Eija-Riitta Korhola Levottomia ajatuksia jäsennellysti

Heikomman aineksen tunnustus

Politiikka on taitolaji, ja kyse on kommunikoinnin taidosta. Se tuli mieleeni, kun juttelin puhelimessa erään viisaana pitämäni demarin kanssa.

”Jonkun olisi pitänyt neuvoa niitä teidän kokoomusnuorianne, että millä kyljellä nostatte ongelmia esiin.  Nyt ei mennyt oikein putkeen.”

Hän kertoi, että muutamat sosiaaliviranomaiset ovat yksityisissä keskusteluissa nostaneet esiin saman ongelman, jolla kokoomusnuori Saul Schubak aiheutti kansallisen myrskyn. Heitä on huolettanut ilmiö, joka on tuttu jostakin New Yorkin Harlemista: nuoret vähän koulutetut yksinhuoltajateiniäidit hankkivat lapsia taatakseen itselleen toimeentulon. Tuki kertyy lapsilisistä ja kotihoidon tuesta. Nyt sellaisia piirteitä on kuulemma havaittavissa pääkaupunkiseudullakin. Tuloksena on kasaantuvaa syrjäytymistä ja potentiaalinen lastensuojeluongelma.

Demariystäväni totesi, että totta ihmeessä asiasta pitäisi käydä hyvää yhteiskunnallista keskustelua. Kuinka voisimme puuttua ilmiöön ja ennaltaehkäistä siinä ilmenevää syrjäytymisuhkaa? Nuoret äidit jäävät helposti vaille koulutusta ryhtyessään lapsentekijöiksi varhain, ja heidän lapsensa tahtovat jäädä vaille riittävää huolenpitoa pidemmällä tähtäimellä. Miten saisimme näille ihmisille tuen ja avun?

No mikset keskustele, haastoin ystävääni. Olisi parhautta, jos juuri demari sen tekisi. Ei voi, hän sanoi. Siitä joutuu poliitikko helposti sirkkeliin.  Väärinymmärryksen mahdollisuus on niin suuri.

Hän on oikeassa. Aihe on arka.

Keskusteltava silti on. Mutta kärki ei ole ”heikommassa aineksessa” vaan arvokkaissa ihmisissä ja heidän tarpeissaan. Jo Kantin moraalifilosofian perusteella voidaan todeta, että jokainen ansaitsisi tulla kohdelluksi päämääränä sinänsä, ei välineenä. Välineeksi lapsi joutuu, jos hänet hankitaan yhtäältä toimeentulokeinoksi tai toisaalta statussymboliksi ja ylpeilyn aiheeksi. Meille kaikille vanhemmille jääköön omantunnon kysymykseksi kolkuttamaan, kuinka lapsiimme suhtaudumme ja mitä tarpeitamme heillä ruokimme.

Siitäkin on keskusteltava, miten selviämme yhteiskuntana. Vasemmiston osa on yhä edelleen kummallisen helppo: se saa varsin vähäisin välihuomautuksin jatkaa illuusiota, että raha tulee jostain taivaasta. Vasemmisto haluaa kasvattaa menoja ja jakaa etuisuuksia, vaikka se tarkoittaa käytännössä, että otetaan lainaa ja eletään tulevien sukupolvien kustannuksella. Siitäkin pitäisi puhua asiallisesti: kuinka oikeudenmukaista lastemme velkaannuttaminen lopulta on. Mutta kriittistä keskustelua ei auta, jos meillä Kokoomuksessa ehdotetaan, että menoleikkaukset aloitetaan yhteiskunnan vähäosaisimmista.

Loppuun tunnustus. Olen kolmen aikuisen lapsen äiti. En aikanaan ”tehnyt” lapsia, ne vain tulivat suureksi iloksemme. Kotihoidon tuki ja lapsilisät pelastivat surkean opiskelijataloutemme, muuten yhteiskunnan heikompana ainesosana olisimme joutuneet turvautumaan toimeentulotukeen vieläkin useammin kuin silloin teimme. Kiitos teille kaikille, kiitos lämpimälle yhteiskunnalle. Yritän maksaa velkaa. 

Jälkikirjoitus: Koska politiikka on se taitolaji ja koska aihe on arka, on minunkin muotoiltava sanomani selvemmin, sillä palautteesta voi nähdä, että tekstiäni luetaan värikkäät lasit silmillä.

Minä ja demariystäväni tarkastelimme samaa ilmiötä kuin Schubak ilmeisesti teki mutta toisenlaisesta näkökulmasta. Ero palautuu arvoihin. Ihmiset, joista puhutaan ja joihin ennusteiden valossa kieltämättä kuuluu potentiaalisia lastensuojelutapauksia, eivät ole "heikompaa ainesta". Koska he ovat ihmisiä, heillä on luovuttamaton ihmisarvo. He ovat ARVOKASTA ainesta, ja he ansaitsevat samat oikeudet ja velvollisuudet kuin kuka tahansa muu. Aivan erityisesti he tarvitsevat tukea.

Kukaan moniongelmaiseen perheeseen tai teiniäidin yksinhuoltajaperheeseen syntyvä lapsi ei saisi jäädä yksin ja vaille turvaverkkoa. Poliittiseen keskusteluun ja vastuunkantoon täytyy kuulua monipuolinen pohdinta: 1) kuinka heitä autetaan (paitsi korjaavat myös ennaltaehkäisevät toimenpiteet) 2) kuinka sosiaaliturvaa rakennetaan niin, että se ei passivoi ja syrjäytä ketään lasten hyvinvoinnin kustannuksella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (149 kommenttia)

. suvituuli

TV-haastattelussa toimittajan provoon - kuinka paljon rahaa pitäisi olla, että voisi tehdä lapsia? - Schubak totesi hyvin:

Kyse ei ole rahasta. Vaan vastuusta. Vanhempien vastuusta lapsestaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Koitatko siis sanoa,että Korhola on ollut vastuuton?

Olen juu samaa mieltä. Varsinkin kun koittaa heittää sos.demiä nyt pallolla.. samalla syyttää vasemmistoa nykyisestä velkaantumisesta.

Kritiikki ei kohdistu omaan puolueeseen sitten millään..

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Ai ei? Et osaa lukea? " Mutta kriittistä keskustelua ei auta, jos meillä Kokoomuksessa ehdotetaan, että menoleikkaukset aloitetaan yhteiskunnan vähäosaisimmista."

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #3

Somaa,todella somaa.

Miksi kuitenkin päätit heittää velkaantumisen vasemmiston syyksi,kun kokoomus on istunut hallituksessa ja Kataisen aikana velkaannuttu rutosti? Onko vasemmisto oppositiosta pakottanut tähän viime kaudella?

Mielestäni kokoomus teki harvinaisen selväksi eduskuntavaaleissa,että he ajavat euroopan tukemista hallituksessa,ehdoitta. Se tulee velkaannuttamaan melko rajusti vielä tulevaisuudessakin. Viime kaudella keskustan kanssa ei leikkauksia näkynyt vaan elvytettiin,tosin myös kevennettiin verotusta varakkaimmilta. Joten veropohjaa on samalla syöty,kun on velkaannuttu,tämä siis kokoomuksen toimesta.

Sitten päätit usuttaa tämän kohun demareidenkin päälle tuolla sepitykselläsi,että ´kyllä demaritkin ovat samaa mieltä kuin Saul asiasta,mutta eivät vain sano mitään.´

Jokin roti pitäisi olla..mutta kaunistelu tietysti kuuluu asiaan.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #5

Minusta E-RK ei ole innostuessaan niinkään vilpillinen kuin tietämätön. On totta, että elvytyksen nimissä valtion tuloja jaettiin Vanhasen ja Kiviniemen hallituksen aikana niille, jotka muutoinkin voivat säästää entisiäkin rahojaan.

On kuitenkin yksi asia, joka selittää Vanhasen ja Kiviniemen hallitusten varovaisuutta. Ne karmeat sosiaaliset seuraukset, jota Ahon-Viinasen-Sailaksen ja Hakaniemen politiikka saivat aikaiseksi, kun Suomi alkoi ERM II:n kautta tähdätä EMU:uun.

Vanhanen tuskin itse pystyi käsittelemään EMU-kysymystä riittävällä vakaudella, vaan Kiviniemenkin hallitus lykkäsi asioita ja toivoi, että EMU oikeneen senastisin toimin.

Suomen kuntien rahat menevät Välimerelle, vaikka kasvatustieteiden maisteri Jutta "Kansankynttilä" Urpilainen sanoi, ettei kunnallisvaalien yhteydessä pidä puhua EMU:sta. Urpilainen on oppinut 40 sekunnin maneerin selittää asiat parhain päin - vihdoinkin - mutta en nyt vieläkään usko, että Jutta Urpilainen on ymmärtänyt, että EMU:ssa on valuvika. Britanniassa ja Ruotsissa ollaan valistuneempia.

Kreikkalaisten kasvattaminen saksalaisiksi ja Kreikan talouden muuttaminen saksalaiseksi vie noin 100 vuotta - 200 vuotta, jos kreikkalaiset haluavat hylätä identiteettinsä ja muuttua talouspreussilaisiksi.

Tämän vuoksi olisi armollisempaa myöntää Kreikalle 30%:n devalvaatio kuin kiduttaa ihmisiä, kreikkalaisiakaan, jotka sentään kuljettivat kristinuskoa pohjoiseen, 30-vuoden - 40-vuoden säälimättömällä deflaatiopolitiikalla.

EMU on yksi Neuvostoliiton kaltaisista sosiologisista ihmisokeista, joita jotkut yksikorkoisuuteen uskovat saarnaavat tietämättömyyksissään.

Se, että on EMU:ssa, edellyttää EMU-kuntoa, joka meiltäkin heikkenee siksi, että Nokia suli pois ja metsäteollisuutta karsitaan.

Rippikoulujen opetussuunnitelmaan pitäisi lisätä korkoteoria ja ostovoimaperiteettiteoria, koska muuten ei EMU:a voida käsitellä parlamentaarisesti.

Olemme EMU:n kovassa ytimessä tavalla, josta Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö voisivat olla ylpeitä. http://www.youtube.com/watch?v=pTM18hTBHiQ

Suomessa köyhtyvät keskituloiset ovat ottaneet ohjenuorakseen Rikkaat & Järjettömät. http://saunalahti.fi/rikkaatjajarjettomat/

Koska EMU ei tule suomalaisille kunnissa riittävän kalliiksi, pitää vielä toimeenpanna NATO-jäsenyytemme ehtoja Latvian ja Viron ilmatilassa.

EMU:n Sauli Niinistö markkinoi suomalaisuutena ja NATO:n ilmavalvonnan Carl Haglund pohjoismaalaisuutena.

T. O. N.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Vastuuta, ja niin yksilön kuin yhteiskunnankin vastuunkantoa asiassa voisi lisätä kuntien terveydenhuollon tarjoamalla maksuttomalla ehkäisyllä kaikille lisääntymisikäisille.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Schubakin ymmärrettävä sanoma sinänsä hukkui sanan "heikompi aines" alle.

Vastuun pitää lähteä teoista, ei tyhjästä shekistä.

Nykyinen hyvinvointi-politiikka muistuttaa lähinnä turkistarhausta, ei pyritä parantamaan ihmisten elämää vaan uskottelemme itsellemme kantavamme vastuumme kun säännöllisin ajoin ruuttaamme rahaa jokaisen kurjan luukkuista sisään ja jätämme heidät taas pureksimaan itseään ja vierustovereitaan kolmenkymmenen neliön häkkiinsä ja taputtelemme itseämme selkään kuinka vastuullisia kansalaisten tarhaajia olemme.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kokoomus ajaa
kaksilla rattailla,
mielipide - puolesta ja vastaan.
Heikompi aines,
panee parastaan.

Kokoomuksen,
kaksi linjaa,
esittää kukkahattutätiä ja Ninjaa.
Eija-Riitta,
se kokoomuksen oikea linja.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Velkaantumisen ja liian leväperäisen julkisen kulutuksen ongelma ei ratkea, jos kaikki saavat äänestää ilman mitään perehtyneisyysvaatimuksia. Voin itse sanoa, että yhdissäkään vaaleissa ei olisi minun pitänyt saada äänestää niillä tiedoilla, mitä olin vaaleja ennen hankkinut, vaikka en edes usko olleeni tietoineni äänestäjien häntäpäätä.

Ratkaisu voisi olla se, että äänioikeuden edellytyksenä olisi jonkin lyhyen nivaskan, vaali kirjan, tenttiminen, jossa käydään lyhyesti läpi valtion/kunnan tilanne ja eri puolueiden puolueohjelmat. Politiikkaa ei pidä edes äänestäjien tehdä tunteella ja tottumuksella vaan järjellä ja ymmärryksellä. Jos Kreikalla olisi ollut käytössä tällainen valistuneempi demokratia, siellä ei välttämättä oltaisi yhtä kusessa, kun jokainen äänestäjä olisi ollut edes jossain määrin tietoinen julkisen talouden tilasta ja eri puolueiden ohjelmista.

Simon Wahlroos

Sellainen äänestysjärjestelmä olisi periaatteessa helppo toteuttaa käänteisellä veroilmoituksella, jossa määrittelemme omasta aloitteesta sen mihin verovarojamme käytetään ja kuinka paljon mihinkin valtion toimintoon. Näin politikot voisivat siirtää vastuun poliittisesti aktiiville kansalle, kunha rahaa ei vivuteta julkisiin palveluihin, mikä on piilovero.

Anne Pylkkönen

Toivotonta, tää on kerta kaikkiaan älytöntä hankausta kaikki "keskustelu".

Toisaalta - mikään ei ole sen loogisempi seuraus kuin se, että "heikommasta aineksesta" puhutaan samankaltaisin äänenpainoin kuin citykaneista tässä maassa jossa kaikki moraali on kokoomuksen johdolla pelkkää polttoainetta Talouden Moolokin kitaan.

Ei teillä oikeasti ole (muita) "arvoja", kokkarit. Voisitteko pliis seurata nuoriso-osastonne esimerkkiä, viskata romukoppaan hymistelynne. Velkaanuttamis-, byrokratianpöhöttämis-, leikkaus-, ja säästöpolitiikkanne ovat verukkeita, jolla alaluokka kyykistetään, hyväksikäytetään ja nitistetään TEIDÄN ja demareiden toimesta. Ja ilmeidenne hurskaudella yritätte vakuuttaa höplästävedettävät, että ette muka tee tätä takertuaksenne loisen tavoin yhteiskuntaruumiin edes vielä vähän elollisiin osiin.

Schubak teki virheen kuvitellessaan ettei syrjis/narkkiksien huostalapset olisi muka hyvä asia "taloudelle". Ne on - aatelkaapa hetki millaisen riskittömän ja tuottavan huostabisneksen ovat vallanpitäjämme saaneet polkaistuksi pystyyn viime vuosikymmeninä? Paavo Väyrynenkin tietää miten kannattavaa alaikäisten ihmistarhaus on, hän varmaan osaisi kertoa tarkemminkin tuosta tuottoisuus-puolesta. Sitä kadehtivat nyt jo kansainväliset sijoittajatkin ja halajavat apajille.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Schubak teki virheen kuvitellessaan ettei syrjis/narkkiksien huostalapset olisi muka hyvä asia "taloudelle". Ne on - aatelkaapa hetki millaisen riskittömän ja tuottavan huostabisneksen ovat vallanpitäjämme saaneet polkaistuksi pystyyn viime vuosikymmeninä..""

Etköhän nyt Anne vähän liioittele? Narkkari- ja alkoholistien lasten osa on melkoisen surkea ja yhteiskunta saa heidät ristikseen kehdosta hautaan... puhumattakaan kaikesta inhimillisestä kärsimyksestä.

Lueskelin tuossa Naistenklinikan dosentti Erja Halmesmäen kirjoituksia vauvojen syntymävioista ja mitä kaikkea alkoholi ja huumeet saavat aikaan. Minä sanoisin, että olisi parempi lapselle, jos hänen ei tarvitsisi syntyä näin huonoin eväin...oli äiti sitten köyhä tai rikas.

"Alkoholi lamaa keskushermoston solujen rakenteiden erilaistumista sekä solujen koon ja lukumäärän kasvua (Spohr ja Steinhausen 1984). Runsas alkoholinkäyttö johtaa aivojen alikehittyneisyyteen ja pieneen kokoon sekä pienipäisyyteen eli mikrokefaliaan, jota pidetään yhtenä vakavimmista sikiön alkoholioireyhtymän eli fetaalialkoholisyndrooman (FAS) oireista.""

Pertti Ikonen

Hhhmmm. Jotenkin kuitenkin tuntuu siltä, että lapsitehtailua harrastavien lapset kuitenkin lopulta päätyvät huostaanotetuiksi ja näin tuet lakkaavat. Siis voi olla hyväkin asia, että tuotetaan lapsia elättämään kuntien lastensuojebisnestä. Usein monella kunnalla ei muita työpaikkoja ole, ainakaan tulevaisuudessa tarjota, kuin näitä sosiaalialan työpaikkoja. Näin saadaan myös valtion tuella remontoitua vanhat koulut lastensuojelun tarpeisiin. Raakaa tekstiä yllä mutta ei varmaankaan nykyisin yliammuttuakaan...

Käyttäjän HeidiLeskinen kuva
Heidi Leskinen

Suhteellisen jännää nostaa täällä puskaradiossa esille demari, joka ei uskalla ottaa arkaa aihetta esille. En haluaisi olla demariystäväsi.

Vasemmisto ei oleta että rahaa tulee taivaasta, rahaa vaan voidaan jakaa järkevämmin. Toisaalta tälläkin hetkellä Suomen pikku eliitillä ja sen tileillä majailee mukavia könttejä veronkiertorahaa, joista olisi iloa koko kansalle, mutta Kokoomus haluaa välttämättä pitää esim. pääomaveroa alhaisena. Mutta nämä rahat eivät ole edes se olennainen pointti. Vasemmisto haluaa vain laittaa ihmisarvon kaiken muun edelle. Siinä missä te kokoomuslaiset laitatte rahaa Pankkien pelastamiseen (lue: rikkaiden sijoittajien riskien nollaamiseen), vasemmisto keskittyy niihin ihmisläheisimpiin juttuihin.

Juhani Putkinen

"rahaa vaan voidaan jakaa järkevämmin."

Niinpä niin - vasemmisto haluaa jakaa olemassa olevaa kakkua (toisilta itselle).

Kokoomus sen sijaan haluaa kasvattaa sitä kakkua, että siitä riittää paremmin jakaa myös huono-osaisille. Kakku kasvaa kun huolehditaan kilpailukyvystä (vähemmän veroja, vähemmän byrokratiaa).

Käyttäjän HeidiLeskinen kuva
Heidi Leskinen

Itse tulen varakkuudeltaan suhteellisen stabiilista ympäristöstä, eikä minulla ole mitään suurta motivaatiota kasvattaa kakunpalastani. Silti voisin luokitella itseni jonnekin vasemmalle päin. Olen vain sen verran itsekäs höyrystettynä empatialla, että haluan muidenkin ihmisten asioiden olevan tarpeeksi hyvin, jotta itselläni olisi asiat hyvin. Järjestelmäämme kutsutaan yhteiskunnaksi, eikä syyttä. Emme pääse toisistamme eroon.

Kakun ja kilpailukyvyn kasvattaminen niillä metodeilla mitä Kokoomus ehdottaa runnotaan valtiomme hyvinvoinnin peruspilareita. Kokoomus on syyllistynyt siihen, että kilpailukyky on laitettu selkeästi tärkeämpään asemaan kuin ihmisten hyvinvointi. Konkreettisena esimerkkinä voisi pitää esimerkiksi heidän ehdotustaan kahden viikon palkanalennuksesta sairauslomalla, mikä paitsi kannustaa tulemaan sairaana töihin, myös saattaa sekoittaa vähävaraisten ihmisten talouden kokonaan. Näitä riittää. Kokoomus on hairahtunut pitämään rahaa itseisarvona, eikä välineenä hyvinvointiin.

Kakkua oikeasti muutenkin on paljon, mutta se ei kokonaan näy eikä tunnu missään, koska se on juuri siellä pienen väestönosan tileillä, kuten edellisessä viestissä mainitsinkin. Tuloerot ovat todistetusti kasvaneet. Ja jos nyt välttämättä haluat kasvattaa tätä kakkua, siihenkin on paljon humaanisempia keinoja, kuten työn jakaminen. Tehdään siis niin että ei kasvateta kakkua, mutta parannetaan sen riittävyyttä vähentämällä syöjiä.

Työn jakamisessa luotaisiin työpaikkoja vähentämällä työtunteja henkeä kohden, jolloin säästettäisiin paljon mm. terveyskustannuksissa, koska työn rasitukset eivät olisi niin suuret. Liikkuvan rahan määrää järjestely ei muuttaisi, sillä rahoitamme tälläkin hetkellä työttömien elämisen verojen kautta. Näin myöskin pystyttäisiin erottamaan ns. sossupummit sellaisista ihmisistä, jotka oikeasti haluvat työtä, mutta eivät tällä hetkellä saa sellaista. Pääsisivät työttömät siitäkin leimasta, lukuunottamatta pientä marginaalia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eija-Riitta Korhola, olet varmaankin jo ilmoittanut demariystävällesi, tuolle viisana pitämällesi demarille tästä kirjoituksestasi US:n Puheenvuoroon.

Uskon, että tuo demariystäväsi haluaa kirjoittaa vastineen tähän blogikirjoitukseesi. Asetat hänen sosialidemokraattisen vilpittömyytensä kyseenalaiseksi ja vaarannat keskinäisen ystävyytenne kuvaamalla hänet poliittisesti " heikommaksi ainekseksi " eli poliitikoksi, joka ei uskalla julkisuudessa osallistua keskusteluun maamme sosiaaliturvasta.

Joku voisi tässä yhteydessä puhua selkään puukkottamisesta.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Olen luetuttanut tämän hänellä, ja hän piti siitä.
Ja oikeassahan hän oli, aihe on arka. Ei kaikkia huvita työntää päätään muurahaispesään. En arvostele häntä siitä lainkaan.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Hienoa Eija-Riitta, komppaan täysin blogiasi. Lisäksi voisitte vielä järjestää nimettömän kyselyn sosiaalityöntekijöiden kesken, missä mennään, miltä tuntuu. Nyt Kokoomus ampui sanansaattajan (Saul), jota saattaisin jopa äänestää EU-vaaleissa, uudenlaisena poliitikkona. Siinä meni varmasti innovatiivinen nuorukainen pesuveden mukana.

ps Mooses vaikeni seurakunnassa, mitä vielä nousi framille värväämään leegioita romanikysymyksen ratkaisuun Unionissa. Mistä saataisiin sauva, joka halkaisisi väylän HKI-Tallinna, jotta voisi johdattaa opetuslapset itäisiin unionin osiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

E.-R. Korhola: "Vasemmiston osa on yhä edelleen kummallisen helppo: se saa varsin vähäisin välihuomautuksin jatkaa illuusiota..."
Kyllähän edellä lainattu Korholan lause todistaa päinvastaista. Vasemmisto (siis demarit ja viher-vasemmisto) nimenomaan uskaltaa julkisesti keskustella maamme sosiaaliturvasta: "Lisää velkaa ja lisää rahaa jakoon!"

Tämän Korhola kiteyttää näin:
"Vasemmisto haluaa kasvattaa menoja ja jakaa etuisuuksia, vaikka se tarkoittaa käytännössä, että otetaan lainaa ja eletään tulevien sukupolvien kustannuksella."

Ei kai nyt totuuden kertominen vaaranna rehellisen sosialidemokraatin ystävyyttä.

Petri Virtanen

Eija-Riitalta pohdiskeleva ja periaatteessa hyvää tekstiä, kuten aina. Minulle jäi kuitenkin epäselväksi, onko juutalaisen taustan omaava kultalusikka suussa syntynyt politiikan märkäkorva sopiva henkilö ottamaan tällaisen ihmisten karsinoimisen puheeksi, Eija-Riitta?

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Sitä en osaa arvioida mutta demariystäväni oli oikeassa että tästä pitäisi puhua. Oikeassa hän oli myös siinä että aihe on niin arka, että keskustelu on väärinkäsitysten suurten mahdollisuuksies vuoksi lähes toivotonta.

Petri Virtanen

Olen samaa mieltä kanssasi. Mutta merkittävimmät talouspoliittiset päätökset tehdään aina joko sodan tai vastaavan välittömän katastrofin uhatessa. Niin käynee nytkin, mikäli taloustilanne kärjistyy edelleen.

Jarmo Makkonen

Tämän aiheen "keskustelu" menee jatkuvasti täysin järjettömäksi joten taitaa olla turha tyrkyttää järkeä asialistalle. Sanotaan nyt kuitenkin että tarvitsisi määritellä ensiksi päämäärä ja sitten keinot sen saavuttamiseksi. Yhtenä päämääränä voisi olla hyvinvointivaltio, haluammeko sellaista vai olisi vaikkapa Mexikon tai Somalian kaltainen sosiaaliturvasta vapaa maa ihanne?

Aki Mönkkönen

Mitä mieltä Eija-Riitta on libertaariudesta? Minimivaltio jne.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutta tulipahan blogistanissa myrsky, vesilasissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Seija, mitä Pietari sanoikaan "heikommasta astiasta"? Ja kohuhan siitäkin syntyi.

Tapio Ahti

Asiasta sivuun mutta vain hiukan: Hesarin pääkirjoituksessa vastustetaan päihdeäitien pakkohoitoa. Pääsyy on se, että Suomessa ei kuulemma siköllä ole ihmisoikeuksia. Onko todella näin? Jos on, miksi sikiön saa tappaa vain tiettyyn ikään asti? Onko aborttilaki siis vastoin tätä Hesarin mainitsemaa tärkeää oikeuperiaatetta?

Jos Hesari on oikeassa ja lapsia saa ennen syntymää vahingoittaa vaikka kuinka paljon, laille pitäisi ehkä tehdä jotain.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Pakkohoito+ei+sov...

Jari Tuomoja

Taas aika pohjanoteeraus.

Ensinnäkin tilastojen mukaan Suomessa joka viides lapsi on lapsensuojelun asiakas. Kertooko se siis siitä, että Suomi on todella huono maa kasvattaa lapsia vai siitä, että itse yhteiskunnassa eli valtiossa ja kunnissa on jotain vikaa? Tällä hetkellä toisella paikkakunnalla näpistys kaupassa on lapsensuojeasia ja toisessa ei.

Ehkä monille tulee yllätyksenä tuo, että joka 5. lapsi on lapsensuojenasiakas, mutta niin se vain on SUOMESSA. Tietääkö edes blogisti tuota asiaa?

Minusta se kertoo siitä, että yhteiskunta pyrkii puuttumaan jokaiseen asiaan ja vanhemmille ei edes anneta kasvatusmahdollisuuksia sinänsä. Lastensuojelun säännöt ja periaatteetkin ovat täysin hakusissa monessa kunnassa - ne eivät ole millään tavalla yhtenäisiä. Ehkä se kertoo siitä, että yhteiskunnassa on jokin pakkokontrollin tarve kaikkeen tai sitten siitä, että suomalaiset eivät oikeasti osaa vaan kasvattaa lapsia. Ehkäpä 20% Suomen lapsista on heikomman aineksen kasvatuksen tulosta siis?

Jarmo Makkonen

Sijoituslapset ovat rahanarvoista tavaraa ja heillä tehdään kovaa bisnestä arvoltaan n. 700 miljoonan euron edestä.

Jari Tuomoja

Se johtuu nimenomaan siitä, että sosiaaliviranomaisiakin viedään kuin pässiä narussa. Poliittisesta johdosta nyt puhumattakaan.

Ymmärtämys asioita on hieman hakusissa ja ei voida pitää millään tavalla mistään näkökulmasta katsottuna normaalina sitä, että joka 5. lapsi on lastensuojelun asiakas koko Suomen mittakaavassa.

Käyttäjän vik kuva
Virpi Kauko Vastaus kommenttiin #27

"sosiaaliviranomaisiakin viedään kuin pässiä narussa. Poliittisesta johdosta nyt puhumattakaan."

Jaa? Kuka heitä vie?

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #88

"Jaa? Kuka heitä vie?"

Tällä hetkellä narun toinen pää näyttää ja tuntuu olevan yksityisillä yrityksillä.

Suurin ongelmahan tuntuu olevan se, että kun sosiaaliviranomainen lausuu tai kirjoittaa jotain, niin se on absoluuttinen totuus. Sen enempää todistusvelvollisuutta ei ole eikä tule. Siitä tulee siis se suuri totuus. Tämän perusteella voidaan tehdä mitä mielenkiintoisempia päätöksiä ja esim. huostaanottoja. Hyötyjät ovat yksityiset yritykset joiden liikevaihto kasvaa kohisten tällä hetkellä.

Suomessa uutisointi on vähemmällä, mutta totuushan on tällä hetkellä se, että KV-ketjut yrittävät päästä kilvan Suomeen tarjoamaan palvelujaan. Ja kun puhutaan näistä KV-ketjuista, niin sehän tarkoittaa vain että tuotto on hyvä, koska muuten Suomi on liian pieni markkinamaa.

Tuskinpa muuten arvoisa ministeri MGR muuten olisi sanonut, että asiaan voidaan tehdä lakikin estämään tiettyjä keinotteluja...asiat on siis noteerattu aina ministeritasolla asti.

Käyttäjän vik kuva
Virpi Kauko

"Ensinnäkin tilastojen mukaan Suomessa joka viides lapsi on lapsensuojelun asiakas."

Ei ole. THL:n tutkimuksen mukaan vuonna 2010 lastensuojelun sosiaalityön ja avohuollon asiakkaana oli 78 500 lasta ja nuorta.
http://www.thl.fi/fi_FI/web/kasvunkumppanit-fi/joh...

Alle 18-vuotiaita on noin miljoona, joten lastensuojelun asiakkaita on heistä vajaat kahdeksan prosenttia eli noin joka kolmastoista.

Jari Tuomoja

Tarkista Virpi käsitteesi sekä lähteesi taustat ja menetelmät. Nykykäytännön mukaan lastensuojelun asiakkaiksi lasketaan nekin lapset, joiden perheen tilannetta vasta arvioidaan. THL ei tunnista tätä, mutta lastensuojeluviranomaiset joutuvat kuitenkin tilanteen eteen pakosti, koska heillä on lakisääteinen pakko hoitaa asiat. Tilastollisesti THL ei kuitenkaan tätä ota huomioon.

Helsingissä joka seitsemäs 5-16-vuotias lapsi on lastensuojelun asiakas.

Kuka tahansa voi tehdä lastensuojeluilmoituksen ja niitä myös tehdään (jopa kiusantekotarkoituksissa). Ilmoitus on käsiteltävä seitsemän vuorokauden aikana ja sen ajan ainakin lapsi on lasensuojelun asiakas.

Että sillä tavalla...sitähän sanotaan, että "vale, emävale, tilasto".

Käyttäjän PiiaRaita kuva
Piia Raita

Niinpä. On esimerkiksi äitejä, jotka eivät uskalla ottaa leikki-ikäistä karkuun lähtenyttä kiljuvaa lasta kiinni rappukäytävässä, kun pelkäävät naapurien soittoa sossuille. Siihen tämä on mennyt.

Käyttäjän kirstityoton kuva
Kirsti Era

Joka viides lapsi on lastensuojeluasiakas - miksi? Koska lapsiperhe ei saa kodinhoitoapua ("perhetyötä") ryhtymättä lastensuojelun asiakkaaksi. Jos siis esim äiti joutuu suonikohjuleikkaukseen ja isä on vuorotyössä, perhe tarvitsee kodinhoitoapua ja siitä tulee lastensuojelun asiakas.
Syy ei ole välttämättä sen kauempana kuin lapsiperheiden palvelujen ryhmittelyssä hallinnonaloille. Terveisiä vaan Eija-Riitan puolueelle, jonka valta-aikana - muistammeko enää muita aikoja? - 90-luvun alussa muutos tapahtui. Tarkkaanottaen kai 1992 kotiapu siirtyi vanhustenhoidoksi ja lapsiperheiden kotiavusta tuli "perhetyötä" lastensuojelun alaisuudessa.

Tapio Neva

Kuntien sosiaalitoimisto voisi tarjota siveysvyön ja edellyttää lisääntymislisenssiä. Jokainen erikoistuu johonkin. Pirttiviljely voi olla yksi elinkeino.

Minusta on surullista, jos Euroopan kansanpuolueen MEP:n täytyy kehua "viisasta demaria".

Kuka muu voisi olla viisas demari kuin Elinkeinoelämän Keskusliiton suosikkityttö, Liisa Jaakonsaari?

T. O. N.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Todellako? Mitä surullista siinä on että kehun viisasta demaria. Olet tainnut ymmärtää politiikan idean väärin jos ajattelet ettei eri leirissä olevan ihmisen lahjakkuutta tai lahjomattomuutta voi tunnistaa ja tunnustaa.
Liisa Jaakonsaari on mielestäni myös viisas demari, mutta vakuutan että heitä on muitakin.

Tapio Neva

"Mitä surullista siinä on että kehun viisasta demaria."

Tunnustat epäsuorasti sen, että kykypuolue muiden kansanpuolueiden tapaan on täynnä tunareita, joita ei kannata edes mainita.

Samalla tunnustat yksipuoluejärjestelmän, joka kaksikantaan eli sinipunaan sisältyy.

Myönnän kyllä, että tunnen viisaita sosialidemokraatteja, mutta en nyt jaksa kehua SDP:n suuria saavutuksia verrattuna Kokoomukseen suomalaisean yhteiskunnan kehityksessä.

Politiikka on paljolti brändäystä. Saul Schubak profiloitui jo kirkkaasti. Puolue-elämä on "aatetta jaloa ja alhaista mieltä".

T. O. N.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola Vastaus kommenttiin #35

Olet niin väärässä. Siteerasin demaria vain siksi, että tämä sattui sanomaan asiansa niin hyvin, ja minusta oli mielenkiintoista että juuri demari piti Schubakin lausunnon taustalla olevaa huolta kuranttina. Kokoomuslaisten kesken ei ole tullut sama asia puheeksi.

Matias Härkönen

Just ku aloin vähitellen pitää sua fiksuna, niin sanot että Liisa Jaakonsaari on viisas demari. Vei pohjan :D

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #37

Leikilläänhän Eija-Riitta Korhola vain Lissua viisaana pitää. Euroopan parlamentissakin varmaan on naisverkosto, joka täytyy pitää koossa olemalla viisas.

Kannattaisi harjoittaa enemmän lähdeitsekritiikkiä lukiessaan. Internetissä, jossa ei ole oman aatesuunnan päätoimittajaa, vastuu on lukijalla.

No joka tapauksessa EK:n oma tyttö, Liisa, on peräti maltillinen natottaja verrattuna railakkaaseen porvariin, Tuulikki Ukkolaan.

T. O. N.

Jouko Koskinen

NATO -Liisahan se onkin. Entäs Mitro - Isukki;
http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/asiasan...
E-RK varmaan symppaa myös Timoa, Helenaa ja Jaria. Eihän se sellainen sovi.
Kun ME olemme päätäneet että heidät pitää kivittää kuoliaaksi.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Oikein. Symppaan hämmästyttävän monia demareita.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #40

Tuo sana "hämmästyttävän" oli hyvin sijoitettu! ;-)

Tapio Neva

Suomessa sosialidemokratia kiinnittyy luterilaiseen perinteeseen. Tähän ei ortodoksipappi, joka ajelee Alfa Romeolla, oikein sovi. SDP oli alunperin uskonnollisen oikeiston kanssa kieltolakia vaativa raittiusliike, mitä ei uskoisi punaviinisosialidemokratian aikakaudella.

T. O. N.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Järkevä nainenhan tuo Liisa Jaakonsaari on - aina jalat tukevasti maassa.
Asioista pitää pystyä puhumaan ilman, että niistä syntyy ikävää draamaa päiväkausiksi ja puhuja teilataan kovin sanoin heti alkuunsa. Keskustelua pitää syntyä ja vain niin voimme oppia näkemään asioista uusiakin puolia.

Mitä tulee Eija-Riitan blogiin niin se oli hyvä, ja noudatti linjaa, jonka minäkin voin allekirjoittaa, nimenomaan lasten parhaaksi tarkoitettuna. Lasten hyvinvointi ensin ja sitten vasta muut asiat...

""Jo Kantin moraalifilosofian perusteella voidaan todeta, että jokainen ansaitsisi tulla kohdelluksi päämääränä sinänsä, ei välineenä. Välineeksi lapsi joutuu, jos hänet hankitaan yhtäältä toimeentulokeinoksi tai toisaalta statussymboliksi ja ylpeilyn aiheeksi."

Muutama vuosi sitten meillä näytettiin dokumentti Lontoosta, jossa haastateltiin köyhiä monilapsisia perheitä, joiden motiivina oli juuri tuo sama mistä Eija-Riittakin mainitsi. Perheelle tai yksinäiselle naiselle jokainen uusi lapsi toi lisää tukia joka myös mahdollisti kotona olon. Ammattia vaille oleville lapset antoivat leivän ohella myös vähän omanarvontuntoa, joka ympäristön paineessa ei kuitenkaan näyttänyt olevan ihan helppoa.

Tapio Neva

"Järkevä nainenhan tuo Liisa Jaakonsaari on - aina jalat tukevasti maassa."

Iloisesti Lissu todistaa. Tosin häntä voisi epäillä yhdeksi NATO:n morsiamista Suomessa.

T. O. N.

Pekka Heliste

Kokoomus pyrkii hämärtämään Schubakin viestiä

"On järjenvastaista, että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä"

Tämä on Schubakin viestin keskeinen sisältö

Lapsilisien poisto on vain keino estää heikompaa ainesta lisääntymästä eli toissijainen viesti

Pääviesti on,että Suomessa pitää ottaa käyttöön eugeniikan menetalmät,jolla heikompi aines poistetaan joukostamme

Ongelma vain on,että aina joku on heikompi jollain kriteerillä verrattuna ja nykyisin toiseksi huonoimmasta aineksesta tulee se uusi huonoin

Ari Nurminen

30-40 luvulla Saksassa, (ja mualla )juutalaiset oli se "heikompi aine". Äidit ,(myös köyhät) kunniotettin suuresti Saksassa silloin...
Nyt juutalainen Suomessa julista että jotkut suomalaiset ovat heikommasta ainesta, ja lapsiavustukset pitäis poista ...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä sain esikoiseni 18-vuotiaana. Moniongelmaisena kävin kerran sosiaalihuollossa. Se oli yhtä tyhjän kanssa, koska tein sen virheen, että yritin päästä elämässäni johonkin suuntaan. Minulle sanottiin, että jos lopetan opiskelun, ilmoittaudun työkkäriin työttömäksi työnhakijaksi, niin sitten sosiaalihuoltokin auttaa.
Olen edelleen hengissä ja lapsikin on, ilman sosiaalihuoltoa.
Itse en tajua, kuinka jotkut elävät varsin ruhtinaalisesti tekemättä yhtään mitään, mutta tiedän, että heitä paljon. Tiedän, että lapsia tehdään yhteiskunnan tukien vuoksi. Lapsia tehdään, vaikka edelliset on otettu huostaan.
Jokainen on oman onnensa seppä, mutta sitä olen joskus miettinyt, että miksi juuri minä en saanut mitään apua mistään. Ehkä olin jopa sossutätien silmissä sitä "heikompaa ainesta", en tiedä, mutta omat kokemukseni ovat se syy, miksi en osaa järkyttyä Schubakin kommenteista. Niistä järkyttyminen on jotenkin tavattoman tekopyhää tilanteessa, jossa Suomen sosiaalitukijärjestelmäkin on erittäin vakavasti kastijakautunut.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Paskan marjat, ei voi muuta sanoa. Kommenttisi osoittaa Eronen että et ole perillä toimeentulotuen ja kela tukien viidakosta.

Aivan varmasti on ihmisä jotka ovat tehneet lapsia vääristä syistä, mutta on täydellisen naivia nostaa marginaalinen ongelma edes keskustelun tasolle kun puhutaan lapsilisistä. Se osoittaa vaan ettei tiedä pätkääkään mistä puhuu.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola
Jukka Mäkinen

Olit vaan liian kaunis kateellisille femakoille siellä sossussa. Mikään maailmassa ei ole niin ilkeä kuin kateellinen nainen.

Juhani Piironen

Kostonhimoinen nainen on julmin kaikista.

Ari Nurminen

Onko romanit heikommasta ainesta? Mitä se Schubak halua tehdä romanien kanssa ? Varmasti sama mitä Hitler teki juutalaisille, hänen mielestä juutalaiset olivat heikkommasta ainesta...

Jarmo Makkonen

"Onko romanit heikommasta ainesta?"

Romanit on pieni yhteenkuuluvaisuutta tunteva vähemmistö kuten myös juutalaiset tai ruotsinkieliset. Ruotsinkieliset juutalaiset ovat vielä pienempi vähemmistö eikä heitä saa sortaa vaan nostaa jalustalle ja kohdella positiivisen syrjinnän keinoin.

Tapio Neva

Ruotsinkieliset juutalaiset eivät ole ruotsalaisia juutalaisia, vaan venäjänjuutalaisia, jotka suomalaisten talonpoikien tapaan 1800-luvulla omaksuivat ruotsin kielen saadakseen edes mahdollisuuden nousta sosiaalisesti.

Jos inkeriläiset, somalit ja saamelaiset ryhtyisivät ruotsinkielisiksi, he saisivat osan ruotsalaisista privilegioista ja olisivat suomalaisessa yhteiskunnassa pidemmällä.

T. O. N.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #74

Just niin. Shoebagit ovat Venäjältä Turun kautta Helsinkiin muuttaneita kenkä- ja kalossikauppiaita.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #146

Minusta Kenkälaukut olivat todella hyödyllisiä vähittäiskauppiaita huopatöppösten aikakaudella ja kalossi oli silloin kevätsuojilla kova sana.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mayakovsky_Galos...

Pitäkääpä oikeat oikeistolaiset ja vasemmistohumanistit sananvapauspäivä. Pankaa kalossit jalkaan Schubakin puolesta!

T. O. N.

Tapio Neva

Saksanjuutalaisia ei ollut Saksan väestöstä kuin vain puoli miljoonaa. 1933 Saksan väestö oli 66 027 000, toisin sanoen 0,7%.

Suomessa Schwedenfrage on paljon laajempi nykyään kuin Judenfrage Saksassa ennen kuin Saksa valtasi Puolan, jossa juutalaisia, ei ylempikeskiluokkaisia, vaan aivan tavallisia köyhiä itäeuroopanjuutalaisia alkoi olla jokunen miljoona.

Emä-Saksan ja kansallissosialistisen äärioikeistososialidemokratian hyvinvointikehityksen kannalta oli melko yhdentekevää, oliko saksanjuutalaisia vai eikö ollut. Akavalaisista kaikkein natsimpia olivat oikeustieteellisen tutkinnon suorittaneet. Kansallissosialismilla oli siis melko vahva jurinen tausta niin kuin varatuomari-, mutta myös mainostoimistopuolue Kokoomuksella Suomessa.

Kun katsoo, miten vähän Saksassa oli juutalaisia, ihmettelee tienkin, miksi tuollainen vainoaminen katsottiin välttämättömäksi. Itävaltalainen Hitlerhän ei oikein hyväksynyt sitä, että hammaslääkäri Berliinissä oli usein juutalainen.

T. O. N.

Juhani Piironen

Vasemmiston lempilapsi Stalin murhasi miljoona ukrainalaista vaan siksi että he vastustivat hänen tahtoaan.

Ukraina oli Neuvostoliiton vilja-aitta ja katovuosina sieltä vietiin viljaa Moskovaan.

Sieltä vilja piti viedä takaisin Ukrainaan (Neuvostologiikkaa), mutta Ukrainalaiset olivat kapinoineet Stalinia vastaan.

Stalin päätti että junat pysähtyvät Ukrainan rajalle.

Hänelle sanottiin että satoja tuhansia ihmisiä on jo kuollut. Stalin sanoi että ukrainalaiset tarvitsevat opetuksen.

Seurauksena tästä 1,4 miljoonaa ihmistä kuoli.

Siitä huolimatta -70 luvulla Suomessa mm. Satu Hassi vannoi stalinistisen politiikan nimiin " taistolaisen Sosialistinen opiskelijaliitto SOL:n hallituksen jäsenenä 1973–1975.".

Että ei ne Kokoomukselaiset sittenkään ehkä olleet niitä Suomen tuhoajia. Suomen ja Neuvostoliiton yhteistä armeijaa ei ole vaatinut yksikään kokoomukselainen presidentti nuoruudessaan.

Neuvostoliittoa kehumassa oli lähinnä vasemmisto.

Sadistisen murhaajan Che Guevaran paitaa ei näy yleensä kokoomusnuoren päällä.

Che Guevaran luonnetta kuvaa se, että hän ensi töikseen pisti luokkakaverinsa vankilaan, tullessaan ministeriksi.

Fidel Castro itse asiassa suositteli Che Guevaralle näitä ristiretkiään, koska hän oli niin julma sadisti, että se haittasi puolueen imagoa.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

laskekaa ny jumankauta paljonko lapsesta saa lapsilisiä, paljonko se leikkaa toimeentulotukea ja jne. Ei suomessa näköjään "korholatkaan" tiedä että "heikomman aineksen" ei kannata tehtailla lapsia lapsilisien toivossa, kun ne perhana eivät lisää tulostasoa pätkääkään.

Oikeasti, eikö ihmiset ymmärrä että ei nämä vähäosaisemmatkaan lapsia tee lapsilisien toivossa. Ne tulee kun ei ehkäisy asiat ole kunnossa, eikä ehkä hahmoteta todellisuudessa omia voimavaroja ja kykyä kantaa vastuuta lapsesta. Siihen ei kyllä edes aina tarvita päihteitä, kyllä ihan perus kokoomuslainen voi antaa lapsillee helvetillisen lapsuuden, oli rahaa tai eo.

Niin kauan kuin Korholat sun muut höpisevät asiasta mitä ilmiselvästi eivät ymmärrä, ei tämä keskustelu johda mihinkään.

Tapio Neva

Jos lapsilisät poistettaisiin, tuki poistuisi vain keski- ja suurituloisilta, koska muut saisivat toimeentulotukia lisää.

Sinänsä tämä Schubakin ajatus siitä, että lapsilisät pitäisi poistaa vain keski- ja suurituloisilta huvittaa, koska hän ei ymmärrä, että perustuloisuus on sosialidemokraattinen luokka-asema, jossa yhden tuen lakatessa tulee toimeentulotukea lisää. Jos taas jotain tukimuotoa lisätään, vähennetään toimeentulotukea.

Tämä herättää kysymyksen, mitä Hankenissa oikein opetetaan.

Sosiaalipolitiikka on kuin maatalouspolitiikka, jossa otetaan ja annetaan edestakaisin niin, että nettomaksajuus häviää. Todelliset vaikutukset tietää vain muutama kaksikantainen asiantuntija.

T. O. N.

Juhani Piironen

Neva on oikeassa. Schubak oli tavallaan väärässä siinä mikä tuki pitäisi poistaa, mutta oikeassa hän oli siinä että lapsia kyllä tehtaillaan tukien toivossa.

Tämä ongelma on aivan yleismaailmallinen. Mm. Geo -lehdessä oli artikkeli USA:n tukipolitiikasta, jossa sukupolvien ajan samat suvut saaneet tukea.

Järkyttävää siinä artikkelissa oli se että koska sairas lapsi saa aina enemmän tukia, niin joihinkin perheisiin tuntui aina ilmestyvät niitä sairaita ja onnettomuusherkkiä lapsia sukupolvesta toiseen.

Ei tämä ongelma ole mikään marginaalinen juttu.

Saahan näitä vähätellä ja leimata keskustelijoita natseiksi, jos se parantaa omaa yöunta.

Ari Nurminen

Onko juutalaiset heikommasta ainesta? Mitä mieltä Schubak (itse juutalainen) on ?

Tapio Neva

Isrelilaisten älykkyysosamäärä ei ole suomalaista 98:n tasoa, vaan romanialaista 94-96 -tasoa.

Juutalaisilla on yksi avu, joka tekee heistä lähes ylivoimaisia. Se on porukan kiinni pitäminen yhdessä talmudilla ja toisaalta kansainvälinen verkostoituminen.

Israelissa on yhtä paljon kansallisuuksia kuin Neuvostoliitossa oli. Se on oikeaa multikulttuuria, verkostoitumista ja internationalismia.

Juutalaisuus ja dollari ovat kaiken maailman ihmisiä yhdistävin tekijä.

T. O. N.

Juhani Piironen

Israelin kansasta hyvin suuri osa on arabeja.

Käyttäjän akuaarva kuva
Aku Aarva

Erinomainen kirjoitus. Analyyttinen ja osuva. Harmi ettei tälläiseen pysty useammat ihmiset vaan sokean kiihkon vallassa meuhkaavat puolesta ja vastaan.

:)

Ari Nurminen

Onhan se osuva että suomalainen juutalainen (Schubak) julista että jotkut suomalaiset ovat heikkommasta ainesta...
Se varmasti ei koske Suomen juutalaisia

Tapio Neva

No jos tosi sanotaan niin ugrit, jotka menettivät venäläisille Siperian, eivät ole valittu kansa, vaan vielä toistaiseksi valitsematon kansa, mutta ei kuitenkaan aivan Jumalan hylkäämä kansa.

No ugrit nyt eivät ole kansa ensinkään eikä rasistinen uskonto, vaan Suomessa baltteja ja Unkarissa puoliksi hunneja.

Suomi tarvitsee unohdettavan ja valitsemattoman kansan asiamiehen, suomalaisuusasiamiehen.

T. O. N.

Teijo Killström

Mielenkiintoista seurata keskustelijoiden kommentteja,lähes jokainen pyrkii profetoimaan vahvistuksia omille kauhuvisioilleen nuoren hemmon parista väärin valitusta sanasta,jopa juutalaisuuskin ansiokkaasti mainittiin.
Onkohan koskaan kellekkään näistä ammattiloukkaantujista tullut mieleen että miksi näitä kutsutaan nimenomaan nuorisojärjestöiksi,voisiko olla syy se että järjestössä on...nuorisoa?
Nuorisojärjestö on poliittinen hiekkalaatikko eikä mitään muuta.
Turha selittää että ajatukset ja maailmankuvan hahmotus ovat samat nuorilla sekä aikuisilla ja eivät muutu ihmisen vanhetessa ja siirtyessä kokemusten myötä urallaan/elämässään eteenpäin.
Tai saa tietysti uskoa mutta samalla on syytä kertoa että itse uskoo tai näkee asiat samalla tavoin vanhempana kuin lapsena/nuorena eli kannattanee valmistautua tunnustamaan julkisesti myös uskonsa vaikkapa joulupukin olemassa oloon.

Entä miksi yleensäkään tarvitaan lapsille/nuorille minkäänlaista harjoittelua, niin elämässä,työssä kuin politiikassakin jos kerran yhden nuoren muutamat sanat saavat kohtuullisen kokoisen osan porukasta pärskimään kuolaa näppikselle...Tahtoo siis sanoa että uskoisitteko jos vaikka väittäisin 20 vuotiaan olevan ajatus/kokemusmaailmaltaan pätevä presidentiksi tai armeijan komentajaksi(Varsinkin jos on kova halu räjäytellä kaikenlaista)?
Pakkohan olisi uskoa jos kerran nuorisojärjestön hemmonkin sanomiset kuuluvat valtakunnanpolitiikan/linjausten tasolle.

Eija-Riitan on parempi olla kirjoittamatta esim. siitä miten aurinko sammuu viiden miljardin vuoden päästä, oma linnunratamme törmää Andromedean galaksiin ja lopulta meidät vedetään kosmisesta viemäristä alas jonkun isomman mustan aukon kautta...Koska tästä jos mainitsisi, ilmestyisi välittömästi loukkaantujien työprikaati paikalle hakemaan tällä megakatastrofille syytä joko Kokoomuksen nuorisojärjestöstä,juutalaisista tai alv:n korotuksesta ja edelleen selittämään että oma oikeassa oleva puolue/maailmankatsomus ei ikinä hyväksyisi moista katastrofia ja onkin itse asiassa ehdottanut Andromedean galaksille lakisääteistä suunnanmuutosta koska Kokoomus ei ole asialle halunnut mitään tehdä vaikka on hallituksessa.

Lopuksi vinkki: Jos lapsi/nuori esittää jotain järjetöntä taikka muotoilee asiansa väärin niin helpoin/paras tapa käsitellä asiaa on vain kohauttaa olkiaan ja/tai sanoa että ajatteleppa asia uusiksi.
Näin asiaa on selkeämpi lähestyä kuin vaikkapa esim.juutalaisten maailmanlaajuisen salaliiton kautta.

Ari Nurminen

No, Schubak tarvi vain pieni muistutuus mitä tapahtu hänen omalle kansalle...kun joku oli sitä mieltä että juutalaiset oli heikommasta ainesta.
Sellaista on hyvä muista ennenkö itse julista jotakin toisista ihmisestä...
Es. Jesus sano :"se joka on ilmain virheita , heitä ensimmäinen kivi"

Tapio Neva

"Oma kansa"? Ei juutalaisuus ole kansallisuus, vaan uskonto. Israelissa on noin 120 kansallisuutta, mikä osoittaa maan menestyksen "Exoduksessa". Jos juutalaisuus olisi kansallisuus niin sitten varmaan englanninkielisyyskin olisi.

Jos nyt joku, esimerkiksi islamilainen tataari, muutaman sukupolven päästä ryhtyykin juutalaiseksi, esimerkiksi, niin ei se varmaan kauheasti muuta taannehtivasti sukutaulua eikä genetiikkaa, siis "ainesta".

Suomen Venäjän keisarikunnan aikana maahan tulleet muslimit ja juutalaiset ovat itse asiassa kansallisuudeltaan venäläisiä, venäläisempiä kuin Suomenlahden pohjukkaan siirtokunniksi asutetut luterilaiset savolaiset, inkeriläiset.

Uskonto ja kulttuuri ovat softwarea ja genetiikka hardwarea.

Itse asiassa olen jotenkin sitä mieltä, ettei ugrilaisuus Suomessakaan ole kansallisuutta niinkään kuin vain kulttuuria. Monet suomalaiset ovat melkein yhtä germaaneja kuin ruotsalaiset, mutta silti olisi tyhmää poliittisesti alistua pangermaaniselle freudenthalilaiselle rasismille känäämättä vastaan ugrilaisten ja kalevalaisten arvojen puolesta.

Israel ja Yhdysvallat toimivat alle 100:n älykkyysosamäärällä. Se osoittaa, että myös hallitusmuodolla ja sillä, kuka rahat omistaa, on merkitystä.

Korealaiset ovat maailman älykkäimpiä. Siksi ehkä Samsung rulettaa. Toisaalta Korean demokraattisessa kansantasavallassa on hieman Korean tasavallasta poikkeavia valtio-oppeja, mutta vahvassa anti-imperialistisessa ja isänmaallisessa hengessä.

T. O. N.

Juhani Piironen Vastaus kommenttiin #120

Kuten itse sanoit, niin Israelissa on 120 eri kansallisuutta. Suurin uskontokunta juutalaisuuden jälkeen on Islam.

Keneköhän älykkyyttä mitattiin?

Kuten huomaat, niin Korean demokraattisen kansantasavallan nimessä korostetaan demokraattisuutta.

Kuten myös SDP:n nimessä.

. suvituuli

Hyvä pointti, Killström.

Sanontahan menee, että nuorena pitää olla radikaali, jotta sitten vanhana voi olla konservatiivi.

Aiemmin tämä radikaalisuus tapasi tarkoittaa vasemmisto-sellaista a la stallari Wahlroos.

Mutta näinä aatteettomina post-sitä-ja-tätä-aikoina sopinee kuvaan sekin, että nuorena on oikeisto-radikaali a al Schubak.

Koska suomalainen hyvinvointivaltio pitää huolen siitä, että hänkin täytettyään neljäkymmentä on täysiverinen sosiaalidemokraatti, kuten emopuolueensa Kokoomus on jo nyt.

Kysykääpä vaikka Ben Zyzkowitsilta (muuten Shubakin faijan, Sem Schubakin entinen parivaljakko Kokoomuksen Nuorten Liiton Helsingin piirin 70-
luvun sen aikaisessa vanhoillisoikeistolaisessa johtojengissä), mitä mieltä Ben on vapaista markkinoista yleensä, voiton merkityksestä erityisesti, puhumattakaan miljoonatuloista...

Tapio Neva

"Onkohan koskaan kellekkään näistä ammattiloukkaantujista tullut mieleen että miksi näitä kutsutaan nimenomaan nuorisojärjestöiksi,voisiko olla syy se että järjestössä on...nuorisoa? Nuorisojärjestö on poliittinen hiekkalaatikko eikä mitään muuta."

Miten uskottava on 18-vuotta täyttänyt henkilö, joka on opiskellut neljä vuotta Svenska Handelshögskolassa ja jonka kohta pitäisi olla diplomekonom ja kykenevät yritysjohtajaksi?

Onko Suomen puolustusvoimissa, aikuisten maailmassa, 18-24 -vuotiaille joku oma hiekkalaatikko vai ovatko asianomaiset täysiä aikamiehiä esimerkiksi panssarijääkäreinä, panssarijääkäriryhmän johtajina tai panssarijoukkueenjohtajina? Onko Björn Wahlroos lausuntoineen vieläkään aikuinen? Entä Jörn Donner?

Miten kauan infantiiliuden pitäisi jatkua? 30-vuotiaaksi vai 40-vuotiaaksi?

Monissa uusissa valtioissa 30-vuotiaat ovat mahtiministereitä tai kenraalimajureita. Jääkärit olivat 24-vuotiaita, kun he alkoivat puuhata itsenäisyyssotaa 1915-1917.

Seuraavaksi alamme tietenkin keskustella, miten lujaa saa lyödä silkkihansikkailla aikuisviihteellisessä yhteiskunnallisessa keskustelussa niitä, jotka viihtyvät varhaiskeski-ikäisyyteensä saakka jossain poliittisessa nuorisojärjestössä puoluetuetuin limonadi-, olut- ja makkararahoin 30-vuotiaaksi asti.

T. O. N.

Teijo Killström

Jos ei nyt kuitenkaan pidettäisi yhdenvertaisina asioina jääkärin samaa komentoa että juokse tuonne/ammu tuota ja hahmottelua yhteiskunnan taloudessa pyörivistä etuisuuksista/niiden vaikutuksista eri osa-alueille...Kuin ei myöskään 18-vuotiaasta yritysjohtajasta jonka toimista vastaa yritys eikä yhteiskunta, toki itse voisin palkata vaikka 4-vuotiaan vetämään firmaa jos sen toiminta-ajatuksena olisi myydä hiekkakakkuja muille hiekkalaatikolla leikkijöille ja sitä kautta olisi runsasta tuottoa odotettavissa.

Toisin sanoen,peräänkuulutin suhteellisuuden tajua.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On hyvä, jos ystävyys ja yhteistyö ulottuu puoluerajojen yli.
Presidentti Paasikivelle esiteltiin kerran vaaran vuosien jälkeen Suomen Pariisiin matkaavaa parlamentaarista valtuuskuntaa.

Juho Kusti pani sormensa yhden nimen (SKDL) kohdalle ja kysyi: "Miksi tämä on listassa?"

Esittelijä hätääntyi ja muistutti, että "onhan po. henkilö sentään juristi". Paasikivi ärähti:
"Kyllä minä ne juristit tiedän - olen itse juristi!"

Pasi Ensio

Entä, miten suuri ongelma nämä vähänkoulutetut, lapsia nuorina tehtailemaan ryhtyvät tytöt ovat Suomessa? Sinulla, tai tällä "demari ystävälläsi" on varmaan jotai lukuja? Onko heitä niin paljon, että heidän vuokseen koko sosiaaliturvajärjestelmä pitää laittaa uusiksi? Entä onko Schubakin puheet missään suhteessa ongelmaan? Lisäksi väittäisin syrjäytymisen kasvun Suomessa johtuvan aivan muista syistä kuin heikomman kansanosan tehtailemista lapsista.

New Yorkin Harlemissa on varmasti tyttöjä, jotka toimeentulon ja asunnon taatakseen hankkii lapsia, mutta johtuisiko se ehkä siitä, että Yhdysvalloissa ei ole samanlaista sosiaaliturvaa kuin Suomessa?

Sosiaaliturvan väärinkäyttöä on Suomessa, mutta uskon siitä aiheutuvan haitan olevan marginaalinen, sosiaalituvan yhteiskunnalliseen hyötyyn verrattuna. Paljon suurempi ongelma Suomessa on harmaatalous ja pimeät työmarkkinat.

Tapio Neva

Suomen harmaantalouden elävä muistomerkki lienee Olkiluoto-3, joka ei ole pelkästään Kansallisen Kokoomuksen, vaan myös ja nimenomaan Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen suojeluksessa.

Suosivatko sisäasiainministeri Päivi Räsänen ja työministeri Lauri Ihalainen Olkiluoto-3:a, hanketta, jossa pitäisi saada 5 000 000 000 euron ydinreaktio 2 000 000 000 eurolla.

Suomessa työskennellee 130 000 virolaista Schengenin ja EU:n hengessä. Millaisin ehdoin?

T. O. N.

Arto Kummatti

Ei tarvitse hävetä sitä että keskustelee demarin kanssa, siinä olet Eija Riitta ihan oikeassa.

Tämä kristillisdemokraateista valintansa jälkeen kokoomuksen oikeistosiipeen loikannut europarlamentaarikko Korhola yrittää kääntää keskustelun ja katseet demareihin, kun oman puolueensa nuorisojärjestöläinen törttöilee lausunnoissaan.

Toteaa vielä kirjoituksessaan että: "politiikka on taitolaji. Taitava vastuun väistö yritys Korholalta tämä oli, siitä olen samaa mieltä hänen kanssaan.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Kummatti, tietosi ovat vääriä.

Olin sitoutumattomana ehdokkaana kristillisten listalla vuonna 1999. Olin lähes kauden loppuun asti kristillisissä. Liityin Kokoomukseen KAHDEKSAN kuukautta ennen seuraavia vuoden 2004 eurovaaleja.

Kukaan toinen suomalainen poliitikko ei liene ajoittanut puoluesiirtoaan näin epäedulliseeen aikaan. Useimmat tekevät ne vaalien jälkeen, ei ennen.

Tapio Neva

"Ei tarvitse hävetä sitä että keskustelee demarin kanssa, siinä olet Eija Riitta ihan oikeassa."

Keskustelu on aina hyväksi. Kannattaa keskustella Johan Bäckmanin ja Nikolai Makarovinkin kanssa. Jos sen sijaan Björn Wahlroos avaa suunsa, kannattanee vaihtaa korvalappustereoille. Samaa voisi sanoa Jari Tervon ja Tuomas Enbusken kanssa.

Ei kait kukaan ole kieltänyt aseveliakselia, punamustaa, sinipunaa jne. keskustelemasta keskenään.

Jos sen sijaan sosialidemokraatti alkaa tuntua pääasiassa vain ja ainoastaan viisaalta, kannattaa tietenkin tutkia, kenen joukoissa seisoskelee.

Ehkä kannattaisi tunnistaa itsensä ja siirtyä seuraavaan ruutuun, SDP:hen. Siellä tarvitaan isänmaallisia ja turvetta kannattavia voimia neutraloimaan punavihreää eurovaikutusta, maakaasua ja kivihiiltä.

No aivan oikeasti asia on niin kuin Vihreän liiton viisas mies, Osmo Soininvaara, kirjoittaa uudessa kirjassaan. Jos haluaa jotenkin vaikuttaa, pitäisi vaikuttaa sosialidemokraatteihin.

Perussuomalaiset ovat vaikuttaneet perälautana sosialidemokraatteihin, koska entiset sosialidemokraatit ja palkannautiskelijat ovat alkeneet muuallakin kuin Suur-Kouvolassa paperikoneensa menetettyään äänestää Perussuomalaisia.

Joskus riittää, kun on pelkkä köli, verkonpaino tai änkyrä.

T. O. N.

Arto Kummatti

Anteeksi. Oli virheellinen tieto. Sehän tosiaan olikin 8 kuukautta ennen valintaasi, sorry.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Tuli mieleeni. Täytyy muistaa, että suurin osa alaikäisten raskauksista päättyy lisäksi aborttiin.

Mitkä ovat Eija-Riitan ennaltaehkäisevät toiminpiteet nuorten vähän koulutetuttujen yksinhuoltajateiniäitien i t s e k k y y t e e n à la New York Harlem ?

Lapsen oikeus syntyä toivottuna on tärkein!!

Kysehän lopulta a) ehkäisystä b) perhesuunnittelusta.

Juha Korhonen

Idioottimainen kannanotto Saulilta. Eikä siitä noussut kohu ole yhtään sen parempaa. Typeryyttä kaikki tyynni. Eikä Korholan sepustus liity mitenkään 2000-luvun Suomeen, jos yhtään mihinkään. Ehkei mihinkään muuhun kuin joihinkin elokuviin?

Taustoja minusta: Olen kahden komean pojan isä, eikä lapsilisillä ollut mitään tekemistä poikien synnyn kanssa. En minä ilmaiselle rahalle koskaan sano ei, mutta ei se pieni kuukausittainen määrä kyllä mitään ratkaise. Sosiaalituista sen verran, että kokeilin kerran ja totesin, että kyllä töiden hankkiminen on helpompaa ja nopeampaa. Eli laiskuuttani lähdin töihin.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Minullapa on yksi kokoomuslaistuttu. Hän kertoo, että oikeasti demaripolitiikka olisi kansalle järkevämpää, mutta on kokoomuslainen kun se on hänelle hyödyllistä. Hän ei halua nimeään julkisuuteen, kun pelkää etteivät hänen ajatuksensa olisi kokoomuslaiskavereiden mieleen.

Nämä nimettömät mielikuvituspoliitikkotutut ovat tosi kivoja!

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

En koskaan keksi fiktiivisiä hahmoja blogeihini. Poliitikon elämä on riittävän värikästä muutenkin. Demari on ihan lihaa ja verta ja nosti itse tämän aiheen esiin.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Timo Soini kertoo uskoontulostaan eräänlaisen ihmeen - katolinen nunna tiesi hänestä asioita, joita hän ei olisi voinut tietää. Epäilemättä Soinikin vastaisi, että tarina on tosi, eikä keksi puheisiinsa fiktiivisia hahmoja tai tapahtumia. No ehkä hän itsekin uskoo niihin.

Jos luottaisimme sokeasti nimettömiin lähteisiin ja vahvistamattomiin kertomuksiin, uskoisimme kaikki varmasti ihmeparannuksiin, homeopatiaan ja ufoihin.

Siksi, jos haluaa esittää mitään vakavasti otettavaa, kannattaa yleensä pitäytyä avoimissa lähteissä. Muutoin tarina on vain tarina.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi Vastaus kommenttiin #99

"Jos luottaisimme sokeasti nimettömiin lähteisiin ja vahvistamattomiin kertomuksiin, uskoisimme kaikki varmasti ihmeparannuksiin, homeopatiaan ja ufoihin."

Omia aivojaankin kannattaa joskus käyttää mieluummin kuin noita lähteitä. Opetetut kun jäävät poikkeuksetta itse oppineiden jalkoihin.

Todennäköisesti uskot vahvasti myös ihmisen syyllisyyteen kasvihuone ilmiöön, THL'n lautaseen, akateemiseen järkeen etc, jotka kaikki ovat suurelta osin satua... ;-)

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #101

Maailmassa on yksijumalaisuuden kritiikin, mm. kolminaisuusopin, jälkeenkin ihmisia, jotka uskovat yksikorkoisuuteen eli EMU:uun. Aivan täyspäisiltä vaikuttavat ihmiset uskovat, että korko voisi olla sama.

Jos joku uskoisi, että maapallolla lämpötila voisi olla sama niin häntä pidettäisiin todennäköisesti ainakin rajoitetusti syyntakeellisena.

T. O. N.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola Vastaus kommenttiin #99

Suuri osa journalismista syntyy lähdesuojan turvin. Eikä sitä silti tuomita keijukaisuskoksi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #123

Lähdesuojan turvin tehty journalismi ei myöskään koskaan ole yhtä uskottavaa kuin sellainen, mihin voi kohdistaa lähdekritiikkiä. Vähemmän sokeaa luottamista kirjoittajan vakuutteluihin oltaisiin taannoin tarvittu Enkeli-Elisan tarinan kohdalla ja monessa muussa tapauksessa.

Tänään HS:n pääkirjoituksessa kerrotaan:

"Na­dež­da Jer­mo­la­je­va puo­les­taan jul­kai­si Ros­sijs­ka­ja Ga­ze­tas­sa oman vas­tauk­sen­sa. Sen mu­kaan Hel­sin­gin Sa­no­mien pääl­lik­kö­toi­mit­ta­ja oli­si kym­me­nen vuot­ta sit­ten ker­to­nut hä­nel­le:

"Mei­dän toi­mit­ta­jam­me ei­vät kos­kaan tu­le kir­joit­ta­maan asioi­ta, jot­ka ovat ris­ti­rii­das­sa val­lan­pi­tä­jien po­li­tii­kan kans­sa. Jos hal­li­tuk­sen pi­tää ar­vos­tel­la Ve­nä­jää, me teem­me sen. Se on tär­keää val­tion tur­val­li­suu­den kan­nal­ta. Ja se on isän­maal­lis­ta.""

Tällaista sitten saadaan kun painetaan kuulopuheita.

Tietenkään aina ei voi olla maksimaalisen uskottava. Pyrkimys läpinäkyvyyteen olisi kuitenkin suotavaa, muuten saa helposti tarinasepon maineen.

Tapio Neva

Monet sosialidemokraatit Kokoomuksessa ovat kaapissa, mutta eivät uskalla kertoa ajatuksistaan puoluetovereilleen, koska pelkäävät, että työväenpuolue ei ymmärtäisi asiaa oikein.

Osa kokoomuslaisista, hieman sellaiset kuin Paavo Lipponen ja Mikael Jungner, siirtyvät SDP:hen, koska Kokoomuksessa ei pääsisi yhtä varmasti johtajaksi kuin SDP:ssä.

Tässä mielessä sinipuna on kuin takaiskuventtiili.

T. O. N.

Matti Palviainen

"Ilmaston laadun ohella toinen hyvin merkittävä julkishyödyke on väestön laatu. Tarkoitan väestön laadulla esimerkiksi väestön keskimääräistä äo:ta, koulutustasoa, asenteita, työmoraalia, lainkuuliaisuutta jne.

Keskityttäköön yksinkertaisuuden vuoksi äo:hon. Mm. Tatu Vanhanen ja Richard Lynn ovat osoittaneet valtion väestön äo:n korreloivan positiivisesti mm. BKT:n kasvun kanssa. Valtioiden väliset äo-erot selittävät yksinään puolet valtioiden välisistä eroista BKT:n kasvussa. Samansuuntaisia tuloksia on esittänyt mm. Maailmanpankki.

Useimmat tämän blogin lukijat ovat jo varmasti ymmärtäneet väestön keskimääräisen äo:n edut kansakunnalle. Mutta missä mielessä voimme sanoa väestön laadun - esimerkiksi äo:n - olevan tuotettava hyödyke ?

Keskimääräinen äo tuotetaan mm. kahdella tavalla:

a) korkean äo:n yksilön synnyttäessä lapsen

b) korkean äo:n yksilön muuttaessa maahan.

Voimme mm. todeta, että jokainen henkilö, joka tekee työtä maahanmuuton rajoittamiseksi alhaisen äo:n maista, tuottaa julkishyödykettä nimeltä väestön laatu.

Valitettavasti pitää sanoa että nyky-Suomessa näihin talkoihin korkean väestön laadun puolesta ei ole paljon innokkaita osallistujia. Yksi syy siihen, miksi näihin talkoihin ei ole paljoa osallistujia, on että vapaamatkustajia ei millään lailla rangaista. Normaalisti talkoisiin osallistumatta jättäminen vaikuttaa ainakin henkilön maineeseen negatiivisesti.

Näihin talkoihin osallistumatta jättäminen ei aiheuta vapaamatkustajalle mitään rangaistusta. Päinvastoin ! Ainoa joita rangaistaan ovat talkoitten parhaat työntekijät !"

http://kansankokonaisuus.blogspot.fi/2007/12/vestn...

Mitkä maat ovat alhaisen aö:n maita, joista tulijat pilaavat julkishyödykkeen nimeltä väestön laatu?

Vastaus on tässä: http://kansankokonaisuus.blogspot.fi/2007/10/unive...

Tapio Neva

Miksi sitten Yhdysvallat ja Israel menestyvät älykkyysosamäärällä 94-96, Suomi ei menesty enää älykkyysosamäärällä 98 ja miksi Korean demokraattisessa kansantasavallassa on niin vaikeaa älykkyysosamäärällä 103-105?

Tatu Vanhaselle on mukava harrastus oman tieteellisen pätevyysalueensa ulkopuolella.

T. O. N.

Matti Palviainen

"Heitä on huolettanut ilmiö, joka on tuttu jostakin New Yorkin Harlemista: nuoret vähän koulutetut yksinhuoltajateiniäidit hankkivat lapsia taatakseen itselleen toimeentulon. Tuki kertyy lapsilisistä ja kotihoidon tuesta. Nyt sellaisia piirteitä on kuulemma havaittavissa pääkaupunkiseudullakin. Tuloksena on kasaantuvaa syrjäytymistä ja potentiaalinen lastensuojeluongelma."

Mistä johtuu, että kaikkialla eniten ja helpoiten syrjäytyvät mustat? Niin jo Suomessakin.

Markku Nieminen

Erinomainen kirjoitus, etenkin tämä kohta:

" Vasemmiston osa on yhä edelleen kummallisen helppo: se saa varsin vähäisin välihuomautuksin jatkaa illuusiota, että raha tulee jostain taivaasta. Vasemmisto haluaa kasvattaa menoja ja jakaa etuisuuksia, vaikka se tarkoittaa käytännössä, että otetaan lainaa ja eletään tulevien sukupolvien kustannuksella. Siitäkin pitäisi puhua asiallisesti: kuinka oikeudenmukaista lastemme velkaannuttaminen lopulta on."

Tarkoittaa sitä että äärivasemmisto: sdp, vasemmistoliitto ja de virheet ovat lyöneet "globaaleine vastuineen" = (kehitysmaalaistus, rahan jakaminen ammattirikollisten kesken) puukon suomalaisen köyhän mahaan.

Tapio Neva

Virkavaltavasemmistolle kannattaisi lohkaista valtionyhtiöistä osa, jotta E-liike voitaisiin perustaa uudelleen. Nykyään moni ammattivasemmistolainen pääsee ministeriksi ilman kapitalistista osaamista.

Sama koskee myös monia muita, porvareitakin.

T. O. N.

Tapio Neva

Summa summarum: Miksi yksinkertaisilla naisilla on oikeus lisääntyä vain jonkin äitiyden tunteen vuoksi? Voisiko asiaa selvittää Svenska Handelshögskolassa edes?

Miksi keskinkertaisen, keskiluokkaisen akavalaisen vanhanpiian pitäisi maksaa kaikenmaailman ruokkoja hyvinvointivaltion kautta, vaikka kyseessä eivät olisi hänen omat kakaransa?

Miksi jokainen ei voisi vain keskittyä oleelliseen eli riittävän varakkaan miehen naimiseen, jonka sukutaulukin on kunnossa, eikä kokoonpantu heikoimmista aineksista?

T. O. N.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

En edes viitsi lukea koko ketjua läpi. Se mitä tämä Saul möläytti lieneee yhden aktiivisen nuoren moka, johtuen siitä ettei elämänkokemusta ole vielä karttunut ja tavallaan neuronit aivolohkoissa siirtyvät ilman kontrollia.

Sinänsä vaarallista. Lasten tekeminen on oikeastaan kapitalismia, kun noin tarpeeksi ajattelee. Tuotanto ja siitä saatava hyöty....

Tapio Neva

Minusta Kansallisen Kokoomuksen ei pitäisi sallia lapsisotilaiden osallistumista parlamentaariseen informaatiosodankäyntiin, koska voivat loukata itsensä. Ehkä poliittiset nuorisojärjestöt ovat liian paljon liian aikaisin monelle. Lapsisotilaiden käyttöä ei muutoinkaan oikein enää katsota hyvällä.

KNL:n pitäisi asettaa jäsenilleen rajat peruskeskustelulle, koska muutoin voivat vahingoittaa itseään ja uraansa. Politiikassa yleensä häviää aina, ellei onnistu muuttamaan sitä kansanedustajuudeksi tai muuksi päätoimiseksi.

T. O. N.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Erottaako nuorta ja kokenutta poliitikkoa toisistaan muu kuin se, että jälkimmäinen ehkä ymmärtää olla poliittisesti korrekti ja pitää ajatukset sisällään?

Minusta on aivan yhtä suuri ongelma, että poliitikoilla on tällaisia ajatuksia kuin se, että ne sanotaan julkisesti.

Erityisesti Aleksi-Erik Tolvasen kommentit toivat minulle sen mieleen mitä olen monen oikeistomielisen ajatuksissa nähnyt monesti - haikailun vanhanmallisen yhteiskunnan perään, jossa porvarismukuloiden edessä polvistuttiin kerjäämään lanttia ja rukoilemaan tämän puolesta. Saihan jalomielisellä hyväntekeväisyydellä statusta piireissä. Välillä Kokoomus on onnistunut antamaan vaikutelman, että aivan tämä malli ei olisi se vanha hyvä mihin konservatiivisuudella etsitään paluuta, mutta ehkä totuus nyt tulee lasten suusta.

Sinällään, koska Kokoomuksen kannattajakunnassakin näitä samanlaisia "nuoren poliitikon" ajatuksia on varmasti paljon, on hyvä että näistä perusasioistakin käydään joskus julkista keskustelua.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Minä olen tehnyt lapseni nuorena mutta, ei kyllä ikinä ollut mielessä mitkään tuet. Kait se johtuu siitä, että on aina pyrkinyt ja päässyt töihin. En ole vielä tähän päivään mennessä tavannut ihmisiä jotka pelkästään tukien vuoksi tekevät lapsia.

Sitäpaitsi tässä maassa oli silloin kun minä olin nuori äiti paljon parempaa perhepolitiikkaa. Silloin sai kotiin kodinhoitajan kun tuli sairaaksi. En ollut edes yksinhuoltaja vaan minulla oli perhe. Oli hieno homma saada maitokuumeen ajaksi kodinhoitaja joka laittoi ruokaa ja siivosi. Itse sai makoilla ja parannella kun ei oikein muutakaan voinut.

Mitä ne tuet ovat? :DD siis ihan oikeasti, ei juuri mitään. Tässä valtiossa pitäisi äkkiä ruveta parantamaan perhepolitiikkaa, ennenkuin syntyvyys laskee liian alhaiselle tasolle. Ymmärrättekö, että kansan pitää itse itsensä synnyttää. Kohta meillä on 60 vuotiaita enemmän kuin alle 20 vuotiatia. Jos oma väki ei korvaannu, sehän täytyy sitten hankkia vaikka somaliasta ym...

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Komppaan. Minulla ei ole omia lapsia, en ainakaan tunnusta:) vaan pari kappaletta sellaisia alle kympin tuli mukana helkkarin kauan sitten. Maksoin kyllä ihan omasta kukkarosta koko jutun, kunnes pääsivät omilleen ja autetaan vieläkin, kun pari jälkeläistä tarttee "isovanhempien" apua.

Poliitkoilla on se jännä piirre, että elävät nyt, vaan eivät katso tulevaisuuteen. Ei maamme tarvitse uusia ekonomeja, eikä hyvin koulutettuja ihmisiä. Tarvitaan oikeudenmukaisuutta ja järkeä tulla toimeen koko porukan kanssa. Autetaan kun voidaan.

ulf fallenius

Saul oli nyt vaan väärässä puolueessa,hänelle löytyy varmasti paikka edistyspuolueesta missä raaka markkinatalous on valttia.Kyllä ne eksyneet lampaat paikkansa löytää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Korhola ja demariystävänsä kaipaa hyvää yhteiskunnallista keskustelua lapsilla elantonsa tienaamisesta. Korhola voisi sen aloittaa selvittämällä avoimella ja kriittisen tarkastelun kestävällä tavalla kuinka monta tuollaista tapausta oikeasti on ja mitkä ovat heidän tukensa suhteessa kuluihin vai onko kyseessä sosiaaliturvaa tarvitseviin heikompana aineksena suhtautuvien levittämät kuulopuheet.

Tapio Neva

No kuulopuhe on alunperin primäärilähde. Oliko Teuvo Hakkaraisen havainto rajalta sekundäärilähde vai kulkupuhe?

http://www.youtube.com/watch?v=LMMakFNTbB4

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

On ilo olla keskusteluketjuissa mukana, jossa kommentoi Tapio Neva. Hänellä on vataltava poliittinen, historiallinen ja filosofinen tieto hallussaan. Tämä tieto ei ole vähäpätöisistä tehtävistä eikä parin kirjan tai naarmuttoman elämän kautta syntynyttä. Kiitos.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Miksi 'Lapsilisiä', alunalkaenkaan.?.
"Lapsilisä on Suomessa lapsiperheille maksettava tulonsiirron muoto. Lapsilisillä on vaikutusta perheen toimeentulon lisäksi myös esimerkiksi syntyvyyteen." http://fi.wikipedia.org/wiki/Lapsilis%C3%A4

Eikö tätä 'tuloa' alettukin Suomessa maksaa syntyvyyden ylläpitämisen tarpeeseen...nähdäkseni Suomi tarvitsee kotoperäistä syntyvyyttä - tulevaisuutta varten - ihan sama kuka synnyttää jos ei 'vahvempi' aines niin sitten se, joka siihen 'pystyy'.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Korhola kirjoittaa vasemmiston illuusioista. Ehkä hänen kannattaisi porvarillisten olkiukkojen rakentelun asemesta tutkailla porvarillisia ja talousliberaaleja illuusioita. Niitä joita Schubakin möläytyskin omalta kantiltaan edustaa. Viimeisen kappaleen prusteella hänellä lienee siihen edellytyksiä.

Käyttäjän birgi kuva
Birgitta Vuorela

Jotenkin nämä jutut ovat niin HYVÄOSAISTEN. Onko moraalifilosofian mukaan ihmisen tehtävä kannattaa yhteiskuntaa ja maksaa sille velkansa odotusajan, synnytyssairaalan, lapsuudenajan, koulutuksen, sairastamisen (luettelo on pitkä ihan syömisen, ulostamisen, jätehuollon, sähköntuottamisen, hengittämisen j.n.e) kustanukset?

Talousfilosofian mukaan ihminen ylläpitää tällä KÄYTÖLLÄÄN yhteiskuntaa ja sen seurauksena mm. poliitikot nostavat huikeat yli keskivertotyöntekijän tulojen olevat palkkionsa ja korvauksensa yhteisestä kassasta. Poliitikko on esiintyvä taitelija, jonka ei tarvitse vuosittain jonottaa apurahaa. Poliitikko saa rahansa tänään. Monen taiteilijan teokset saavat sijoitusarvon taiteilijan kuoleman jälkeen ja tuoton käärii monesti yhteiskunta.

Tavallisten ihmisten elämänkohtalot näkyvät, kun avaa silmänsä kadulla kulkiessa muotitalohepenissään!

Kokoomus ei ole se puolue, joka voi hyväosaisten aiheuttaman velkaantumisen pysäyttää eikä mikään PUOLUE Ei korppi korpin silmää noki. Tarvitaan yhteiskuntatutkimusta, joka poliittiseliitistä, virkamiesvallasta ja kaikista edunvalvonta(ammattiyhdistysliikkeet)elimistä riippumattomana vakavasti tarkastelee ihmisen elinympäristöä ja elämiselle välttämättömien koneistojen tarvetta aivan puhtaalta pöydältä. Siihen raatiin on istutettava maan nuori sukupolvi vahvasti edustettuna.

Vanhojen ihmisten on jäätävä eläkkeelle ja nuorten on saatava harjoittelupaikkoja työelämään ja ennen kaikkea päästävä koulutustaan vastaaviin tehtäviin; nykynuorten koulutus on valovuoden päässä vanhan polven koulutuksesta. Nuorten ihmisten on päästävä TYOTERVEUSHUOLLON ASIAKKAIKSI, jotta saadaan katkaistua murrosikä!

Käyttäjän JuhaPohjola kuva
Juha Pohjola

Sosiaaliturvan menot ovat kasvaneet 10 miljardia vuosien 2003-2009 välillä. Schubakin kommentin taustalla on tietysti terve ajatus siitä, että jokaisen pitää kantaa vastuunsa. Niiden ilman omaa syytään tänne syntyneiden lasten näkökulmasta kuitenkin hiukan raaka kommentti.

Tarvitsemme ilmeisesti kaikkia töihin tulevaisuudessa, joten työnteon arvostuksen nostaminen, tuilla huijaamisen tekeminen tuomittavaksi omassa lähipiirissäkin ja sen ymmärryksen levittäminen, että pohjoismainen mallin säilyttäminen perustuu riittävään määrään vastuunkantajia on tarpeen. Globaali kilpailu ja siihen liittyen paikkamme kustannusjanalla kehittyneenä yhteiskuntana on johtanut tehostamistarpeeseen, joka osaltaan tekee kynnyksen työelämään korkeaksi. Samaa tehostamista ajaa julkisella puolella julkisen talouden suuri osuus BKT:sta ja se demokratian heikkous, että valtaa haetaan lupaamalla lisää.

Ansiotuloveroja on laskettu n. 5% 90-luvulta tähän päivään, joka on suurin piirtein julkisen talouden vaje tällä hetkellä. Kun verokilpailuun pitää mennä globalisaatiossa mukaan, vastaus voi olla osallistumisen laajentaminen (työurien pidentäminen, tuilta töihin siirtymisen helpottaminen jne.), kuulemma palvelutuotannon tehostaminen ja kohdentaminen, universaliteetista luopuminen (kaikki tuloryhmät saavat nyt osapuilleen samanarvoisen hyödyn julkisista palveluista). Tämän tyyppisiä keinoja tarjoaa esim. Sixten Korkman. Ehkä veropohjan laajentaminen myös. Muistaakseni omaisuuden veroissa Suomi on aika halpa maa.

Hyvätuloisilta ja heidän puolustajiltaan eli näiltä kokoomusnuoriltakin pitäisi saada hyväksyntä sille, että hyvinvointivaltion tarjoamat edut, esimerkiksi turvallisuus ovat heille oikeudenmukainen vastine verojen maksulle. Oikeudenmukaisuuden tunteen parantaminen vaatii ehkä monia muitakin asioita, joista ei tässä etujärjestöjen väliseen edunvalvontapolitiikkaan perustuvassa mallissa voi oikein ilman pientä opportunismia tunnu voitavan keskustella.

Lastensuojelun kustannus oli vuonna 2009 n. 100 euroa/asukas, lasten päivähoito n. 420 euroa/asukas. Yhteishaussa tänä vuonna ilman koulutuspaikkaa jääneiden koulutus maksaisi vain 150 - 200 miljoonaa.

Konkreettinen ehdotus on laittaa lasten tukeen eli päivähoitoon, koulutukseen ja ennakoivaan lastensuojeluun heti miljardi tai kaksi lisää. Tukea tarvitseville vanhemmille esimerkiksi väliaikaista kotiapua nopeasti ja suhteellisen helposti. Osa yksinhuoltajista on oikeasti vaikeassa tilanteessa, jos lapsista osa on vielä sairas. Tukia voidaan leikata aikuisilta siten, että ne kannustavat paremmin työntekoon.

Jos se ei auta osallistumisasteen lisäämiseen ja esimerkiksi kalliiden huostaanottojen vähenemiseen, ja julkista taloutta ei saada tasa-painoon, on pakko laittaa enemmän ihmisiä "kylmään veteen uimaan" eli ottamaan itse vastuu elämästään ja rajata tukia. 90-luvun laman lasku tuntuu vain niin kalliilta vieläkin, että ihmettelee, kuinka Suomi selvisi sodista. 50-60 vuotta siihen taisikin mennä.

Lapsilisät ovat valtion budjetissa n. 1,5 miljardia. Niiden leikkaus hyvätuloisilta voisi tuoda helposti satoja miljoonia takaisin, mutta kuitenkin se oikeus kaikille on kuitenkin jonkintasoisena hyvä säilyttää. Leikkauksen voisi perustella, jos leikatut rahat menevät oikeasti heikommin pärjäävien lasten apuun.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Minä puolestani keskustelin kerran korkeassa virassa olevan kokoomuslaisen kanssa, jonka mielestä ns. Syrjäytyneet saisivat mädätä kuoppiinsa. Kyseessä ei ole mitenkään ainutkertainen näkemys, joten on oikeutettua pitää toinen korva höröllä sen suhteen kuinka paljon tällaiset äänenpainot alkavat lisääntyä.

Puoluejaottelu on nykyaikana tosin hiukan retroa, koska kaikki kolme suurta valtapuoluetta ovat jo ehtineet osoittaa uskollisuutensa puoluekirjan sijaan rahajumalalle. En siis epäile Eija-Riitan demariystävän olemassaoloa, onhan demariväritteisen "paremman aineksen" toimesta ajettu pohjoismaista mallia hartiavoimin alas, kokoomus toki jatkaa kirkkain otsin samaa kehitystä.

Schuback on toki vielä nuori ja lausumisiaan tulee siinä valossa tarkastella. Kuitenkin on huomioitava että asenteet ja arvot ovat todennäköisimmin kotoa imettyjä.

Parempi aines on leikkirahajärjestelmineen aikaansaanut ja aikaansaa tälläkin hetkellä sen tasoista taloudellista väkivaltaa, että lapsilisien laskeminen on nimensä mukaisesti lapsellista.

On tietysti totta, että ns. Taloudellisesti tuottamaton "aines" yhteiskunnan tikapuiden alimmalla puolalla lisääntyy jatkuvasti. Tähän on syynä se, että aivan samalla tavalla on myös pyramidin huipulle kertynyt roskaväkeä, todellista heikkoa ainesta, joka on kyvytön tehtäviinsä ja valmis pelkistä almuista noudattamaan tunnollisesti nykyisen verkkomarkinahuijauksen terävimmän kärjen näkymättömien käsien viittomia ohjeita. Keskiluokka on Euroopan ja kohta maailmanlaajuisestikin saatu velkaorjuutettua ja liekaan vikisemään.

Yhteiskunnan kiertokulku on siis jälleen kerran saavuttamassa entrooppisen lakipisteensä ja Feeniks odottaa vain tulipaloa voidakseen nousta tuhkasta.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Täällä on moni nyt lukenut kirjoitustani väärin, mutta voin vain syyttää itseäni jos en ole tarpeeksi selkeäsanainen. Sanon sen nyt uudelleen, selvemmin ja laitan tämän myös juttuni loppuun jotta asia aukeiaisi.

Minä ja demariystäväni tarkastelimme samaa ilmiötä kuin Schubak ilmeisesti teki mutta aivan toisenlaisesta näkökulmasta. Erottavana tekijänä ovat nimenomaan arvot. Ihmiset, joista puhutaan ja joihin ennusteiden valossa kieltämättä kuuluu potentiaalisia lastensuojelutapauksia, ei ole "heikompaa ainesta". Koska he ovat ihmisiä, heillä on luovuttamaton ihmisarvo. He ovat ARVOKASTA ainesta, ja he ansaitsevat samat oikeudet ja velvollisuudet kuin kuka tahansa muu. Aivan erityisesti he tarvitsevat tukea. Kukaan moniongelmaiseen perheeseen tai teiniäidin yksinhuoltajaperheeseen syntyvä lapsi ei saisi jäädä yksin ja vaille turvaverkkoa. Poliittiseen keskusteluun ja vastuunkantoon täytyy kuulua monipuolinen pohdinta: 1) kuinka näitä autetaan (paitsi korjaavat myös ennaltaehkäisevät toimenpiteet) 2) kuinka sosiaaliturvaa rakennetaan niin, että se ei passivoi lasten hyvinvoinnin kustannuksella.
Nämä ovat vaikeita asioita.

Edellisessä blogissani Isoja poliittisia kysymyksiä yritin koskettaa samaa teemaa.

Käyttäjän VesaVkev kuva
Vesa Väkevä

Rötöstelevä, lapsensa välinpitämättömästi kasvattava ja päihteitä väärinkäyttävä äiti tai isä muka muuttuu paremmaksi vanhemmaksi, jos yhteiskunta antaa hänelle lisää rahaa? Yhteiskunnan turvaverkkojen sanoma tuntuu myös olevan, että vastuu on kaikilla muilla muttei vanhemmilla itsellään. Pidetään vanhat keksinnöt, neuvolajärjestelmä ja koulut kunnossa. Niistä löytyy tarvittava tuki kenelle tahansa vanhemmalle. Itse kasvatustyön joutuvat vanhemmat joka tapauksessa tekemään.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Ei sitä rahalla saakaan, raha passivoi ainakin jotkut. Luulen että HelsinkiMissiolla esimerkiksi on palkon paremmat reseptit kummitoiminnassaan

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #148

Miten paljon kansanedustajien sopeutuseläke on saattanut terveitä akateemisia ja päteviä ihmisiä elinikäiseen kannustusloukkuun?

Pasi Ensio

Schubakin kirjoitus on linjassa kokoomusnuorten viime vuosina tekemien "keskustelun avausten" kanssa, joten siihen nähden tuo sinun yrityksesi selitellä Schubakin ajatuskulkua on vähän väkinäistä.

Ossi Onni

"..nuoret vähän koulutetut yksinhuoltajateiniäidit hankkivat lapsia taatakseen itselleen toimeentulon. "

Eli asia korjataan takaamalla heille toimeentulo ilman lapsia.

Jukka Mäkinen

Ehkäpä juutalainen Shoebag tarkoittikin heikommalla aineksella muslimeja, lähinnä somaleja, jotka lisääntyy jumalattomasti ja saavat hirmuisia sossutukia. Mutta poliitikkona kesken lauseen muisti ettei niistä saa puhua pahaa, korkeimman oikeuden päätöksellä, ja kirjoitti sitten jotain narkkareista ja juopoista viedökseen keskustelun pois vielä aremmasta aiheesta.

Tapio Neva

"Ehkäpä juutalainen Shoebag tarkoittikin heikommalla aineksella muslimeja, lähinnä somaleja, jotka lisääntyy jumalattomasti ja saavat hirmuisia sossutukia"

=> Tähän asti suosituin teoria on se, että Schubak tarkoitti heikommalla aineksella myös perussuomalaisia ja keskustalaisia. Suomessa ei paljoa tarvita, jos joku Venäjältä muuttanut tai yltiöruotsalainen alkaa esitellä freudenthalilaisia ajatuksia niin saa "kansan tuomion".

=> Paavo Lipposen hallituksen aikana leikattiin suurperheiden lapsilisiä. Tämä iski somaleiden, jotka saanevat takaisin kaiken korotettuna toimeentulotukena, mutta myös Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin lestakeskustalaisiin: Suomessa on liikaa keskustalaisia, jotka olemassa olollaan, maataloudella ja aluepolitiikallaan syövät korkeasti koulutettujen äärioikeistososialidemokraattien rahat valtion budjetin kautta, jotta ei ole enää varaa harrastaa kuin ennen.

=> Paavo julisti, että "nyt loppuu isäntien uho". Kun enää kuului vain isäntien vikinää, kohdistettiin leikkuri lapsiin ja pirttiviljelijöihin.

T. O. N.

Eero Tillanen

"nuoret vähän koulutetut yksinhuoltajateiniäidit hankkivat lapsia taatakseen itselleen toimeentulon. Tuki kertyy lapsilisistä ja kotihoidon tuesta. Nyt sellaisia piirteitä on kuulemma havaittavissa pääkaupunkiseudullakin."

Suomeen 90-luvulla ex-NL:sta haalitut somalit tekevät tätä koko ajan ja lisäksi haalivat tänne kotiorjiaan, eli "kasvattilapsiaan". Tällaiseen Kokoomus ei ole halunnut eikä halua puuttua, mutta tietenkin puuttuu valkoisen alkuperäisväestön samanlaiseen toimintaan.

Tässähän ei tietenkään ole kyse rasismista eikä edes kansanryhmää vastaan kiihottamisesta koska suvakit ovat päättäneet, että valkoiset eivät ole kansanryhmä ollenkaan.

Jouko Koskinen

Heko heh:
"...somalit tekevät tätä koko ajan ja lisäksi haalivat tänne kotiorjiaan, eli "kasvattilapsiaan". Tällaiseen Kokoomus ei ole halunnut eikä halua puuttua, mutta tietenkin puuttuu valkoisen alkuperäisväestön samanlaiseen toimintaan."

Niinhän se menee - mutta ei Kokoomuksen halusta puuttua vaan persupelosta. Laumautuminen persujen kanssa potkisi puolet vanhoista jääristä pysyvälle aurinkolomalle. Kataisen komissaarinvirkakin vaarantuisi.

Vihervasureilla rima on alempana - Audin takapenkin korkeudella.

Väinö Hiltunen

Sinulla vilahtelee näitä nimettömiä lähteitä blogeissasi. Taannoisessa blogissasi olit keskustellut yhden haminalaisen paperimiehen kanssa, joka oli soittanut suoraan pöytäpuhelimeesi. Nyt tällä kertaa tarinassasi seikkailee salaperäinen demariystäväsi. Onko Sinulla paljonkin näitä mielikuvitusystäviä? Niillä saa kieltämättä lisää väriä juttuihin.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Ei yhtään mielikuvitusystävää. Haminalaisen paperimiehen tiedot saat jos lähetät emailia, voit tarkistaa asian hänellä itsellään. Minun ei tarvitse keksiä yhtään juttua.

Käyttäjän camillategelsten kuva
Camilla Tegelsten

Rouva Korhola. Voisitko ystävällisesti valaista miten on mahdollista että Suomessa kukaan pystyisi elämään toimeentulotuen että lapsilisien varassa? Ymmärtääkseni lapsilisät katsotaan tuloiksi ja näin ollen ne vähennetään toimeentulotuesta. Näin on ymmärtääkseni toimittu jo vuodesta 1994. Eli demariystäväsi sekä oma pelkosi yllämainituista väärinkäytöksistä ovat Suomessa aivan turhia.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

En minä puhunut toimeentulotuesta vaan lapsilisistä ja asumistuesta ja kotihoidontuesta. Kyllä sen tiedän että toimeentulotuesta vähennetään muut. Mutta sehän onkin harkinnanvarainen ja tilapäiseksi tarkoitettu tukimuoto, nämä muuta taas automaattisia. Lisäksi minulle on kerrottu tosiesimerkki, jossa nainen päätti hankkia lapsen jotta saisi kaksion kaupungilta. Hyvä tietysti on että tuetaan mutta lasta kohtaan ei han reilua.

Pasi Ensio

Miten olet varmistanut "tosiesimerkin" todenperäisyyden? Oliko kyseinen nainen työtön, syrjäytynyt, narkkari vai ihan keskiverto kansalainen? Onko siis lapsen kohtalo syrjäytyvänä, narkkarina ja yhteiskunnan taakkana nyt sitten sinetöity?

Onko nämä muutamat, mahdollisesti lasta helpon toimeentulon välikappaleena käyttävät sitten todellinen ongelma Suomessa? Todellinen ongelma on pikemminkin tuo, mistä puoluetoverisi Sari Sarkomaa kirjoittaa. Miten moni noista päihdeäideistä on mahtanut hankkiutua raskaaksi laskelmoidusti lapsilisien tai asunnon vuoksi?

http://sarisarkomaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/12380...

Eikä hänen tarvitse halventaa elämänsä hallinnan menettäneitä, herättääkseen keskustelua ongelmasta.

Jari Tuomoja

"Kyllä sen tiedän että toimeentulotuesta vähennetään muut. Mutta sehän onkin harkinnanvarainen ja tilapäiseksi tarkoitettu tukimuoto, nämä muuta taas automaattisia."

Toimeentulotuki ei ole harkinnanvarainen vaan perustuu tarkasti säädeltyihin laskukaavoihin. Osa toimeentulotuesta kuitenkin voi olla harkinnanvaraista, mutta ei kaikki.

Ja jos saat toimeentulotukea sekä lapsilisää, niin silloin lapsilisän määrä vähennetään toimeentulotuesta kuten tuossa edellä jo todettiinkin. Toisin sanoen köyhin kansanosa ei saa lapsitukea vaikka se olisi siihen oikeutettu - lapsilisän voidaan sanoa kuuluvan vain paremmin toimeentulevalle kansanosalle. Lapsilisä poistettiin köyhien osalta silloin kun se muuttui vähennettäväksi tuloksi toimeentulotuessa.

Tapio Neva

" Lisäksi minulle on kerrottu tosiesimerkki, jossa nainen päätti hankkia lapsen jotta saisi kaksion kaupungilta. Hyvä tietysti on että tuetaan mutta lasta kohtaan ei han reilua."

Miksi Helsingin kaupunki ei vuokraa asuntoa tarvitsevalla naiselle, ELLEI TÄMÄ HANKI lapsia "veronmaksajiksi" (tai nuorisotyöttömiksi) sosialibyrokratialle?

Neuvostoliitossa, jossa asunnot olivat valtion, lisähuoneita sai hankkimalla lisää lapsia, joka istui hyvin yhteen väkiluvun (teollisuustyövoiman ja asevelvollisten) kasvattamisen kanssa.

Eikö olisi nyt kaikkein selvintä, että käytäisiin läpi kaikki naiset, joista saisi selvän luokituksen, ketkä steriloidaan ja keiden kanssa STM:n mukaan pitäisi perustaa jalkapallojoukkueen kokoinen suurperhe?

Tämän luokituksen voisi sitten tatuoida otsaan niin ei vahingossa vaikkapa ravintolaillan jatkeeksi menisi saattamaan siunattuun tilaan niitä naisia, joita sosialibyrokratia ei hyväksy eläjiksi tai ainakana äideiksi.

Sosialidemokratian muuttuttu sosialibyrokratiaksi, ei enää mietitä, miten yhteiskunnasta voidaan tehdä mahdollinen yksilöille, vaan mietitään, miten sairaista yksilöistä voisi päästä mahdollisimman kivuttomasti, mutta selkeästi eroon.

Epäonnistunut talouspolitiikka tuhoaa enemmän keski- ja suurituloisten mahdollisuuksien tasa-arvo pieni- ja keskituloisten elättämisenä kuin joku minimuotoinen eugenetiikka.

Se, että veroaste kevenisi, edellyttäisi, että 1/4-1/3 passiiviväestöstä poistettaisiin, se se, että muutama kymmenen tai muutamat tuhat hulttionaista estetään kokemasta äitiyden onnea.

Miten laskutaidottomia akateemisestikin koulutetut ihmiset voivat olla, vaikka lienevät saaneet välttävää enemmän lukion lyhyestä matematiikasta.

Enemmistölle lapsista ei siunaannut kaikkein parhaita vanhempia ja enemmistölle naisista ei siunaannut kaikken parasta puolisoa. Tämän tulisi pelastuksen armonvalon hymy kasvoilla saarnaavienkin muistaa. Kaikki naiset eivät ole edes kasvatetut hehkeiksi vampeiksi, jotta kisassa olisi mahdollista onnistua.

T. O. N.

Juhani Piironen

Eija-Riitta Korhola on Kokoomuksen ainut mies, vaikkakin on kaunis nainen.

Jatka myös taisteluasi ilmastohulluutta vastaan.

Tapio Neva

Kokoomuksen tosimiehet Suomessa ovat Jyri Häkämies ja Paula Risikko.

Jari Tuomoja

"Kokoomuksen tosimiehet Suomessa ovat Jyri Häkämies ja Paula Risikko."

Sinulla on kirjoitusvirhe...kyseessähän ovat kokoomuksen ainoat tosinaiset.

Susanna Baltzar

Muuten kyllä tykkäsin kirjoituksestasi, mutta tuo "vasemmisto luulee rahan kasvavan puussa"-propaganda kyllä oli huono veto. Vasemmisto ei vain usko, että ihmisten hyvinvointi ja valtion talouden tulisi olla vapaiden uusliberalististen markkinoiden orjana. Kokoomus puhuu hyvinvoinnista, mutta jos kokoomus saisi täysin aatteensa toteutettua niin hyvinvointia se ei tuottaisi kun yhteiskunnassa hyvässä asemassa oleville. Totta on ettei rahaa ole loputtomiin, mutta kyllä se on myös arvokysymys ja poliittisista päätöksistä kiinni millaista yhteiskuntaa ja maailmaa haluamme luoda.

Susanna Baltzar

Muuten kyllä tykkäsin kirjoituksestasi, mutta tuo "vasemmisto luulee rahan kasvavan puussa"-propaganda kyllä oli huono veto. Vasemmisto ei vain usko, että ihmisten hyvinvointi ja valtion talouden tulisi olla vapaiden uusliberalististen markkinoiden orjana. Kokoomus puhuu hyvinvoinnista, mutta jos kokoomus saisi täysin aatteensa toteutettua niin hyvinvointia se ei tuottaisi kun yhteiskunnassa hyvässä asemassa oleville. Totta on ettei rahaa ole loputtomiin, mutta kyllä se on myös arvokysymys ja poliittisista päätöksistä kiinni millaista yhteiskuntaa ja maailmaa haluamme luoda.

Käyttäjän eijariitta kuva
Eija-Riitta Korhola

Demarini oli tosiaankin oikeassa. Tästähän joutuu sirkkeliin.

Tapio Neva

Kyllä. Aina siitä, kun yksi nainen alkaa kiistää toisen naisen oikeuden äitiyteen ja onneen, seuraa biososiologinen peruskeskustelu, kenellä on oikeus elää ja jatkaa sukua.

Miehet yleensä välttävät biososiologisen tai biologisen keskustelun toisten elämisen oikeudesta, koska jos väärässä seurassa kiistää toimen ihmisyyden, tulee turpaan niin, että tukka lähtee tai tulee kuoliaaksi pahoinpidellyksi.

Naiset, jotka eivät ole perinteisesti tappaneet toisiaan suuressa määrin ja joita ei yhteiskuntakaan ole opettanut sotilaiksi systemaattiseen tappamiseen sanojen ja politiikan vuoksi, eivät tiedosta sitä, että on jotain asioita, joita ei pitäisi kiistää avoimesti tai edes vihjata, jotta ei tulisi ruumiita.

Minusta on aivan järkevää se, että jokaisella kokoomuslaisella olisi edes yksi kotisosialidemokraatti, joka kertoisi aivan oikeasti, miten yhteiskunta ja poliitiikka toimivat.

Sen sijaan ei pitäisi paljastaa kokoomuslaisille, että on oma kotidemari, koska se ei anna hyvää kuvaan kokoomuslaisesta osaamisesta.

T. O. N.

Jouko Koskinen

Pitääkin ottaa aina kaksi kotisolisalirattia. Kun katselee kuinka ne riepottavat toisiaan tukasta ja vaikka mistä niin pysyy oma ajattelu mahdollisen rajoissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sirkkeliin, hehhehheh. Onhan se ihan hirveää ja vallan kamalaa kun kaikki eivät ole samaa mieltä ja vielä uskaltavat sen sanoa ääneen. Olisihan se somaa ja söpöä jos kaikki olisivat ihan sillee kivasti samaa mieltä ja rapsuttaisivat vain toistensa turkkeja. Pääsisi vain valkkaamaan sen mielen.

juhani maunu

Eija-Riitta K. sentään kovanluokan potiitikoista, lue erittäin harvalukuisista, uskaltaa ottaa sen riskin että pystyy sekä haluaa kommentoida aloittamiansa keskusteluja jotka liikkeelle törkkää, kumarrus ja hatunnosto siitä.

Risto Volanen ja Toimi Kankaanniemi ovat osoittautuneet myös saman todellisen raskaansarjan tekijöiksi jotka osallistuvat persoonallaan aidosti keskusteluun. Muitten eturivin poliitikoiden kirjoitukset joihin ei vastauksia tule todennäköisesti ovat tulleet puheenvuoroon heidän avustajiensa näppäimitöiltä, ne kannattaa ehkä sivuuttaa valmiiksi märehdittyinä propagandoina. Raimo Ilaskivi todennäköisesti kirjoittaa juttunsa itse mutta ei valtiomiesmäiseen tyyliinsä vaivaudu keskusteluun rahvaan kanssa osallistua.

Mutta, asia sinänsä ei mihinkään katoa. Lapsenteon oikeutus on kaikilla imlisiittisesti ja absoluuttisesti. Tähän ei voi puuttua mitenkään, lehtolapsetki n kyllä paikkansa tässä maailmassa keskimäärin löytävät.

Suomi velkaantuu hurjaa tahtia, eduskunta- ja kunnallisvaaleissa en löytänyt ensimmäistäkään ehdokasta tai puolueen kannanottoa siitä että mitä jos alettaisiin maksamaan velat pois. Valtion veropohja riittäisi järkevällä taloudenpidolla lähes kaikkiin yhteiskunnan tarjoamiin toimiin, paino on sanalla lähes. Nyt ehkä on se aika jolloin tehdään ne kipeät valinnat mitä tuo sana lähes pitää sisällään.

Jos kokoomus esimerkiksi oikeasti haluaisi pistää harmaan talouden ja verottamattoman paratiisirahan kuriin, voitaisiin keveästi rahoittaa pikkulasten aiheuttama kolhu kansantaloudessa. Mutta jos lähestyminen aiheeseen ja puolueen kanta on kuin Kimmo Sasin ajatushautomosta että ongelma on niin pieni loppujenlopuksi,, ettei sillä ole mitään merkitystä ja sille mitään kannata tehdä niin tämänkaltaisia aivopieruja a saul tai korhola kannattaisi päästää. Vastuullista aikuisten oikeasti olisi jos emme saisi lukea että Saksan tiedustelupalvelu on toimittanut Verottajalle pyytämättä tietoa mistä tätä paratiisirahaa on saatavilla. Saatavilla olevan rahan määrästä ja tulevaisuudessa vähyydestä tämäkin keskustelu kuitenkin kumpuaa.

En ole selvillä minkä puolueen mandaattiin kuuluu veroviranomaiset. Kuka tai ketkä ovat ne jotka suuntaviivat päättää kuinka yhteinen raha kerätään. Muissa ministeriöissä ja virastoissa on poikkeuksetta vankka tietoisuus siitä mitkä voimasuhteet ja virkojen jakopaketit ovat. Ja valitettavasti ne ovat hyvin tietoisia siitä että on lähestulkoon aivan sama mitä VM:män myöntämällä momentilla tehdään, kuhan jotain tehdään..

Ehkä tätäkään keskustelua ei tarvitsisi käydä jos veroviranomainen osaisi tasapuolisesti työtään kaikkia talouteen osallistuvia kohdella.

Bunkester Edith

"Välineeksi lapsi joutuu, jos hänet hankitaan yhtäältä toimeentulokeinoksi tai toisaalta statussymboliksi ja ylpeilyn aiheeksi. Meille kaikille vanhemmille jääköön omantunnon kysymykseksi kolkuttamaan, kuinka lapsiimme suhtaudumme ja mitä tarpeitamme heillä ruokimme."

Tarpeet, joita ihmiset lapsillaan ruokkivat ovat aika yleismaailmallisia ja yksi niistä on turvallisuushakuisuus. Toden totta, lapsia tehdään maailmassa usein siksi, että lapset tuovat turvaa sekä vanhemmille että sisaruksina toisilleen. Eipä siis ihme, että sama menetelmä on käytössä länsimaissa silloin, kun siihen on tarvetta JA mahdollisuus.

Eero Mattila

Ovatko teiniäidit SDP:n ja Kokoomuksen mielestä ongelma vai vain Korholan ja hänen fiksun demarikaverinsa mielestä? Kyllä luulisi Mepillä olevan hieman laajemmat kuviot mielessä kun maailmaa parantaa. Voi herra isä sentään...
- Onko ongelma näissä teiniäidessä vai järjestelmässä? Järjestelmässä - puhutaan nyt sitten sosiaalitoimesta, terveydenhuollosta, ympäristötoimesta tai mistä tahansa nykysuomalaisesta instituutiosta, nauttii palkkaa huomattava joukko demareiden ja kokoomuksen kannattajia. Ja mikä on istuessa kun puolueet pitää huolta palkkakehityksestä.
- Meillä on lääkäreitä enemmän kuin koskaan ennen, meillä on opettajia enemmän kuin koskaan ennen, meillä on ympäristötarkastajia enemmän kuin koskaan ennen, meillä on sairaanhoitajiakin enemmän kuin koskaan ennen.. toki meillä on myös Korholan kaltaisia poliitikkoja enemmän kuin koskaan ennen.
- Terveydenhuollon taso on romahtanut ja sen ylläpito on sekä yhteiskunnalle että potilaalle ennätysmäisen kallista. Kouluissa harkitaan vartijoiden käyttöä ja ongelmat vaan lisääntyy.. koulukiusaaminen on vakavampi ongelma kuin koskaan ennen - osoituksena vaikka nämä ampumistapaukset. Talvivaara on hyvä esimerkki - 193 sivun ympäristöluvassa ei edes mainita uraania, jota nyt leviää kaivoksen ympäristöön. Meillä on kyllä luotu järjestelmiä, missä puoluetovereilla on mukavia suojatyöpaikkoja, mutta järjestelmät ei toimi.
- Ja teiniäidit tulee sitten päällimmäisenä mieleen!!!!! Kumpi on suomalaiselle yhteiskunnalle isompi ja kalliimpi ongelma teiniäidit vai Korholan kaltaiset poliitikot?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset