Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Eräs puuttuu

Tämän päivän Kokoomuksen valinnat saivat minut kysymään, missä on ministeri Lepomäki. Koko puheenjohtajavaihdosta ei olisi tapahtunut, ellei Elina Lepomäki olisi lähtenyt haastamaan Stubbia. Sen haastamistyön Lepomäki teki asiallisesti ja korkealla moraalilla. Petteri Orpon ei tarvinnut rikkoa politiikan sovinnaisuussääntöjä vaan hän sai astua valmiiksi raivatulle kentälle. 

Olin kannattamassa Elina Lepomäkeä puheenjohtajavaalissa juuri siksi, että hän kykeni toimimaan keskusteluissa asiallisena haastajana ja poliittisten logiikkavirheiden paljastajana. Hän vaikutti itsenäiseltä, lahjomattomalta ja laskelmoimattomalta ajattelijalta. Ehkä juuri tämän raikkautensa takia hän sai runsaasti kannattajia kautta koko puoluekentän, vihreitä ja demareita myöten. Lepomäki antoi toivoa, että tasokas argumentointi on vielä mahdollista ja palautti sillä tavoin uskoa politiikkaan. Se voi olla jotain muutakin kuin iskulauseiden ja lasautusten hokemista. 

Kun nyt huomaan, että Lepomäen arvoa ei ole tunnustettu puoluejohdossa vaan hänelle on näytetty lähinnä keskisormea, olen hämmästynyt ja pettynyt. Onko puolueella henkilörekrytoinnissa puusilmä?  Vai onko yksinkertaisesti niin, että Elinan kohtalon ratkaisi herra Gauss. Lepomäen paikka Gaussin käyrällä on sen verran harvinainen, että oliko se poliittiselle kulttuurille liikaa?

Puoluekokouksen jälkeen Twitterissä tulvi haasteita Lepomäelle uuden puolueen perustamiseen. Ehdotin pettyneille, että antaisivat Orpolle vielä mahdollisuuden. Nyt en kyllä tiedä mitä sanoa. Toivon kuitenkin, että Lepomäestä kehittyy entistä tiukempi poliittisen menon haastaja ja korjausliikkeet tehdään pian. 

Toivon sitä maani tähden. Jos politikka olisi vain hiekkalaatikkoleikkiä tai viihdettä lehdille ja lauantai-illan ohjelmiin, eihän olisi mitään väliä, kenestä tehdään seuraavat karikatyyrit. Ankara seikka on se, että päättäjillämme on oikeaa valtaa ja että velkaantuvalla maallamme on kiire hoitaa asiansa kuntoon. Tarvitaan parhaat voimat ja parhaat osaajat. Siitä näkökulmasta katsoen eräs puuttuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eihän nyt älykkäitä ihmisiä pidä tuhlata ministeriksi. Ministerin työstä selviää heikkolahjainenkin.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Annat ymmärtää, että nykyisen hallituksen kikyt ja muut toimet eivät riitä Suomen nostoon. Arvelen, että sinulla on omakohtaisia ehdotuksia. Vai olisiko asia lopulta yhdestä ministeristä ja hänen osaamisestaan kiinni? Olen vahvasti eri mieltä.

Suomessa valta on puoluejohtajilla ja erikoisesti hallituspuolueiden johtajilla. Yhdessäkään poliittisessa puolueessa ei ole todellista keskustelua vaihtoehdoista, koska kukkulan kuningas tulkitsee sen kapinoinniksi. Ja kun organisaatiosta puuttuu keskustelu ja ideointi, niin se on yhden totuuden politiikkaa, joka aina ajetaan seinään saakka.

Taitaapa olla tämä syynä, että Orpo ei nostanut Lepomäkeä ministeriksi, kun huomasi, että tämä osaa ajatella omilla aivoillaan ja tuoda sen myös julki.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Kannattaa vilkaista blogejani, toki minulla on näkemyksiä ja ehdotuksiakin. Kyllä yksikin ministeri voi pelastaa paljon.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Miksei Lepomäki punninnut kannatustaan myös varapuheenjohtajuusäänestyksessä?

Käyttäjän jariojala kuva
jari ojala

Näin ne puolueet hajottavat itse itsensä, sisältäpäin. Ulkopuolelta tuleva paine voi jopa yhdistää puoluetta, mutta keskinäinen kisailu repii yhteisiä linjoja. Ilmeisesti Kokoomuksen noudattamaan politiikkaan ei ole saatu sovituksi yhteisiä askelmerkkejä. Jatkossa onkin kiinnostavaa seurata, että onko Kokoomuksen oppositio kuinka kärkevä kannanotoissaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Orpo on pitkän linjan puoluejyrä, joten hän tietää ettei Lepomäkeä sovi päästää pätevöitymään ministerinä. Kahden vuoden kuluttua on taas puoluekokous, jolloin tuollaisesta taktisesta virheestä saattaisi joutua maksamaan kalliisti.

Liberaalipuolueen puheenjohtajuus voisi olla hyvä vaihtoehto Lepomäelle. Pitäisi ehkä saada puoluetoimistolta mukaansa jonkun jolla riittää rahkeet tehokkaaksi puoluesihteeriksi. Yhtäkkiä viskipaukusta olisi muutakin jäljellä kuin sulavat jäät lasissa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Kun nyt huomaan, että Lepomäen arvoa ei ole tunnustettu puoluejohdossa vaan hänelle on näytetty lähinnä keskisormea, olen hämmästynyt ja pettynyt. Onko puolueella henkilörekrytoinnissa puusilmä?""

Tätä minäkin ajattelin ihan ensimmäiseksi, kun näin uuden ministerilista. Toisaalta se on hyvinkin ymmärrettävää. Uudistumiskykyinen ja poikkeuksellisen fiksu nainen on vaarallinen vastustaja seuraavissa vaaleissa. Vielä kun tietää, että meitä naisäänestäjiä on paljon, jotka vain etsivät uusia ja kyvykkäitä naisia eturiviin ja juuri heitä, joilla ei ole vanhoja kuppikuntia rasitteenaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuskimpa vain "Elinansurma" on ollut lopullinen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ikävää muttei kovin yllättävää.
Selvästi oli havaittavissa "se jyrää meitin" meininkiä kokkareissa.
Lepomäen ansiot olivat kertakaikkiaan liian kovat.
Miten joku tavis edustaja/ministeri olisi voinut tehdä uraa kun vieressä istuu Lepomäki.

Poliitiikkaa tehdään paljon myös mielikuvilla. Viisauskin on yksi mielikuva.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Aivan, miksi valita itseään pätevämpi henkilö ministeriksi? Sädekehä narsistin ympärillä rikkoutuisi, kuten on käynyt Rinteelle demareissa yleisdebatin osalta. Perin kummallista kokoomuksen asenne uusien kykyjen dissaaminen ja vanhaanm agendaan kääntyminen. Elina on täydellinen lasikattojen murtamiseen plus tälle vuosisadalle suuntaunut kyky, josta kommunistit ja demarit näkevät vain märkiä unia. Tunari Orpo olisi voinut antaa Mykkäsen pestin Elinalle, Mykkästä dissaamatta, hänkin tuore kyky sitten Kekkosslovakian. Pieni ele meille oikeistolaisille ja tuskin siitä idänsuhteet olisi kärsinyt. Toivottavasti Elina ei karkaa mihinkään täyspäisten työyhteisöön, politiikassa resurssit melkein Maggien saapikkaisiin tai korkkareihin. Häpeä Orpo pelisilmän puutetta.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden

Ehkä Orpo ei ole täysin sisäitänyt sitä mitä tarkoitetaan sanonnalla: If you can´t beat them, join them. On helpompi arvostella julkisesti valtiovarainministeriä sekä hänen ja hallituksen toimia hallituksen ulkopuolelta kuin hallituksesta käsin.
En ole pahemmin pahoillani, jos Lepomäki hyödyntää näin muodostuvia mahdollisuuksia onnistuneesti ennen seuraavaa Kokoomuksen puoluejohtajanvaalia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä moni pohdiskelee asiaa "valtiovarainministeri": Orpo vs. Lepomäki - ja huomaa Kokoomuksen jättäneen tuhannen taalan tilaisuuden käyttämättä. Puusilmähän se.
---
Kataisen-Stubbin perintö - jatkuva tölkin potkiminen - on raskas, pitkä ja kallis taakka koko Suomelle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Unohtui sanoa, että myös Eija-Riitta Korholan kohtelu vahvistaa fiksuudelle sokeata ns. puusilmäteoriaa tämän päivän Kokoomuksessa.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Onko otettu huomioon sitä, olisivatko Keskusta ja Perussuomalaiset Kokoomuksen hallituskumppaneina hyväksyneet Lepomäen ministeriksi? Ministerin pitää olla hyvin yhteistyökykyinen henkilö.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko sinulla jokin syy epäillä erityisesti Lepomäen yhteistyökykyä?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Nykyisessä poliittisessa tilanteessa on. Lepomäki on tuonut moneen kertaan julki sen, ettei hän hyväksy sitä, että nykyiset hallituspuolueet ovat halunneet ratkaista akuuteimmat työmarkkinapoliittiset muutostarpeet antamalla työmarkkinajärjestöjen sopia päälinjauksista.

Keskustassa, toisin kuin Kokoomuksessa ei ole sellaista suurehkoa sisäistä klikkiä, joka haluaisi vaihtaa työrauhan niihin epävarmuuksiin, joita voisi seurata hallituksen yksipuoleisesta työmarkkinalainsäädännöstä. Perussuomalaiset ovat joka tapauksessa kauhuissaan kannatuksensa alenemisesta ja suhtautunevat suurella varauksella Lepomäen näkemyksiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Jostain syystä en saa ajatuksestasi kiinni. Tarkoittaako mielestäsi se että on näkemys ja tuo sen ilmi yhteistyökyvyttömyyttä?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #24

Vaihtoehto olisi se, että Lepomäki toimisi ministerinä ja lukuisten edeltäjiensä mallia noudattaen oppisi pitämään näppinsä erossa työmarkkinaosapuolten neuvotteluista ja sopimuksista ja hyväksyisi hiljaisesti myös työmarkkinoita koskevien lakien kolmikantaisen valmistelun. Tällainen voisi kuitenkin vaarantaa Lepomäen henkilökohtaiset mahdollisuudet uusia kansanedustajapaikkansa seuraavissa vaaleissa, koska harva kansanedustaja on laittanut niin suuren painoarvon politiikassaan kompromissittomalle markkinaliberalismille kuin Lepomäki.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

En tiedä ketkä Lepomäkeä äänestivät, mutta saatan arvata. Jos arvaan edes lähelle,
he ovat ihmisiä, jotka visioivat;
he ovat ihmisiä, jotka tiedostavat ideologian ja reaalipolitiikan eron;
he ovat ihmisiä, jotka työssään tekevät kompromisseja;
he ovat ihmisiä, jotka muuttavat suunnitelmia faktojen muuttuessa;
he ovat ihmisiä, jotka valitsevat taistelunsa;
he ovat ihmisiä, jotka ymmärtävät.

Vaikea nähdä näiden ihmisten kääntävän selkänsä kaltaiselleen, siksi että hän toimii heidän laillaan, heidän parhaakseen. Arvaan että riskianalyysisi pohjautui oletukseen erilaisesta valitsijakunnasta.

Disclaimer: En äänestänyt Lepomäkeä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"he ovat ihmisiä, jotka visioivat;
he ovat ihmisiä, jotka tiedostavat ideologian ja reaalipolitiikan eron;
he ovat ihmisiä, jotka omassa työssään joutuvat tekemään kompromisseja;
he ovat ihmisiä, jotka muuttavat suunnitelmia aina kun faktat muuttuvat;
he ovat ihmisiä, jotka valitsevat taistelunsa;
he ovat ihmisiä, jotka ymmärtävät."

Aivan yleisiä inhimillisiä piirteitä.
Toki tällaisia ihmiset ovat pakostakin, ei ole vaihtoehtoja.

Toki kaikki muutkin kansanedustajat edustavat juuri tällaisia ihmisiä.

Minusta Lepomäen älykkyys ilmenee siinä että hän osaa valjastaa populismin osaksi omaa valtaan pyrkimiskamppanjaansa, vaikuttamatta silti liikaa populistilta ja hän osaa saada ihmiset uskomaan että juuri hän olisi jotain erikoista Suomen politiikasta.

Voisihan Lepomäki silti olla hyvä, kyllä hänellä varmasti edellytyksiä on. Mutta siperia opettaa ja valta kyllä karsisi pois turhat populistiset krumeluurit ja Lepomäkikin muuttuisi vallan myötä tavalliseksi arkipäivän vallanpitäjäksi, ihan kuin Timo Soini.

Timo Soini on jo osoittautunut hyväksi ja taitavaksi käytännön arkipolitikoksi, mutta kun polulismin rimputtimet on pudonneet pois kuvasta, niin kannattajat karkaa ja väki loikkaa puolueesta. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44

Olet aivan oikeassa, ihan tavallisia ihmisiä. Eivät siis niitä jotka poukkoilevat mielipiteissään sinne tänne. He eivät jätä äänestämättä edustajaa, joka on tehnyt hyvää työtä. Eduskunnassa on varmasti monta esimerkkiä politikoista, jotka tulevat aina uudelleen valituksi juuri tällaisten ihmisten toimesta. Nykyisistä tulee mieleen Ben Zyskowicz ja aiemmista Esko Seppänen.

Sinä näet populismin, minä näen selkeän ideologian.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Ei heiltä ole kysytty. Aivan varmasti olisivat hyväksyneet.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Epäilen. Heillä ei ole mitään syytä hyväksyä uusliberaalia, laitaoikeaa edustavaa henkilöä, jolle yhteiskuntarauha ja kasvavan, varattomamman kansanosan toimeentulo ei merkitse mitään. Liberan sommittelemaa ns. perustiliä ei tähän ole syytä ottaa perusteluksi, se kun on kahtiajakoa syventävä tekijä, jolla romutetaan pohjoismaista mallia entisestään.

Kuten itsekin toteat: yksi henkilö voi saada aikaan paljon. Kyllä voi, myös pahaa.

En kiistä Lepomäen älykkyyttä. Se vain näyttäytyy kylmänä, vastakkainasettelua lisäävänä ja nimenomaan rikkaiden sekä sijoittajien eduksi. Kristillisin termein Lepomäen linja tuottaa mallia: köyhiltä otetaan pois sekin, minkä he itsellään luulevat olevan. Vauraille vaurautta ja köyhille köyhyyttä.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #33

Liberan esittämän perustilin suurin ongelma on sitä koskevien selvitysten pintapuolisuus ja epämääräisyys. Koko homman ydin on se, että halutaan antaa populistinen kuva isosta jakovarasta, kuten lukuisissa muissakin perustulomalleissa. Missään ei ole esimerkiksi selvitetty kyseisen järjestelmän budjettivaikutuksia.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

On hyvin mahdollista, ettei heiltä ole tarvinnut kysyä, koska pj. Orpo itse ei todennäköisesti Lepomäkeä ministerikollegakseen halunnut samoista yhteistyökyvyn puuttumissyistä kuin yllä on käsitelty.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden

On ehkä arvoioitu, että Elina Lepomäki on yhteistyöhön ainakin yhtä kykenevä kuin Timo Soini tai Juha Sipilä.

Irja Röntynen

Mikko Nummelin: Olen ihan varma, että Elina Lepomäki olisi fiksuna henkilönä osaltaan pystynyt sekä yhteistyökykyyn että toimimaan pätevänä ministerinä missä tahansa ministeriössä. Olen jo ilmaissut Orpolle närkästykseni!

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Mikä syy Kokoomuksella olisi palkita Lepomäkeä surkeasta henkilökohtaisesta puheenjohtajuusäänestyksen tuloksesta ministerin salkulla?

Varapuheenjohtajaäänestykseen Lepomäki ei puolueen sisäistä kannatustaan mennyt tarkemmin mittauttamaan, mutta jo nyt on pääteltävissä, että Lepomäki edustaa Kokoomuksen sisälläkin sellaista vähemmistölinjaa, johon maltillisemmat suhtautuvat epäluuloisesti.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Valinnoissa ei ole muutenkaan järjen hiventäväkään, mikä ihmeen perinne on, että puheenjohtajasta tulee VVM? Miten tuota voi edes perustella. Ei pätevyysvaatimuksia, ei mitään.

Jos puolueen puheenjohtajavaalissa äänestetään samalla valtiovarainministeristä, saadaanko kumpaankaan tehtävään oikeaa henkilöä?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vasemmistolle Lepomäki olisi ollut varsinainen "herkkupala" siksi ääriliberaalista talous-ja yhteiskuntapolitiikkaa hän ajaa. Onko pankkimaailmasta saatu työkokemus sitten VV-ministerille eduksi, mielestäni välttämättä ei, VV-ministerin on ensisijaisesti ymmärrettävä budjetin päälinjoja laatiessaan miten käytettävät verorahat vaikuttavat yhteiskunnan eri osa-alueihin. Sipilän vatuloinnit pääministerinä on osoittanut, ettei valtiota voi johtaa kuten yritystä, eikä myöskään VV-ministeriötä kuten pankkia.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ehdottomasti on etua.
Paljon enemmän kuin siitä että ei sitä ole.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, kyllä LepomäenCV on huomattavsti ansiokkaampi ja oikeutetumpi valtionvarainministerin salkkuun kuin vaikka verrataan edellisen hallituksen vastaavan Antti Rinteen CV:hen. Rinteen CV näyttää olevan eduskunnan nettisivun mukaan hyvin köykäinen. https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/...

Vertaahan Lepomäen CV:hen, joka on luettavissa tästä; https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/...

Sipilän johtamisessa ei ole mitään vikaa verrattaessa edelisten hallitusten pääministerien toimintaan. Varsin jämäkkää ja avointa on Sipilän ja koko hallituksen toiminta. Uusi aika on koittanut avoimmuuden suhteen. Salatuista sopimuspapereista ei tietoakaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei missään nimessä Vasemmistoliitolle. Ymmärsin kyllä tekstisi, mutta minä en millään hyväksy Lepomäen hyppäävän sinne.

Elinan kannattaisi liittyä ulkopuolisiin puolueisiin. Eija-Riitankin kannattaisi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikös vasemmisto puolueilla ole nyt todelliset herkkupalat puheenjohtajinaan, eikö sekään riitä ?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@36.

Heheh. Minulle käy kaunis ja ruma, kunhan päässä on jotain.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eikö se ole aivan selvää, että Lepomäestä ei tullut ministeriä. Hän oli Orpon kilpailija samoin kuin Stubb. Samaan joukkoon kuului Toivakka. Sanni GL sai jäädä, koska katsottiin vaarattomaksi.

Niin se menee, että omat joukot valtaan ja kilpailijat suolle. Ei siinä ole asiaosaamisella mitään tekemistä. Niin toimitaan muissakin puolueissa ja myös kokoomuksessa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kun olen oppinut ymmärtämään politiikkaa, olen alkanut ihmetellä kokoomuksen pj-valintoja.

Veikkaan Orpon istuvan vain yhden kauden. Visiot ja syvällisyys puuttuvat. Ne korvautuvat peesaamisella. Tällä hetkellä valtiovarainministerin pallilla peesaamisessa on riskinsä: säästetään Suomi suohon.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eikö muita peesaavalla valtiovarainministerillä ole ennemminkin piikki auki? En ole koskaan kuullut valtiovarainministeristä joka kehoittaisi kasvattamaan määrärahoja enemmän kuin on esitetty. Kääntäen, kolleegio varmasti keksii esittää lisäyksi jos ei heitä toppuutella.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuo peesaamisvaihtoehto tuli tutuksi prof. Kanniaisen työryhmän ns. eurovaihtoehtona, joka ei olisi vielä suora Fixit:

"Tällöin [peesausvaihtoedossa] Suomi irtautuisi liittovaltiokehityksestä ja palaisi yksipuolisesti noudattamaan Maastrichtin sopimusta (2.0). Peesausvaihtoehto tarkoittaisi option auki jättämistä mahdolliselle myöhemmälle euroerolle. Tähän vaihtoehtoon liittyisi luopuminen pyrkimyksestä kuulua ns. EU:n ytimeen. Samalla sovittaisiin uusista järjestelyistä EKP:n kanssa."

Tämä olisi siis eurossa roikkumisen heiveröisempi muoto. Oletan, että Kangasoja käytti ko. sanaa jossain muussa merkityksessä.
Jos Orpo ymmärtäisi "Euron tulevaisuus" -kirjan pohdintoja, hänen olisi syytä kertoa, mitä hän todella niistä tuumii tai mitä ajaa. Oletan, että hän peesaa Saksaa tyyliin á la Katainen, kunnes virkahierarkia palkitsee uskollisen palvelijan.
Väyrysen aloite viittaa suoraan exit-tavoitteeseen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minä kyllä ihmettelen millä kyvyillä Hanna Mäntylä on valittu ministeriksi, varmaankin, kun on puolueen varapuheenjohtajakin antaa pätevyyden.
Eduskuntaryhmästäkin olisi löytynyt terveydebhuollonmaisterikin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Valtionvarainministeriön ylijohtajana on kuitenkin Kärsämäen entinen kunnansihteeri Päivi Laajala keskusta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Äänestäisivätkö Lepomäen johtamaa Kokoomusta demarit ja vihreät? Sinänsä Lepomäki oli oikein vaikuttava Lappeenrannassa, huumoriakin löytyi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Itsestäänselvyyksiä. Korhola ja Lepomäki eivät sovi kokoomuksen nykyagendaan. Missä määrin esim. sukupuoli on muuta kuin kuriositeetti ei ole varmaa.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Sukupuoli! Sukupuoli? Mitä ihmeen tekemistä sukupuolella on tässä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Lepomäen valinta puheenjohtajaksi olisi nostanut vihreät pikavauhtia gallup kolmoseksi. Kun puheenjohtajana päädyttiin Orpoon, niin näin on hyvä. Lepomäen hyväksyjiksi ei löydy Suomesta edes prosentin väestönosuutta. Lepomäki fan club elää ihan omassa kuplassaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Tarkoittanet että vihreissä ei löytyisi yli prosenttia Lepomäen taakse?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sisälukutaidosta on hyötyä. Olin nuorena miehenä perustamassa Nuorsuomalaista puoluetta. Kun saatiin otsaan uusliberaalinen leima, niin kaksi prosenttia oli tiukassa hyvästä medianäkyvyydestä huolimatta. Lepomäki on arvoineen vielä viisi piirua uusliberaalimpi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lepomäellä oli jostakin syystä yllättävän vaatimaton kannatus kokoomusväen keskuudessa. Kataisnismi koettiin raikkaan uudistumisen sijasta turvallisemmaksi vaihtoehdoksi.

Tästä herääkin kysymys, ketä Kokoomuksen kannattajat ja puoluekokouksen päättäjät ovatkaan ?

Yrittäjiä ja markkinatalouden puolesta puhujia Kokoomuksen riveissä lienee varsin vähän.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Lopomäkeä huomattavasti parempi valinta taisi olla tämä Mykkäsen Jouni, osaa venäjääkin, mikä voi olla näissä maailmanoloissa ratkaisevan tärkeä asia.

Toki olisin ottanut Lepomäen Risikon sijasta, mutta nyt nähtiin kai että hallituksessa pitää jonkun myös edustaa kokemustakin.

Veikkaan muuten jo tässä vaiheessa että Jouni Mykkänen on kokoomuksen seuraava puheenjohtaja, hän jo valmiikisi näyttääkin sellaiselta, ellei tee mitään sellaisia mokia joihin mm. Stubbin ja Toivakan ura kariutui.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Levähdysmäki olisi ollut parempi nimitys Lepomäelle.

Mutta Elinahan osaa saksankieltä? Ei sitä venäjänkieltä tarvita? Kai ne siellä osaavat saksankieltä?

Minä kuitenkin olisin ottanut Lepomäen eduskuntaan. Ei hän kaunis pelkästään ole vaan se, mitä hänellä on aivoissaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Levähdysmäki olisi ollut parempi nimitys Lepomäelle."

Olisiko Mykkäsen Jouni sitten "Mykkä Jouni".

"Mutta Elinahan osaa saksankieltä? Ei sitä venäjänkieltä tarvita? Kai ne siellä osaavat saksankieltä?"

Saksassakaan ei tarvita saksankieltä. Saksalaiset eivät tarvitse itsetunnon kohotusta, kuten venäläiset, sikei venäjän kielen hallinta on mielestäni tärkeintä. Kyllä vrenäläistenkin kanssa taas kohta kauppoja tehdään ja olisi hyvä ymmärtää sen kielen nyanssitkin.

Mutta osaako Elina elekieltä. Minusta hänen elekielensä on varsin niukkaa ja ilmeitä on varsin vähän. Kaunis hymy kyllä näyttää löytyvän sopivaan paikkaan.

"Minä kuitenkin olisin ottanut Lepomäen eduskuntaan. Ei hän kaunis pelkästään ole vaan se, mitä hänellä on aivoissaan."

Tarkoitatko että hallitukseen? Joo, kyllä hän siellä aina olisi yhden naisministerin kiintiön helpostikin täyttänyt, on siellä paljon huonompiakin ministereitä ollut.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #45

@45. Hauskaa, Mykkä Jouni! En uskalla sanoa sinulle, koska muuten suutut minulle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

En suinkaan, en ole vihainen. :)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #47

Hyvä. Uskallan siis lähestyä sinuun. Ei seksuaalisessa mielessä. Mikähän järki minulla katosi tällä kertaa?

Mutta huumoria kannattaa arvostaa?

Käyttäjän JarkkoRuottinen kuva
Jarkko Ruottinen

Miksi orpo ottaisi "omaan tiimiin" vastakilpailijansa?
Se ei tee silti Elinasta hyvää tai huonoa.
Elina on antanut näyttönsä ja varmaan viisaana ihmisenä ymmärtää poliittisen kentän pitkäjänteisen etenemisen.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Onneksi Elina on nuori, Elina on älykäs ja hän on näyttänyt olevansa sitkeä, joten ehkä olikin hyvä, että hän jäi vielä kasvamaan korkoa. Nyt hänellä on aikaa kasvaa siihen tehtävään ja vakuuttaa nekin ihmiset, jotka eivät vielä tunteneet häntä. Nyt hänellä on aikaa kirkastaa kilpeään ja hankkia sistä "särmää", mitä jo tässä aiemmin peräänkuulutin.
Olkoonkin, että itse en suorastaan siedä tätä sukupuoliroolittamista, mutta kun tiedän, että se on meillä edelleen vallalla, niin nyt hänellä on myös aikaa vakuuttaa ihmiset siitä, että hänellä on "munaa" tehdä asioista siinä missä miehilläkin, sillä valitettavasti, sitä vaaditaan naiisilta kaksin verroin enemmän, kuin hänen miehisiltä kollegoiltaan.
Hiljaa hyvä tulloo, sano mummo vainaa. "
Pojat osoittivat nyt oman typeryytensä, kun jättivät Elinan rannalle ruikuttamaan, esiinä sen enempää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pojat osoittivat nyt oman typeryytensä, kun jättivät Elinan rannalle ruikuttamaan, esiinä sen enempää."

Ehkä oli kuitenkin parempi että kokoomuksen naiskiintiön hallituksessa täyttää ministerintehtävissä jo rutinoitunut Risikko, joka sitäpaitsi pärjäsi paremmin kuin Elina edellisellä puheenjohtajavaalikierroksella, pääsi jopa toiselle kierrokselle, mihin saavutukseen Elina ei suinkaan lähellekään yltänyt.

Risikkokin jätettiin silti Stubin kaudella pois ministerin tehtävistä.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Muistatkohan väärin? Kyllä Risikko kuului vielä pääministeri Stubbin hallitukseen. Vasta vaalien jälkeen hänet siirrettiin - ja ministerivuosiahan oli paljon ollutkin.

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Lähteekö ER ajatuksesi siitä, että Elina Lepomäki olisi kyennyt paremmin toimeenpanemaan jo tehtyä hallitusohjelmaa kuin joku siihen nyt valittu henkilö? Mikä salkku olisi tällöin ollut kyseessä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset