen kaupungin algerialais- tai marokkolaisjengiläisiä hymyillen silmiin..:)...? Turkkilaisosassa..?
Jospa nti nyt olisi vähän rehellisempi aluksi..:)..

;)..

Mikael

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Tämmösen tasosta puhetta oisin suonu maamme äiteiltä ja isiltä, kiitos tästä!

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Taas pitäisi hyssytellä, eikä nostaa kissaa pyödälle, koska päättäjien virheet paljastuvat ja maskotit radikalisoituvat. RAJAT KIINNI!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Huomaan, että kaipaat Pohjois-Korean tapaista meininkiä, mutta kyllä suomalainen kansanluonne ahdistuisi sellaisesta rajoittuneisuudesta siinä määrin, että olisi riski väkivaltarikollisuuden kasvamisesta yhtä korkealle tasolle kuin se on historiallisesti Suomessa ollut. Nyt vapaampien tuulien aikana se on onneksi saatu pusketuksi selkeästi alenevaan trendiin ja Suomesta on tullut turvallisempi.

Ne päättäjät ovat Suomessa muuten kansan valitsemia.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Rajojen kiinni laittaminen ei tee maasta Pohjois-Koreaa, vaan siinä valvotaan kuka tulee maahan ja millä tarkoitusperillä passitarkistuksilla. Jos Ruotsista tulee Irakilainen ja sanoo anovansa turvapaikkaa, niin hän on jo EU-maassa, josta voi hakea ja hänen pääsynsä Suomeen estetään. Te olette niin huvittavia näiden jankkausten kanssa ja siitä syytä taas on tullut turhia uhreja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #128

Kaikkia riskejä elämässä ei koskaan voi poistaa. Niitä tulee aina olemaan, vaikka tämän tosiasian lausuminen tällaisten tapausten jälkeen kuulostaisi kuinka makaaberilta hyvänsä. Siksi on olemassa aina hinta riskien minimisointitoimenpiteillekin, ja kyse on siitä haluaako kansan riittävä enemmistö maksaa tuon hinnan.

On totta, että Schengen-järjestely ei ole toiminut siten kuin pitäisi. Käytännöksi Schengenin alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti tulisi ehdottomasti ottaa sellainen menettelytapa, että Schengeniin saapuvat turvapaikanhakijat voivat anoa turvapaikkastatusta vain siinä Schengen-maassa, johon he saapuvat. Rajojen avoimuus ei koske viisumittomia tulijoita. Viisumittomat voidaan karkottaa takaisin tai sitten he odottavat turvapaikkapäätöstä siellä, minne ovat saapuneet.

Schengenin periaatteista on lipsuttu ja se ei tee Schengen-sopimuksesta sinänsä huonoa. Sitä pitäisi vain noudattaa ja noudattamisen varmistamiseksi Schengen-maiden tulisi laatia uusi dokumentti erilaisten asioiden käytännön järjestelyistä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #131

Ja koska sitä ei noudateta, niin mailla on velvollisuus suojella kansalaisiaan ja tehdä omia ratkaisuja. Aivan kuten ovat jo tehneet monet EU-maat. Laitetaan vaikka väliaikaisesti ne rajat kiinni ja sanotaan, että ne avataan taas, kun sopimuksia noudatetaan.

Itse lopettaisin toistaiseksi kaiken humanitäärisen pakolaisuuden. Tähän olemassa järkiperusteet. Tärkein on kuitenkin se, että pakolaisprosessia käytetään elintaso mielessä väärin. Kunnes asia ratkaistaan, niin prosessi kiinni. Emme pysty integroimaan näitä ihmisiä riittävän tehokkaasti. Muutamassa kymmnessä vuodessa on edessa suuria sosiaalisia ongelmia, jotka olisi voitu välttää.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #131

Siis se riski on suoraan sanottuna EU/komissio,joka ei noudata sääntöjään. Jotenkin tuntuu tutulta,ja Kuikka voisi sen myös kirjoittaa..vaikka liitovaltiomiehiä onkin.
Naurettavaa myös on ajatella,että sama kopla (EU komissio) noudattaisi näitä uusia dokumentteja sen enempää,kuin nykyisiä kään direktiivejään..
Todennäköisesti Bryssel vaatisi jälleen lisää yhteisvastuuta,komission omasta vastuuttomuudesta johtuvien ongelmien ratkaisemiseksi.
Samalla tietysti myös vaatimukset liittovaltiokehityksen nopeuttamisesta entisestään kovenisivat.

Huolestuttavaa tässä myös on se,että hallituksessa ja eduskunnassa,ovat melkein kaikki oppositiopuolueet hyväksyneet tai hyväksymässä,liittovaltio kehityksen. Samoin kuin maahanmuutto ongelmista vaikenemisen

Nyt Arkadianmäellä vain perusSuomalaiset tätä mieletyömyyttä vastustavat.
Ja hyvä niin,sillä se antaa kaikille kantaSuomalaisillekin jotain toivoa paremmasta.

Näillä mäkymillähän v.2019 eduskunta vaaleista,on selkeästi muodostumassa,
EUn liittovaltio/terrorismin kannattajat,..vastaan, perus ja kantaSuomalaiset.

Mielenkiintoista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Korhola pystyi kirjoittamaan blokin ilman ensimmäistäkään ajatusta konkreettisista teoista vastaavien tapahtumien ehkäisemiseksi. Sama vika muillakin poliitikoilla, teot puuttuvat.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jihadisti on yhdentekevä. Mitä teen tai en tee, ei riipu millään tavalla hänestä vaan on lähtöisin suoraan omista tarpeistani. En minä välitä siitä, mitä hän haluaa tai ei halua.

Pelkkä ajatuskin siitä, että pitäisi väkisin hymyillä, koska jihadisti, on raivostuttava. En aio suhtautua keneenkään yhtään erilailla kuin ennenkään. Jos en pidä jostakin ihmisestä, en ala väkisin pitämään hänestä, koska jihadisti. Jos taas pidän jostakin, en ala olemaan pitämättä hänestä, koska jihadisti.

Niko Sillanpää

"Jos nämä ihmiset joutuvat syrjinnän, ennakkoluulojen ja vihapurkausten kohteeksi, juuri se on omiaan radikalisoimaan heitä jihadismin tielle."

Tämä on todella erikoista ajattelua, jota en ole koskaan nähnyt sovellettavan muutoin kuin kehitysmaista viime vuosikymmeninä tulleiden muslimien kohdalla. Se menee näin:

1) kyseinen ryhmä muuttaa jatkuvana virtana joko halpatyövoimana ja kv suojelun kautta Länsi-Eurooppaan

2) integraatio on heikkoa

3) tulee yhteiskunnallisia ongelmia ja radikalisaatiota

4) valtaväestöjen mitta alkaa täyttyä

5) mutta maahanmuuttoon tai tulijoiden kulttuuriin ei saa puuttua, koska muutoin he luokkaantuvat ja radikalisoituvat (lisää)

Eli meidän pitää ottaa vastaan ja tehdä jatkuvia myönnytyksiä tälle radikalisoitumiselle herkellä väestönosalle tai muutoin he radikalisoituvat.

Tällaisessa toiminnassa ei ole muiden kannalta mitään järkeä tai logiikka ja asetelma muistuttaa kiristystä.

#NotAll on muuten aika kelvoton argumentti oikeastaan missään yhteydessä.

Jaakko Paasonen

Eija riita unohtaa nämä Porpon Suomeen päästämien 35000 muslimin enemmistön,joiden joukossa ne maltilliset ovat harvassa.
Mitä enemmän heitä tulee niin se "maltillinen" osa vain supistuu. Vastaavasti terrorismi /mahd. hyökkäykset naisia!! kohtaan todennäöisesti vain kasvaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Mihin tämä "tieto" perustuu? Poliisin mukaan näin ei ole asia.

Jaakko Paasonen

"Mihin tämä "tieto" perustuu?"
No,jos joku on niin typerä,että kyselee tuollaisia ja höpertää joka asiassa,"poliisin mukaan",niin oma ajattelu on ilmeisesti kohtalaisen hukassa.
Tai liekö sitä lainkaan.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

"Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tuleva pääsihteeri kertoi keskiviikkona 23.11 huoneelliselle eurooppalaisia päättäjiä, että ”maahanmuutto ei ole ongelma vaan ratkaisu” ja kehotti poliitikkoja unohtamaan äänestäjät.", " Vision Europe Summit -huippukokouksessa Lissabonissa puhunut 67-vuotias António Guterres katsoi, ettei Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva."

EU:n politiikka perustuu globaalikapitalismiin, jonka seurauksena eriarvoisuus ja turhautuminen lisääntyy - > väkivalta kasvaa.

Yjksittäiset suomalaiset kokevat merkitsettömyyttä. Hei eivät voi käsittää tämän "modernisuuden" joka ohjaa valtavien ihmismassojen ajatuksia ja liikkeitä sellaisilla tavoilla , jotka ovat täysin tuntemattomia sekä käsittämättömiä yhteiskunnassa asuvien kannalta. Tämä ihmisten aliarviointi on vaarallista puuhaa. Eliitti on esittänyt, että tavallinen kansa ei osaa äänestää esimerkiksi Natosta. Miten on eliitti osannut äänestää ja toimia ... kaikki kaatuu omaan mahdottomuuteensa ja ahneuteen jolla ei ole mitään rajoja.

Aika, kieli, talous, muiti, moraali, tieto - kaikki ulkoistetaan ja näin yksittäinen ihminen tehdään täysin merkityksettömästi. Mitään rajatonta sosiaalista monimuotoisuutta ei koskaan synnyt, eikä se ole tarkoituskaan vaan tarkoitus piilee "rahassa", ja tuotannon ja tuhon teknologiassa.

Vetäkää henkeä, kun vielä voitte. Väite, että ihmiskunnalla menee nyt paremmin kuin koskaan on osittain oikea mutta niin väärä. Voisimme kysyä kilpialevalta "valmistajalta" mutta globaalissa kriminaalikapitalismissa ei ole toista kilpailijaa, sosialismi on lähes kokonaan kuollut.

Elämme viimeisten päivien hysteerisiä hetkiä mutta olemme palaamassa rauhan aikaan... tosin sitä ennen tämä ihmiskunta tulee kokemaan ennen näkemättömän katastrofin.

Jaakko Paasonen

Jep..naulan kantaan.
Ilmeisesti vain se ennennäkemätön katastrofi tarvitaan ,ennenkuin päättäjien ns.silmät avautuvat.
Globaalisti.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Onko tämä Korholan teksti lyhentynyt/muuttunut viimepäivinä vai muistanko väärin?

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Muistat väärin. Tällainen se oli.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Kiitoksia vastauksesta. Jäin vain miettimään asiaa koska luulen että eräs kirjoitukseni teille on poistettu. No, kuten sanottu taisin muistaa väärin.

Hyvää syksyn jatkoa:)

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Tämä keskusteluosuus on tietenkin saattanut muuttua, mutta ei oma tekstini. Jos joudun poistamaan jonkin asiattoman kommentin, poistuvat myös siihen kirjoitetut vastaukset. Hyvää syksyä sinullekin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset